Skocz do zawartości
IGNORED

NAD C316BEE V2 + Canton sp206 - co myslicie o takim wyborze?

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, wnm83 napisał:

Bardzo chętnie - czy jest możliwość posłuchania czegoś w tym budżecie we Wrocławiu?

myślę, że tak. Najlepiej zadzwonić do salonu i dogadać szczegóły 😉

https://www.tophifi.pl/salony/wroclaw.html

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

27 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

myślę, że tak. Najlepiej zadzwonić do salonu i dogadać szczegóły 😉

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Super, na pewno odwiedze, dzieki!

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, wnm83 napisał:

Niestety nie mam możliwości przesłuchania 😞 Muszę się zdać na wasze polecenia i rady

Co człowiek to opinia. 

Także nie znajdziesz tutaj łatwego polecenia Ani idealnej drogi dla siebie. 

Najlepiej w takim razie kup w cenie którą bez problemu później zhandlujesz w razie czego. 

6 godzin temu, wnm83 napisał:

Bardzo dziekuję za wszytkie porady. Mam jeszcze jedno pytanie - radio 🙂 Z tego co widzialem wszystkie te streamery maja mozliwosc grania stacji radiowych z aplikacji ktore sa platne - czy jest jakas inna opcja, zeby po prostu graly sobie polskie stacje radiowe bez koniecznosci podlaczania telefonu przez bluetooth?

Wiim na radio bezpłatne

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Wiim na radio bezpłatne

Do tego nie wymaga korzystania z aplikacji (np. vTuner czy TuneIn, chociaż oczywiście je obsługuje). Jeśli znasz adres strumienia, możesz go wpisać bezpośrednio.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest np. bardzo fajna lista polskich stacji (po kliknięciu prawym przyciskiem pozycji w ostatniej kolumnie możesz skopiować URL).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez tym
W dniu 8.10.2024 o 09:17, audioburak napisał:

A może "all in one" - jakiś Wiim Amp który potrzebuje tylko jakiegoś przedwzmacniacza

do patefonu i masz kompletne urządzenie. Jeśli jednak ma być radio FM to lepszym

rozwiązaniem byłby amplituner z wejściem phono i streamer. 

Kolumny takie, jak Canton nie powinny stać przy ścianie - kilkanaście cm to minimum.

Może lepiej coś jak Elac Debut czy Indiana Line z BR na froncie, lub jeśli nie zależy

Ci na potędze basu to np. Usher S520 - są na olx już od ok 1 kzł.

np. Usher S520 - są na olx już od ok 1 kzł.    cena poszła znacząco do góry.

Ukryta Zawartość

Jedna para za 990 zł.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Yankes

De gustibus non est disputandum

W dniu 8.10.2024 o 09:50, Piopio napisał:

Za tyle nie da się kupić dobrze grającego sprzętu. 

Dlaczego?

W dniu 16.10.2024 o 18:40, Yankes napisał:

Usher S520 - są na olx już od ok 1 kzł.    cena poszła znacząco do góry.

Od Ushera lepiej grają każde nie zepsute Mission z serii M3x i nowszych.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

W dniu 8.10.2024 o 09:56, wnm83 napisał:

Ok, czyi taki zestaw NAD C316BEE V2 + Canton sp206 nie ma większego sensu? Nie jestem audiofilem, chciałbym, żeby muzyka brzmiała przyzwoicie, nic ponad to. Nie będę też jej słuchał głośno. 

Wzmacniacz tak. Kolumny nie.

Godzinę temu, Gargan napisał:

Wzmacniacz tak. Kolumny nie.

A dlaczego tak sądzisz?

16 minut temu, Yankes napisał:

A dlaczego tak sądzisz?

Bo nie kupiłbym 12-letnich kolumn. No i nie mam zaufania do marki.

W dniu 20.10.2024 o 10:58, Gargan napisał:

Bo nie kupiłbym 12-letnich kolumn. No i nie mam zaufania do marki.

Ale nigdy nie miałeś okazji ich posłuchać?

W dniu 23.10.2024 o 18:24, Yankes napisał:

Ale nigdy nie miałeś okazji ich posłuchać?

Masz go:)

Wiesz co no z reguły fora działają tak że wymienia się tutaj doświadczenia o sprzęcie który się zna. Można oczywiście dyskutować o sprzęcie który dopiero będzie wchodził na rynek czego się spodziewamy jakie widzimy w nim problemy jakieś takie oczekiwania względem niego. 

Ale wiesz odradzanie komuś bo "nie lubię marki" no to słabo 

Wiesz ja też paru Marek nie specjalnie lubię dla siebie ale jeżeli widziałem że klient ma takie oczekiwania. Jawnie mi mówił czego chce i akurat pasowało to do produktu który niekoniecznie mi musi się podobać to i tak znajdowało się w moich poleceniach do odsłuchu. 

Tak działa forum.

A nie że wszystko jest G a na forum są fanatycy. Na audio cię już zbanowali?

Bo to trochę tak wygląda jakby pora Audio bardzo ci przeszkadzały a jednak z drugiej strony usilnie na nich chcesz być.

Niestety muszę tu być, bo moje odejście z forum sprawiłoby wam przyjemność, a nie chcę dać wam satysfakcji. 

Owszem, mam permanentny ban na forum Audio. Trochę nieładnie postąpili blokując mnie bez wyjaśnienia powodu. Ale OK. Prędzej czy później wszędzie mnie blokują, więc zdążyłem przywyknąć. 

Nie jestem sprzedawcą, żeby być obiektywnym. A Ty coś sprzedajesz, że chcesz wszystkim gustom schlebiać? 

Umówmy się. Powody znają wszyscy 🙂

Nie sprzedaje chodź sprzedawca byłem. Już ktoś mi psiak że zostało mi to we krwi. Nie wiem może. Ja i tak nikogo na nic nie zaciągałem.

Jako jedyny polecałem sprzęty używane. 

Ale widać że blokada i tu przyszła. Więc nie tyle ty zrobiłeś nam przyjemność co moderacja. 🙂

W dniu 25.10.2024 o 16:05, Piotr Sonido napisał:

Wiesz co no z reguły fora działają tak że wymienia się tutaj doświadczenia o sprzęcie który się zna. Można oczywiście dyskutować o sprzęcie który dopiero będzie wchodził na rynek czego się spodziewamy jakie widzimy w nim problemy jakieś takie oczekiwania względem niego. 

Ale wiesz odradzanie komuś bo "nie lubię marki" no to słabo 

Wiesz ja też paru Marek nie specjalnie lubię dla siebie ale jeżeli widziałem że klient ma takie oczekiwania. Jawnie mi mówił czego chce i akurat pasowało to do produktu który niekoniecznie mi musi się podobać to i tak znajdowało się w moich poleceniach do odsłuchu. 

Tak działa forum.

A nie że wszystko jest G a na forum są fanatycy. Na audio cię już zbanowali?

Bo to trochę tak wygląda jakby pora Audio bardzo ci przeszkadzały a jednak z drugiej strony usilnie na nich chcesz być.

Logiczne, mądre podejście.

W dniu 30.10.2024 o 19:04, Yankes napisał:

Logiczne, mądre podejście.

Niestety jak widać nie dla wszystkich.

W dniu 4.11.2024 o 06:37, Piotr Sonido napisał:

Niestety jak widać nie dla wszystkich.

Całe życie przed Nim.

12 godzin temu, Yankes napisał:

Całe życie przed Nim.

Chyba jednak nie. No chyba że będzie zakładał kolejne nowe konta. Na forum audio jest już permanentnie zablokowany. Tu trafia na czasowy ban już któryś raz ale moderacja ma większą cierpliwość.

Ton nadal nie zmieniony. 

Szkoda bo myślę że mógł by coś sensownego napisać od czasu do czasu. Jest potencjał.

W dniu 7.11.2024 o 06:33, Piotr Sonido napisał:

Chyba jednak nie. No chyba że będzie zakładał kolejne nowe konta. Na forum audio jest już permanentnie zablokowany. Tu trafia na czasowy ban już któryś raz ale moderacja ma większą cierpliwość.

Ton nadal nie zmieniony. 

Szkoda bo myślę że mógł by coś sensownego napisać od czasu do czasu. Jest potencjał.

Zastanawiam się, Co takimi ludźmi kieruje?

W dniu 10.11.2024 o 10:46, Yankes napisał:

Zastanawiam się, Co takimi ludźmi kieruje?

Kiedyś zadałem mu to pytanie i odpowiedział że ma dużo czasu i lubi tak mieszać. Oczywiście innymi słowami ale sens przekazu jest taki. 

Oglądałem kiedyś taki program społeczny gdzie wypowiadał się psycholog właśnie o istnieniu osób w internecie. Właśnie fora te wszystkie wpisy na pudelku na innych tego typu stronach na Facebooku bo zawsze mnie to zastanawiało kto ma na to czas i po co to robi. 

Okazuje się że wiele osób anonimowo dowartościowuje się w ten sposób bo ich życie jest przeciętne Nie wyróżnia się niczym na tle innych. 

Oczywiście nie mówię że tutaj tak jest absolutnie bo tego nie wiem ale chodzi o to że wiele osób udzielających się w internecie próbuję bić kimś więcej niż w realu. 

Mam nadzieję że to w bardzo małym stopniu dotyka akurat naszych forów audio. 

• Pokaż nowe odpowiedzi