Skocz do zawartości
IGNORED

Tuning kolumn DALI przez McGyvera

Tomek Skura

Rekomendowane odpowiedzi

W ogóle nie wiem po co tutaj piszę bo ignoruje wpisy wszystkich ale proponuje prześledzić aktywność disco w wątku krakowskim ostatnimi czasy a zwłaszcza po jednym z moich ostatnich wpisów;-)

Walery, np. McG moje wpisy ignoruje, ale zawsze wie co napisalem i czesto odpowiada :) To jest sztuka ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

lancaster

już wpisem z 23 Maj 2007, 20:56 chciałem zakończyć ten watek, ale z jakiś przyczyn McGyver go przeciąga. Nie wiem czemu. W dodatku nie odpowiada na proste pytania tylko dywaguje i konfabuluje.....

Dla mnie EOT

Tomek Skura, 24 Maj 2007, 12:17

>McGyver

>czemu unikasz odpowiedzi? Czy te pytania są dla Ciebie zbyt trudne? A może odpowiedzi postawiłyby

>Cię w jeszcze gorszym świetle?

ja też zadałem Ci wiele pytań które zostawiłeś nbez odpowiedzi. Nie pozostałeś mi dłużny. Idąc Twoim tokiem rozumowania, czy odpowiedzi postawiły by Cię w jeszcze gorszym świetle?

>"McGyver:

>1. Pokaż zdjęcia "byłych moich" SS9700 które masz w szafie.

Patrz mój wpis z 24 Maj 2007, 12:08 i przestań użalać się nad sobą.

>2. Wytłumacz ludności jakie są zalety i podstawy techniczne stosowania podziału na poziomie 2 kHz

>dla głośnika o rezonansie 1,5kHz.

Filtr ten został tak skonfigurowany aby uzyskać brzmienie, którego szukałeś, według Twoich wskazówek i komentarzy o czym sam piszesz w pierwszym wpisie tego wątku, oraz w kolejnym Twoim wpisie z 21 Mar 2005, 22:16 . Jeżeli po 26 miesiącach zmieniłeś swoje preferencje brzmieniowe (co nie jest jakimś dziwnym zjawiskiem) to trzeba było się zwrócić do nas w sprawie korekty. Nic takiego nie zrobiłeś, zamiast tego wolałeś rozpętać zadymę na forum. W świetle tego ostatnie Twoje wpisy traktuję jak użalanie się nad sobą. Dziecku się zabaweczka znudziła.

>3. Napisz, dlaczego popełniasz książkowy błąd ustawiając cewki równolegle w wersji HANDLOWEJ kolumn

>Studio 16 Hertz.

>4. Wyjaśnij jaka jest zaleta robienia kolumn 'na ucho" bez wykonywania pomiarów.

>I kończymy wątek."

Wątek już dawno jest "skończony" Zostało powiedziane wszystko w temacie. Reszta to już użalanie się nad sobą. Ciągniesz to wyłącznie po to, żeby podsycać zadymę. A trzeba było napisać, zrobilibyśmy co trzeba, i byłoby po problemie. Nie napisałeś, zamiast tego wywołałeś zadymę. W świetle tego co zostało napisane uważam, że Ty po prostu po upływie 26 miesięcy od tuningu już nie chcesz tych kolumn, a wypisujesz te wszystkie rzeczy powodowany frustracją że nie udało Ci się ich sprzedać. Nie dziwi mnię to, już dwa lata temu stan wizualny skrzynek wskazywał na to, że wiele przeszły. Wielokrotne odkręcanie i przykręcanie wooferów spowodowało, że śrubki nie trzymały i musieliśmy je obrócić o 30 stopni i przykręcić w innych miejscach, a nieudolnie powiększony frez pod tweeter był za duży, i wyglądał z tymi postrzępionymi krawędziami jak siedem nieszczęść. Kto by chciał kupić tak zdewastowane kolumny?

I jeszcze twierdzisz, że tweeter przykręciłeś, i odkręciłeś tylko raz. Ciekawe, ciekawe. Woofery były odkręcane aż do całkowitego zjechania gwintów, ale tweeter tylko raz.

foxbat, 24 Maj 2007, 12:35

>Walery, np. McG moje wpisy ignoruje, ale zawsze wie co napisalem i czesto odpowiada :) To jest

>sztuka ;)

Kiedyś ignorowałem twoje wpisy, ale przestałem, bo od pewnego czasu zaczęły mnie bawić.

foxbat, 24 Maj 2007, 12:35

>Walery, np. McG moje wpisy ignoruje, ale zawsze wie co napisalem i czesto odpowiada :) To jest

>sztuka ;)

nie wiem co napisał foxbat bo ognoruje wpisy wszystkich łącznie z sobą.

Foxbat poważnie, to ci spryciul, nauczył disco pewnie;-)))))))))))))))))

McG zlapany na tym, ze w watku dotyczacym tuningu ProAC wkleil foty pudelek od glosnikow TomkaSkury, nadal twierdzi, ze ma te glosniki w szafie.

Zlapany na tym, ze zachowywal sie jak nienapisze kto, kryjac sie za nickiem Grafton, tez sie migal, ze nie on, ze to kolega, ze tylko raz... A Clinton palil trawke, ale sie nie zaciagal...

McG, kto raz skalmie!! Kto raz sklamie....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Walery Twoja osoba pojawia sie wszedzie tam gdzie sa moje wpisy. Od ostatniego pol roku stac Cie bylo tylko na jeden konkret: w zakladce "analog" podpowiedziales mi zacna skadinand wkladke do mojego vintage'owego napedu. Stad zalozylem ze znow masz ochote wylacznie na bicie piany. I jak widac nie pomylilem sie. Jesli chodzi o watek do ktorego wkleiles linka mysle ze udzielilem juz wszystkich wystarczajacych wyjasnien dlaczego uwazam tak a nie inaczej i na zaczepki Twoje i lenama zareagowalem zwyczajnie ignorem. Dziwi mnie ze lenam ktory na zywo robi bardzo dobre wrazenie potrafi zachowywac sie w ten sposob. Powinienem jednak sie domyslac na co go stac po tym jak potraktowal adamhiend'a - do dzis mam wyrzuty sumienia ze ich obu poznalem.

McGyver, 24 Maj 2007, 12:38

>foxbat, 24 Maj 2007, 12:35

>

>>Walery, np. McG moje wpisy ignoruje, ale zawsze wie co napisalem i czesto odpowiada :) To jest

>>sztuka ;)

>

>Kiedyś ignorowałem twoje wpisy, ale przestałem, bo od pewnego czasu zaczęły mnie bawić.

Chcesz sie zabawic???

No to dobra Panowie, niech zostaną dwie wersje, do mnie przemawia po trochu argumentacja Tomka, a trochę McGyvera.

Tomek zaplacil za swa łatwowierność i tyle.

Przypomina mi to trochę sytuacje w której trzeba lekarzowi mówic jak ma leczyc pacjenta i jeszcze wypisuje za to rachunek :)))

Chwyty erystyczne jak zwykle zabawne - już się przyzwyczailem i jest to jeden z powodow dla ktorych czytam wpisy McGyvera-ktory stal sie zbrojnym ramieniem 16hec:)... drugi to taki, ze słodko się obraza ;)

Powiedzmy sobie szczerze to była lipa nie tuning, ale Tomkowi na tamtą chwilę sie podobało... ba, sam sobie tak zażyczyl.

W zasadzie pisze tu jeszcze tylko z tego powodu, ze nie widzę nowego wątku Tomka w zakłądce DIY.

Pozdrawiam

lancaster, 24 Maj 2007, 12:44

>No to dobra Panowie, niech zostaną dwie wersje, do mnie przemawia po trochu argumentacja Tomka, a

>trochę McGyvera.

>Tomek zaplacil za swa łatwowierność i tyle.

>Przypomina mi to trochę sytuacje w której trzeba lekarzowi mówic jak ma leczyc pacjenta i jeszcze

>wypisuje za to rachunek :)))

>Chwyty erystyczne jak zwykle zabawne - już się przyzwyczailem i jest to jeden z powodow dla ktorych

>czytam wpisy McGyvera-ktory stal sie zbrojnym ramieniem 16hec:)... drugi to taki, ze słodko się

>obraza ;)

>Powiedzmy sobie szczerze to była lipa nie tuning, ale Tomkowi na tamtą chwilę sie podobało... ba,

>sam sobie tak zażyczyl.

Arbiter się znalazł, zna sytuację wyłącznie z opowieści, a komentuje, moralizuje i ocenia.

>W zasadzie pisze tu jeszcze tylko z tego powodu, ze nie widzę nowego wątku Tomka w zakłądce DIY.

I takiego wątku nie założy. Dlaczego? Już pisałem, uważam że zabawka się znudziła, już jej nie chce, a odpowiedzialność za to że po 26 miesiącach przestało mu się podobać zrzuca na mnie. A ja tylko zrobiłem wtedy dokładnie to, czego chciał. Gdyby to zrobił ktoś inny, to komuś innemu by się oberwało.

Tomkowi nie zależy żeby te kolumny zagrały. narasta w nim frustracjha, że mimo że wydał na nie sporo kasy, to mu się znudziły. Stąd ten cały wątek, i dlatego uważam że nie założy tego wątku w DIY. A zresztą, po tym moim wpisie pewnie założy. Ale bardziej po to, żeby mi zrobić na złość, niż po to żeby uzyskać poprawę.

>Pozdrawiam

Hmm.. tu chyba naprawdę wszystko co miało być powiedziane zostało powiedziane. Argumenty obie strony przytoczyły, kwestia czytających którym dadzą wiarę. Chyba nie ma sensu już powtarzać tego samego w kółko.

To takie 3 grosze obserwującego tą wojnę domową:)

McG, walnij tu teraz fote tego skana z szafy razem z nr seryjnym, TomekS potwierdzi, ze to te i koniec. Bedziesz zadowolony, a ja bede siedzial i kwiczal...

PS

Pozdrawiam osobe ktora kupila tego Scana jako nienaprawiany oryginal! Pozdrowienia!!!!

Tomek Skura:

"Nie obarczam Was odpowiedzialnością za mój słuch. Jakbyście byli murarzami, to wybudowalibyście krzywy dom zezowatemu? Z tego wszystkiego wygląda, że tak?"

A mnie strasznie ciekawi, czy gdyby owe 2,5 roku temu Mc z kolega powiedzieli nastepujaco: sorki Tomek ten dzwiek ktory teraz uzyskalismy po modyfikacji nie bedzie Ci sie podobal przez najblizsze dwa lata poniewaz nie jestes jeszcze osluchany, za to kiedys bedzie jak znalazl. To czy na takie cos Tomek by przystal, bo to tak, jakby przyszedl do sklepu muzycznego klient chcacy kupic ulubiona plytke Britney, a sprzedawca uprzedzajac przyszlosc sprzedal mu wbrew upodobaniom 5 Symfonie Bethovena...

Tomek, zamiast sie cieszyc ze wyszedles ze spiaczki, to narzekasz ze swiat brzydki po przebudzeniu :"))

McGyver, tak zupełnie serio.

Nikt bv sie pewnie nie czepiał, ani nie nabijał, ale nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę...nakręcasz tą zabawę.

Aplikacja tej vifki alu rzeczywiscie nieszczególna, ale skoro klient taką ją kochał to co poradzić ? Bedziesz też miał nauczke na pryzszlosć, zeby uważac na takie sytuacje jak wymiany, podmiany i inne takie.

Z pozytkiem dla wszystkich uważam.

Jakis wielki dramat sie nie zdarzył, bez przesady.

Tomek otworz ten wątek, więcej razy pisać nie bedę, bo już nudne to sie zaczyna robić.

Pozdrawiam

lancaster, pozytywy? hmmm chcialbys kupic od mistrza grzebanego scana jako oryginalnego? :)

lancaster, 24 Maj 2007, 13:21

>McGyver, tak zupełnie serio.

>Nikt bv sie pewnie nie czepiał, ani nie nabijał, ale nie wiem czy zdajesz sobie z tego

>sprawę...nakręcasz tą zabawę.

No sorry, ale jak mi ktoś po 26 miesiącach wyjeżdża z zarzutami że przestało mu się podobać, i odpowiedzialnością za zmianę swoich preferencji obarcza mnie, to co, mam mu rację przyznać? Tym bardziej że nie odezwał się wcześniej do mnie aby zasygnalizować problem.

>Aplikacja tej vifki alu rzeczywiscie nieszczególna, ale skoro klient taką ją kochał to co poradzić ?

Jejku, był przy tym, słuchał na bieżąco kolejnych zmian, przy tym co ma obecnie chciał pozostać. A teraz po 26 miesiacach mu się znudziło, i co? Ja jestem temu winien?

A może miałem powiedzieć "sorry, ale ja takiej rzeczy nie zrobię, bo za dwa lata ci się znudzi", kazać mu spakować graty i jechać do domu? Toż przecież wtedy od razu rozpętałby awanturę.

>Bedziesz też miał nauczke na pryzszlosć, zeby uważac na takie sytuacje jak wymiany, podmiany i inne

>takie.

Jest w tym sporo racji. Żadnych niechcianych fantów nie należy brać w rozliczeniu. Bo ja tych Skanów nie chciałem.

>Z pozytkiem dla wszystkich uważam.

>Jakis wielki dramat sie nie zdarzył, bez przesady.

>

>Tomek otworz ten wątek, więcej razy pisać nie bedę, bo już nudne to sie zaczyna robić.

A mówiłem że nie założy. No, ale teraz jak mu obaj wjeżdżamy na ambicję to może jednak założy?

>Pozdrawiam

Ja również.

Tomek, serio, te kolumny mogą zagrać zupełnie nowym - dobrym dxwiekiem.

Aluminiowa Vifa jest stosowana np. w Hales, gdzie uważam gra bardzo dobrze.

co do midbasow się nie wypowiadam, bo lubie dźwiek kipiący energią i tu ze sluchanych przeze mnie w różnych konfiguracjach driverów bardzo odpowiadaja mi Vify,ale XT.

Chociaż słuchałem jakiś czas temu Danisch Physics i Vifa MH grala tam żywym, bliskim dźwiękiem.

Pomyśl, czy nie warto spróbować.

Albo napisz jednym zdaniem:

Co chcesz osiągnąć ?

Pozdrawiam

McG, no chyba, ze Grafton zabral ci aparat jak sie wyprowadzal.... szczoteczke zostawil? :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.