Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel zasilający za ok 3-4K PLN/ 2,5m

Rekomendowane odpowiedzi

24 minuty temu, bogus18 napisał:

Czyli nie sluchales ! nie widziałeś !  wszysko wiesz ??? 

nawet nic nie powiem 😱

Więc pozwolę sobie powtórzyć, bo ktoś tu chyba ma problemy ze zrozumieniem kilku prostych zdań. I na tym poprzestańmy, bo odchodzimy zbyt daleko od tematu 

33 minuty temu, piotrek7 napisał:

Napisałem dość wyraźnie (przynajmniej mam taką nadzieję), dlaczego produkty takich firm nie interesują mnie. Nie mają do zaoferowania w dziedzinie kablarskiej niczego, czego sam nie mógłbym zrobić w oparciu o lepsze podzespoły w ramach założonego budżetu. A pod względem estetyki wykonania też nie mam sobie nic do zarzucenia (to nie jest reklama, robię kable  tylko na własne potrzeby) 

Gość

(Konto usunięte)

Można wypożyczyć/kupić gotowca, można kupić wybrany kabel i wtyki. Każdy może zrobić co chce i jak uważa, są różne rozwiązania i drogi do celu.., a nie ciągłe narzucanie swojego punktu widzenia innym i ich krytykowanie..

Ta zabawa  w polepszenie brzmienia niema końca...  Czy nie lepiej  zainwestować w porządny kondycjoner  czy zasilacz indukcyjny  i mieć  "czysty" prąd  na wejściu . Przecież nie wymienicie kabli  do samej elektrowni ,  co wam da  2 m końcowego kabla??? Mam  wzmacniacz  , w którym jasno stoi:  "używać wyłącznie  oryginalnego kabla" . 

Sam zastanawiam sie nad kupnem kondycjonera PS 550 Accuphase do  swojego wzmacniacza.  Zasilacz indukcyjny  w preampie gramofonowym  Gold Note  (PSU) robi  faktycznie  różnicę 

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 25.09.2024 o 13:53, baltfan napisał:

Nie pyta,ale chciałby mieć scene,co sugeruje,że ma w tym aspekcie brzmienia jakiś niedosyt.

To jest takie koło zamknięte. W dobrej akustyce i rozstawionych głośnikach, łatwiej usłyszeć wszelkie zmiany, także w okablowaniu, aniżeli w ujowej, gdzie wszystko brzmi podobnie lub tak samo.

4 minuty temu, admiral napisał:

Czy nie lepiej  zainwestować w porządny kondycjoner  czy zasilacz indukcyjny 

Pewnie, że można, jedno nie wyklucza drugiego.

2 godziny temu, admiral napisał:

Przecież nie wymienicie kabli  do samej elektrowni ,  co wam da  2 m końcowego kabla???

Po co miałbym wymieniać kable przy elektrowni kiedy największy wpływ ma kabel najbliższy urządzeniu?

3 godziny temu, piotrek7 napisał:

Napisałem dość wyraźnie (przynajmniej mam taką nadzieję), dlaczego produkty takich firm nie interesują mnie. Nie mają do zaoferowania w dziedzinie kablarskiej niczego, czego sam nie mógłbym zrobić w oparciu o lepsze podzespoły w ramach założonego budżetu. A pod względem estetyki wykonania też nie mam sobie nic do zarzucenia (to nie jest reklama, robię kable  tylko na własne potrzeby) 

Jakieś 4-5 lat temu miałem na testach cały set tej manufaktury. Był lepszy od wszystkich kabli z rolki które wówczas miałem.

Te kable Audiophase z rolki nie są. Wiem, mam pewność. Surowce są zamawiane a potem składane.

Nie trzeba mieć własnej huty albo złoża miedzi żeby produkować dziś kable..

Zresztą nikt nikogo do niczego nie zmusza. To tylko jedna z propozycji.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Nie martwcie się jak długo nie odpisuje, ale jestem osobą dość zajętą. Wasze wszystkie komentarze czytam w miarę na bierząco.

Dzięki za odpowiedzi ale trochę odbiegamy od tematu. Akustyka jest jaka jest, ale do najgorszych nie należy. Ze względów małżeńskich jest to na chwilę obecną temat do pominięcia.

Wydaje mie się że na chwile obecną najgorszym ogniwem systemu jest prąd. Dlatego prócz kabli zastanawiam się nad nową listwą/ Kondycjonerem. Jeśli chodzi o listwę to zastanawiałem się nad Gigawatem. A jeśli chodzi o to drugie to nie wiem jeszcze, ale słyszałem dużo dobrego o kondycjonerze Hydra. 

Chciałbym żeby w brzmieniu było więcej mięsa, scena jest dobra, ale bardziej mi zależy na poprawić przestrzenność rozróżniania instrumentów i dużo muzykalności

Chciałbym też dodać że jestem bardzo zadowolony z tej konfiguracji naprawdę gra to przepięknie. Chciałbym byście mnie dobrze zrozumieli nie mam problemów z tym że ta konfiguracja jest niedopasowana i że gra to poniżej poziomu swojego pułapu cenowego - ale po to jesteśmy audiofilami by zmieniać, ulepszać wchodzić na kolejny level

Będę wdzięczny za propozycje konkretnych modeli - wiadomo że będę próbował je wypożyczyć i posłuchać w swoim systemie

20 godzin temu, rafa napisał:

Po co miałbym wymieniać kable przy elektrowni kiedy największy wpływ ma kabel najbliższy urządzeniu?

Jakieś 4-5 lat temu miałem na testach cały set tej manufaktury. Był lepszy od wszystkich kabli z rolki które wówczas miałem.

Te kable Audiophase z rolki nie są. Wiem, mam pewność. Surowce są zamawiane a potem składane.

Nie trzeba mieć własnej huty albo złoża miedzi żeby produkować dziś kable..

Zresztą nikt nikogo do niczego nie zmusza. To tylko jedna z propozycji.

Godzinę temu, bogus18 napisał:

Coś nie poszło 🤔 

Audiophase ma swoje patenty ! To słychać i podpowiadam sprowadzić u siebie . A kupić jak będzie  pasować .

Zrobić samemu z najlepszych komponentów będzie fajnym wyzwaniem!  

Tylko jest ale jak to wpasuje się nasz w system .

Godzinę temu, bogus18 napisał:

Edytowane przez bogus18
14 godzin temu, Jasion1 napisał:

zastanawiałem się nad Gigawatem.

Firma doskonale znana i z pewnością uda ci się wypożyczyć. 

14 godzin temu, Jasion1 napisał:

jestem bardzo zadowolony z tej konfiguracji naprawdę gra to przepięknie

No, wreszcie się przyznałeś i takie słowa cieszą. 

Jak zaczniesz mieszać w sieci, bardzo szybko możesz zepsuć ten efekt. Dlatego dobór kabli, listwy musi być poprzedzony odsłuchami. 

Osobiście nie polecę ci konkretnych modeli. Używam pospolitego Furu, od listwy po kable i wtyki.

• Pokaż nowe odpowiedzi