Skocz do zawartości
IGNORED

Streamer jako transport do DACa || Apple Music

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, Mieciu napisał:

Zrobiłem nowy temat, ale tutaj też zapytam. 

Pytanie z serii trudnych.

Zakupiłem nowy wzmacniacz.

Podłączam się do PC USB-B.

W opcjach wzmacniacza mam do wyboru Class 1 oraz Class 2. Nie spotkałem się z czymś takim jeszcze.

Na Class 1 dźwięk jest, ale wtedy max to 24/96khz.

Na Class 2 na iPadzie wyskakuje info takie jak w załączonym zdjęciu.

Ktoś ma pomysł co mógłbym z tym zrobić?

Czy to wina przewodu (użyłem firmowego dołączonego do wzmacniacza)?

Z góry dzięki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Poczytaj w instrukcji, jakiego typu pliki możesz przesyłać do tych wejść. Trochę to dziwne, bo USB B Classe 2 to jest pewnie złącze asynchroniczne do przesyłania sygnałów wysokiej rozdzielczości i DSD, u mnie stary iPad bez problemu działa na takim wejściu. Zarówno z Marantzem NA11s1, jak i Creekiem Evolution 50CD.  

Ukryta Zawartość

54 minuty temu, Berbeć napisał:

Poczytaj w instrukcji, jakiego typu pliki możesz przesyłać do tych wejść. Trochę to dziwne, bo USB B Classe 2 to jest pewnie złącze asynchroniczne do przesyłania sygnałów wysokiej rozdzielczości i DSD, u mnie stary iPad bez problemu działa na takim wejściu. Zarówno z Marantzem NA11s1, jak i Creekiem Evolution 50CD.  

Podłączyłem jednocześnie ładowarke i śmiga. Ponoć w starych tabletach na lightningu tak to działa. Z USB-C nie ma problemu. 

ROTEL A14 mk2 • ROTEL CD11 Tribute • Arcam AVR390 • SelectorONE • APPLE TV 4K • Wiim Ultra • Klipsch: RP-8000 mk2, R112-SW, RP-504C, RS-42 mk2, R14M (Atmos DIY) • 700 płyt CD • Amazon Music

21 godzin temu, Mieciu napisał:

Podłączyłem jednocześnie ładowarke i śmiga. Ponoć w starych tabletach na lightningu tak to działa. Z USB-C nie ma problemu. 

Wejścia asynchroniczne USB B nie ładują urządzeń, więc czy to jest stary Lightning czy już USB C, to nie ma znaczenia. Ja korzystam z kilkuletniego iPada 6 ze złączem lightning, podpinam kabelkiem Lightning-USB B i bez żadnej ładowarki śmiga aż miło. Nie wiem, dlaczego u Ciebie tak nie działa.

I jeszcze jedno. Jeśli chcesz mieć najlepszą jakość z Apple Music, to pobierz na dysk płyty, których chcesz słuchać, a w ustawieniach zaznacz najwyższą jakoś pobierania. Będziesz miał nagrania w najlepszej jakości.

Czy ktoś, kto steruje iPhone’em Apple Music uruchomianym na iPadzie mógłby napisać łopatologicznie jak skonfigurować i jakich aplikacji użyć? Pilot iTunes nie widzi mi iPada, z poziomu AM na iPhonie mogę rozsyłać po AirPlay po dostępnych odbiornikach ale nie widzę jak sterować

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

1 godzinę temu, Berbeć napisał:

Wejścia asynchroniczne USB B nie ładują urządzeń, więc czy to jest stary Lightning czy już USB C, to nie ma znaczenia. Ja korzystam z kilkuletniego iPada 6 ze złączem lightning, podpinam kabelkiem Lightning-USB B i bez żadnej ładowarki śmiga aż miło. Nie wiem, dlaczego u Ciebie tak nie działa.

I jeszcze jedno. Jeśli chcesz mieć najlepszą jakość z Apple Music, to pobierz na dysk płyty, których chcesz słuchać, a w ustawieniach zaznacz najwyższą jakoś pobierania. Będziesz miał nagrania w najlepszej jakości.

Ja też nie wiem czemu, ale tak działa. USB-B i USB-C różnią się właśnie zasilaniem, w USB-C jest więcej prundu. Jak podłączam pod Toppinga, to nie ma problemu, jak podłączam pod wzmacniacz, jest problem. Ale jest jak widać i rozwiązanie. 

Mam już wszystko ustawione na PC-USB Class 2 i śmiga mi 32/192, więc nie ma potrzeby ściągania niczego, zawracanie głowy z tym. 

34 minuty temu, osiek napisał:

Czy ktoś, kto steruje iPhone’em Apple Music uruchomianym na iPadzie mógłby napisać łopatologicznie jak skonfigurować i jakich aplikacji użyć? Pilot iTunes nie widzi mi iPada, z poziomu AM na iPhonie mogę rozsyłać po AirPlay po dostępnych odbiornikach ale nie widzę jak sterować

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Kliknij trzy razy szybko włącznikiem iPhona, uruchomi się takie menu, gdzie wybierasz iPad (muszą być oba urządzenia w tej samej sieci WiFi) i tam masz pilota dalej. 

Menu jest mocno okrojone, ale działa. 

Edytowane przez Mieciu

ROTEL A14 mk2 • ROTEL CD11 Tribute • Arcam AVR390 • SelectorONE • APPLE TV 4K • Wiim Ultra • Klipsch: RP-8000 mk2, R112-SW, RP-504C, RS-42 mk2, R14M (Atmos DIY) • 700 płyt CD • Amazon Music

Kliknij trzy razy szybko włącznikiem iPhona, uruchomi się takie menu, gdzie wybierasz iPad (muszą być oba urządzenia w tej samej sieci WiFi) i tam masz pilota dalej. 
Menu jest mocno okrojone, ale działa. 

Chyba za małej łopaty jeszcze użyłeś ;) nie pokazuje mi się żadne menu :( klikam jak mam odpalona aplikacje AM czy Pilota czy nie ma znaczenia? Tak czy inaczej nic. Podrzucam jakieś screeny?
5 minut temu, osiek napisał:

Chyba za małej łopaty jeszcze użyłeś 😉 nie pokazuje mi się żadne menu 😞

Jak klikne trzy razy przyciskiem po prawej (tak jak dwa razy do płacenia apple pay) to wyskakuje mi takie menu jak w załączniku. Ipada mam wyłączonego, wiec mi go nie znajduje w tym momencie  

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Mieciu

• Pokaż nowe odpowiedzi