Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Yamaha AS-1100 Ciepłe z dobrym basem nie tracące szczegułu

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Dokładnie. No albo zaufać że realizator tak chciał. 

Tez tak moze byc.

Godzinę temu, Mathia74 napisał:

z VA

Jak z Vienna zagra to z dyniami tym bardziej.

👍☝️

1 godzinę temu, waldek6987 napisał:

Dokładnie . Nie to że go nie ma ... Ale jest w utworach pokroju no ordinary live od Sade czy Rocket Man od Boba James'a ale już np w somebody's knockin'g od Terry gibs i wielu podobnych brakuje krągłości udezeniom stopy

Jak Ci brak takich krągłości bierz Emit'y w ciemno!

Vienna trzeba koniecznie posłuchać i to dłużej. To kolumny dla konkretnego odbiorcy. One mają sporą dziurę w środku która jest słyszalna. Dlatego przy odsłuchu 2 godzinnym na przykład poznasz czy to twoje czy nie granie. Niektórzy to lubią. 

35 minut temu, quatross napisał:

Jak z Vienna zagra to z dyniami tym bardziej.

👍☝️

Jak Ci brak takich krągłości bierz Emit'y w ciemno!

Kolejne na liście do odsłuchu dzięki👍

2 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

pytanie było o używane czy ja źle czytam? Gdzie MA Bronze do tych ProAC np 😉

mogą być używanye . nie mam z tym problemu ale tylko stany gabinetowe

Godzinę temu, quatross napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gwarancja producenta!! Oni nie są partnerem nautilusa.

58 minut temu, waldek6987 napisał:

mogą być używanye . nie mam z tym problemu ale tylko stany gabinetowe

No to wybór masz fajny. Tylko tu gorzej z odsłuchem, jednak odległość.

Ale będą ciekawsze propozycję 

Ukryta Zawartość

11 minut temu, Piotr Sonido napisał:

producenta

Ja nie potrzebuję polskiej gwarancji. NAWET w razie A, sam naprawiam.

Zobacz cenę za walnut...

1 minutę temu, quatross napisał:

Ja nie potrzebuję polskiej gwarancji. NAWET w razie A, sam naprawiam.

Zobacz cenę za walnut...

Tylko mówię 

Przy odbiorze osobistym ok. Możesz sprawdzić 

Oni mają problematyczne te gwarancję co widać po komentarzach. Ale, ale. Niższe ceny.

Swoją drogą ciekaw jestem czy czasem Nautilus by nie zrobił takiego rabatu. Chociaż oni są trudni w rozmowie 😕

Jednak po przeglądzie na papierze moim faworytem staje się Polk Audio Reserve R7000 . No to czas poszukać odsłuchu

Powinniśmy mieć je na miejscu, zapraszam 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

9 godzin temu, BlueDot napisał:

MA Bronze do AS1100? To chyba jakas pomylka. Ten wzmacniacz powinien dostac minimum serie Gold jezeli juz cos od Monitor Audio.

To prawda,to połączenie to istny mezalians,mam as 1100 właśnie z ma silver 500, i brzmi fajnie ale korci mnie już aby je podmienić, i jak oceniasz to połączenie z fyne audio szukałabym czegoś co zagra w miarę równo z tą Yamahą, pozdrawiam 

Edytowane przez zibi69

Parę lat temu miałem ten wzmacniacz i trochę żałuję, że sprzedałem. To bardzo dobry sprzęt, choć wymagający co do reszty toru. Najlepiej było z Elac Vela i jeżeli nie przeszkadza Ci trochę graniue w stylu "V" tych kolumn, to to będzie bardzo dobre połączenie a jednocześnie Vela to świetne kolumny, bez dwóch zdań (do Twojego metrażu celowałbym w monitory 403 albo 404). Unikałbym za to kolumn z wysuniętą średnicą, natarczywą górą itp. Dobre kable też Ci się zrewanżują (najlepiej mi było z tym wzmacniaczem z Tellurium Black, droższych nie ma sensu kupować). Bezpiecznie też będzie z KEF, ale moim zdaniem ELAC to lepsze kolumny. Jak zawsze do Yamahy poleca się także Tannoy. Z drugiej ręki może warto. 

19 minut temu, artur 1984 waw napisał:

Parę lat temu miałem ten wzmacniacz i trochę żałuję, że sprzedałem. To bardzo dobry sprzęt, choć wymagający co do reszty toru. Najlepiej było z Elac Vela i jeżeli nie przeszkadza Ci trochę graniue w stylu "V" tych kolumn, to to będzie bardzo dobre połączenie a jednocześnie Vela to świetne kolumny, bez dwóch zdań (do Twojego metrażu celowałbym w monitory 403 albo 404). Unikałbym za to kolumn z wysuniętą średnicą, natarczywą górą itp. Dobre kable też Ci się zrewanżują (najlepiej mi było z tym wzmacniaczem z Tellurium Black, droższych nie ma sensu kupować). Bezpiecznie też będzie z KEF, ale moim zdaniem ELAC to lepsze kolumny. Jak zawsze do Yamahy poleca się także Tannoy. Z drugiej ręki może warto. 

Dzięki , dopiszę do listy poszukiwań : )

W dniu 19.09.2024 o 11:39, BlueDot napisał:

MA Bronze do AS1100? To chyba jakas pomylka. Ten wzmacniacz powinien dostac minimum serie Gold jezeli juz cos od Monitor Audio.

Może od razu Platinum?

21 minut temu, Gargan napisał:

Może od razu Platinum?

Najlepiej. Bronze to sobie mozna do Roksanow podlaczac.

32 minuty temu, BlueDot napisał:

Yamaha ma tak charakterystyczne brzmienie, że nie liczy się klasa kolumn, tylko czy uda się ją zmusić, żeby zagrała inaczej.

20 godzin temu, Gargan napisał:

Yamaha ma tak charakterystyczne brzmienie, że nie liczy się klasa kolumn, tylko czy uda się ją zmusić, żeby zagrała inaczej.

Coś w tym jest. 

14 minut temu, artur 1984 waw napisał:

Coś w tym jest. 

Nie wiem czy znasz model Yamaha A-S2000? Miałem tego kloca. Za wygląd i autorytet 11/10. Ale ujarzmić toto dźwiękowo to był koszmar. Dopiero trzeci DAC i to lampowy trafił w charakter wzmacniacza. Z kolumnami i CD wcale nie trafiłem do końca użytkowania. Do Yamaha trzeba mieć cierpliwość 😄

Wzmacniacz : Yamaha AS-1100

Odtwarzacz Sieciowy : Yamaha NP-S303

Przez długi czas Dali mi wystarczały ale teraz chciałbym kupić coś co ma dużo dobrego basu , ociepli charakter grania i nie kuleje też na górze .
Proszę o propozycję frontów które dodadzą niskich częstotliwości .

Zacznij od DAC. Na eBay ok 100 funtów. Tylko dokładnie dopytaj czy nie było jakichkolwiek przeróbek.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

DAC w NP-S303 jest dość surowy i lepiej skorzystać z cyfrowego wyjścia na inny DAC.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

Jestem po odsłuchu pylon diamond 28 i 30 . Te drugie pojechały ze mną do domu ☺️ dziękuję za rady

Edytowane przez waldek6987

Niech służą w takim razie 🙂 Miłego słuchania!

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W dniu 22.09.2024 o 22:42, waldek6987 napisał:

Jestem po odsłuchu pylon diamond 28 i 30 . Te drugie pojechały ze mną do domu ☺️ dziękuję za rady

Witam, napisz coś więcej jak to brzmi też mam as 1100, tylko że z monitor audio silver 500

5 godzin temu, zibi69 napisał:

też mam as 1100, tylko że z monitor audio silver 500

lepiej. do MA 500 ilver jest DENON ;D

15 godzin temu, zibi69 napisał:

Witam, napisz coś więcej jak to brzmi też mam as 1100, tylko że z monitor audio silver 500

Góra uległa delikatnemu zaokrągleniu, wokale są mniej szorstkie średnica względem Dali jest nieco wycofana a dół pojawił się w 95 procentach nagrań gdzie go brakowało . Tam gdzie uważałem że bas był to teraz jest go trochę za dużo ale to te pozostałe 5 procent nagrań - nie ma kolumn do wszystkiego. Żeby uzyskać ten stan musiałem rozrysować siatkę basową pomieszczenia i wg siatki rozstwilem kolumny i przesunąłem miejsce odsłuchu. Basu jest dużo i wrzeba z tymi kolumnami pojeździć

5 godzin temu, waldek6987 napisał:

Tam gdzie uważałem że bas był to teraz jest go trochę za dużo

Mowilem ze tak bedzie 😉

1 godzinę temu, BlueDot napisał:

Mowilem ze tak bedzie 😉

to i tak lepsza opcja niż to co było . 95-5 a 5 - 95

1 godzinę temu, waldek6987 napisał:

to i tak lepsza opcja niż to co było . 95-5 a 5 - 95

No tak.

W dniu 19.09.2024 o 17:22, waldek6987 napisał:

Jednak po przeglądzie na papierze moim faworytem staje się Polk Audio Reserve R7000 . No to czas poszukać odsłuchu

Dokładnie żeby ten faworyt nie został szybko obalony albo na przykład zrodził się nowy faworyt 🙂

Na czytanie jeszcze przyjdzie pora po podsłuchu. 

W dniu 20.09.2024 o 14:28, BlueDot napisał:

M2 z gold gra super.

W dniu 21.09.2024 o 11:47, Gargan napisał:

Nie wiem czy znasz model Yamaha A-S2000? Miałem tego kloca. Za wygląd i autorytet 11/10. Ale ujarzmić toto dźwiękowo to był koszmar. Dopiero trzeci DAC i to lampowy trafił w charakter wzmacniacza. Z kolumnami i CD wcale nie trafiłem do końca użytkowania. Do Yamaha trzeba mieć cierpliwość 😄

To akurat prawda 

W dniu 22.09.2024 o 22:42, waldek6987 napisał:

Szybko poszło.

🙂

Tak z ciekawości tylko zapytam czy my cię przekonały trzydziestki względem 28?

5 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Dokładnie żeby ten faworyt nie został szybko obalony albo na przykład zrodził się nowy faworyt 🙂

Na czytanie jeszcze przyjdzie pora po podsłuchu. 

M2 z gold gra super.

To akurat prawda 

Szybko poszło.

🙂

Tak z ciekawości tylko zapytam czy my cię przekonały trzydziestki względem 28?

Jako że i 28 i 30  to  były kolumny używane zadecydował stan i wersja kolorystyczna . 30ki mają więcej dołu i ciężko było sobie z nim poradzić na moim metrażu - pewnie będzie jeszcze długo przestawiane . Narazie satysfakcjonujący efekt otrzymałem zatykając 1 z 2 portów BR - teraz basu jest tyle ile oczekuję i jest na swoim miejscu

• Pokaż nowe odpowiedzi