Skocz do zawartości
IGNORED

Transport plików za około 10tys. Co po auralic.

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Piopio napisał:

Jakie fakty ? Podaj konkrety. 

Testy, pomiary.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

Teraz, ProjectPi napisał:

Testy, pomiary.

Jaki konkretnie izolator jest kiepski. Kto mierzył i co ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Mówimy o sprawnych transportach a nie o uszkodzonych.

To są sprawne transporty. Jak również sprawne są DACe, które ww. przypadłościami też potrafią się charakteryzować.

Jaki konkretnie izolator jest kiepski. Kto mierzył i co ?

Np. HS01 jest kiepski. Ma duże problemy z kompatybilnością, jest, jak mawiają Angole, non reliable, ma dużą pojemność wlasna, użyty w nim DC-DC konwerter jest niskiej jakości i generuje relatywnie duże zakłócenia. Kto pomine, z różnych względów.

11 minut temu, Piopio napisał:

To fakty 😉 

To jak sprawdziłeś, że lepiej się nie da, tak praktycznie?

13 minut temu, ProjectPi napisał:

To są sprawne transporty. Jak również sprawne są DACe, które ww. przypadłościami też potrafią się charakteryzować.

Źle zaprojektowane sprzęty. Takich się nie używa. 

14 minut temu, ProjectPi napisał:

Np. HS01 jest kiepski. Ma duże problemy z kompatybilnością, jest, jak mawiają Angole, non reliable, ma dużą pojemność wlasna, użyty w nim DC-DC konwerter jest niskiej jakości i generuje relatywnie duże zakłócenia. Kto pomine, z różnych względów.

Podaj linka do testu i pomiarów. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

3 minuty temu, Piopio napisał:

Źle zaprojektowane sprzęty. Takich się nie używa.

Denafripsow się nie używa? O.

4 minuty temu, Piopio napisał:

Podaj linka do testu i pomiarów.

Wykazałem się już i tak o wiele większą precyzją, niż ty ją odwzajemniasz. Nie wszystkie swoje pomiary i testy publikuję, poza tym zbieżne wnioski znajdziesz na ASR.

12 minut temu, ProjectPi napisał:

Denafripsow się nie używa? O.

Wykazałem się już i tak o wiele większą precyzją, niż ty ją odwzajemniasz. Nie wszystkie swoje pomiary i testy publikuję, poza tym zbieżne wnioski znajdziesz na ASR.

Dla mnie zero faktów. ASR 😉 Dobry żart. Uśmiałem się. 

Edytowane przez Piopio

17 minut temu, Piopio napisał:

Dla mnie zero faktów. ASR 😉 Dobry żart. Uśmiałem się. 

Tradycyjna dla ciebie ignorancja względem tego co wartościowe. I co z tego, że ASR? Publikuje tam wiele znanych postaci, włączając konstruktorów DACow.

Swoją drogą pomiary to domena ASR, a tu mowa o pomiarach, nie o wrażeniach słuchowych.

Edytowane przez ProjectPi

22 minuty temu, ProjectPi napisał:

Swoją drogą pomiary to domena ASR, a tu mowa o pomiarach, nie o wrażeniach słuchowych.

Pomiary bez odsłuchów są nic nie warte. A to domena ASR. 

59 minut temu, ProjectPi napisał:

Np. HS01 jest kiepski. Ma duże problemy z kompatybilnością, jest, jak mawiają Angole, non reliable, ma dużą pojemność wlasna, użyty w nim DC-DC konwerter jest niskiej jakości i generuje relatywnie duże zakłócenia.

Dalej nie podałeś linka do tych rewelacji. A co ma do przesyłu USB pojemność własna ? 

3 godziny temu, ProjectPi napisał:

Jak by to mogło wpłynąć na głoszone przez ciebie teorie? Jedno urządzenie i już przewrót w teoriach?

To ze wyjscie wyjsciu nie rowne? No chyba nie jest jakies rocket science co? 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

7 minut temu, Mikelas76 napisał:

To ze wyjscie wyjsciu nie rowne? No chyba nie jest jakies rocket science co? 

No nie wiem, skoro raz jedno najlepsze a raz inne.

Pewnie, taki ze mnie właśnie burak. Żadna elita, a broń boże audiojelita co już w innym miejscu stoją.

9 minut temu, marcinmarcin napisał:

Chamstwo i fekalia, tak jakoś niestety coraz bardziej się ostatnio kojarzysz...

Łoł 😄 : D : D I jeszcze udaje, że zmartwiony 🙂

Fekalia to bardziej pieczarki niż buraki, bodajże.

53 minuty temu, ProjectPi napisał:

No nie wiem, skoro raz jedno najlepsze a raz inne

W roznych transportach? 

Nie czytasz ze zrozumieniem? 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

5 minut temu, Mikelas76 napisał:

W roznych transportach? 

Nie czytasz ze zrozumieniem? 

Jak wychodzi ci, ze w roznych transportach jest roznie, to piszesz, ze ten wniosek "poprzewracal do gory nogami moje teorie"? To jak mialo byc, koniecznie wszedzie tak samo? I co to za teorie w takim razie?

1 godzinę temu, ProjectPi napisał:

I co to za teorie w takim razie?

A widzisz, dopiero teraz zadales wlasciwe pytanie, ba, dopiero teraz zadales wogole pytanie. 

Teoria jest taka ze polaczenie przewoden hdmi poprzez gniazda i2s jest bezwzglednie lepsze niz kazde inne. 

20 minut temu, Mikelas76 napisał:

A widzisz, dopiero teraz zadales wlasciwe pytanie, ba, dopiero teraz zadales wogole pytanie. 

Teoria jest taka ze polaczenie przewoden hdmi poprzez gniazda i2s jest bezwzglednie lepsze niz kazde inne. 

Nieprawda, pytania były wcześniej. Ale to taka właśnie dyskusja, gdy nie czytasz uważnie i ze zrozumieniem.

Tak czy siak, tyle warte te teorie, że raz taka, a raz siaka. Jedno.urzadzenie i się wywraca.

A, i w ogóle, nie wogole.

Moderator anonimowy zaszalal. Moderatorze anonimowy, usunąłes link z wyjaśnieniem dla Piopio, to może sam mu teraz wyjaśnij?

7 godzin temu, Piopio napisał:

Z izolacją galwaniczną USB grają dobrze. Tak, że lepiej się nie da. 

Tia? Przecież nie sprawdziłeś dCS Vivaldi w porównaniu do Malinki z twoim izolatorem. To skąd wiesz?

Napiszesz z teorii. Wiesz jak Malina jest zbudowana bo to projekt otwarty ... ale czy wiesz jak jest Vivaldi zbudowany? Bo ja nie wiem.

Czyli nie wiesz, a wiesz ???

Muszę przewietrzyć mój system…

2 godziny temu, ProjectPi napisał:

Nieprawda, pytania były wcześniej.

Gdzie było twoje pytanie jaką mam teorię? Zadalem sobie trud i przejrzalem twoje ostatnie wpisy. Nie było takiego pytania. 

Tak czy siak, tyle warte te teorie, że raz taka, a raz siaka. Jedno.urzadzenie i się wywraca.

A, i w ogóle, nie wogole.

Chyba jednak zakoncze ta dyskusje bo mam wrazenie ze miales udar czy cos... 

1 godzinę temu, pmcomp napisał:

ale czy wiesz jak jest Vivaldi zbudowany? Bo ja nie wiem.

Jeśli chodzi o wyjście USB to musi trzymać się standardu. Sygnał jest taki sam jak w innych transportach ale pozbawiony zakłóceń. Przy izolacji galwanicznej USB nie ma to jednak znaczenia. 

13 minut temu, Mikelas76 napisał:

Gdzie było twoje pytanie jaką mam teorię? Zadalem sobie trud i przejrzalem twoje ostatnie wpisy. Nie było takiego pytania.

ba, dopiero teraz zadales wogole pytanie.

Zdecyduj się, czy chodzi o jakieś konkretne pytanie czy o pytanie w ogóle, zwane przez ciebie pytaniem wogole, bo kręcisz.

16 minut temu, Mikelas76 napisał:

mam wrazenie ze miales udar czy cos

No aż tak twoje wywracanie się teorii na mnie nie działa.

Swoją drogą udar to raczej nieprzyjemne doznanie. Którego, oczywiście, ci nie życzę.

Którego, oczywiście, ci nie życzę.

I wzajemnie

Zdecyduj się, czy chodzi o jakieś konkretne pytanie czy o pytanie w ogóle, zwane przez ciebie pytaniem wogole, bo kręcisz

Przeanalizuj swoj wpis prosze... 

5 minut temu, Mikelas76 napisał:

Przeanalizuj swoj wpis prosze... 

W jakim celu?

5 godzin temu, ProjectPi napisał:

W jakim celu?

Wiesz, nie wchodzac juz w szczegoly, uznajmy ze to nie wazne juz. Cos ci umyka, a ja nie bede bral na swe barki roli edukatora. 

KONIEC TEMATU. 

2 godziny temu, Mikelas76 napisał:

Wiesz, nie wchodzac juz w szczegoly, uznajmy ze to nie wazne juz. Cos ci umyka, a ja nie bede bral na swe barki roli edukatora. 

KONIEC TEMATU. 

Niech i będzie, że koniec, jako że zgadywać, na czym twój problem polega, niewątpliwie nie zamierzam.

Wszedłem tutaj jako posiadacz kiepskiego na wasze standardy ale cieszącego mnie sprzętu stereo, przeczytałem wasza dyskusje od a-z bo interesuje mnie temat stremingu i bylem ciekawy jak to wyglada w hi endzie. Bardzo mało mówi się tu o ślepych testach, porównaniach. Jednemu coś gra lepiej, drugiemu gorzej. Ciekawe jakie byłyby wasze opinie gdyby realnie postawić 2 te same urządzenia ale jedno z np.  "izolacja galwaniczna" o której tu przeczytałem już z 50 razy a drugie bez i przełączać oba urządzenia słuchaczowi ale bez jego wiedzy czego aktualnie słucha. Pewnie zaraz się dowiem że robiliście takie testy ale sami sobie kable przepinaliscie itd 😀

Ślepe testy? Wyrównywanie poziomu głośności tam, gdzie uzasadnione, też moze?

Ależ masz oczekiwania 🙂

Czytając to wszystko i widząc jakich niuansów brzmieniowych się doszukujecie zastanawiam się jak bardzo dużo tracę słuchając muzyki ze zwykłego PC z zewnetrzym interfejsem focusrite z którego sygnał wychodzi kablami RCA do wzmacniacza i ile waszym zdaniem zyskałbym zmieniając PC + interfejs na jakiś streamer.

A co Ci tu wnosi cudze zdanie? Jeśli faktycznie jesteś tym zainteresowany, przetestuj samodzielnie.

Na pewno je czytałeś? Jeśli tak, powinieneś wiedzieć, że opinii będzie wiele i sprzeczek z tym związanych, również. To wnosi.

• Pokaż nowe odpowiedzi