Skocz do zawartości
IGNORED

scherzo 350 chce miec wiecej sopranów?

franz

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadzam się, wymiana tweetera na jedwabny powinna pomóc. Proponuję Tonsil GDWK 10/80/19, bo nie trzeba ruszać obudowy (no, może trochę tylko naciąć otwór po bokach, bo w/w głośnik ma inaczej rozstawione styki (właśnie po bokach), które mogą się nie zmieścić, ale rozstaw otworów na śruby jest taki sam).

W tej samej cenie VIFA TC20 , ( 50zł/szt) jest na allegro ,jest to autentycznie nowy głośnik ,ja u siebie ARV 104 wymieniłem na te Vify i jestem z nich b.zadowolony o ok. 30% doszło szczegółów .

• 3 miesiące później...

Witam ... a co powiecie na zmianę kondensatora na z 1,5 który jest standardowo na np około 2,3 lub 3,5 ?? wtedy zchodzisz z czestotliwościa cięcia zwrotnicy niżej ... a głośnik zaczyna grać pełniejszym pasmem ... sam głośnik zastosowany w Scherzo 350 jest o niebo lepszy niż te proponowane przez was ... poprostu Tonsil za wysoko zestroił zwrotnice i taki efekt ... że sopran jest mniej słyszalny na tle reszty ... Tylko ostrzegam zmiana pasma zwiększa ryzyko spalenia głośnika tj ... im większy kondensator tym mniejszą moc wytrzyma sam głośnik bez dodatkowego rezystora ... a ten z kolei osłabia efektywność samego głośnika :) tak więc mniej czadu i gra naprawde ślicznie ... a co do samych kolumn ... posiadam takowe po drobnych modyfikacjach obudowy zmianie okablowania i tunelów bas - reflexowych i graja naprawde świetnie ... gdyby był ktoś zainteresowany opisem wszystkich zmian prosze o kontakt gg: 539414 lub email: [email protected] .... Pozdrawiam Krzysiek

• 1 rok później...

Witam

Oswieze troszke temat:)) To jak to jest w koncu z tymi voyager/scherzo 350 ? zeby poprawic wysokie lepiej kupic Visatony czy tak jak kolega spajki pisal zmienic troszke zwrotnice i zostawic te wysokotonowki?? Mam okazje tanio kupic tonsile i chcialbym polepszyc wysokie tony i zobaczyc jak to zagra z harmanem:)) poradzice forumowicze jak "ulepszyc " te kolumienki:)

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.