Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy zestaw STEREO 25-30tyś.... prośba o porady....

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedy mówię z doświadczenia, to się przypi****acie, bo moje doświadczenie jest inne od waszego doświadczenia.

Wieczny problem ze zdaniem odrębnym. 

Może zróbcie jakiś manifest audiofilemonii i kodeks audiofilemona, żebym wiedział jakie poglądy przedstawiać?

Gość

(Konto usunięte)
53 minuty temu, Gargan napisał:

Za to Ty moim zdaniem jesteś zadufanym szpanerem próbującym innych ludzi poniżyć wytykając im domniemany stan posiadania. 

Gówno wiesz jakie miałem sprzęty i co było na nich słychać. 

I ma izolację galwaniczną 🙂 

23 minuty temu, Kuki12325 napisał:

Ehhhh... Ważne, że było drogo 🙂

"Król się bawi - złotem płaci" 

1 godzinę temu, Kuki12325 napisał:

Kolejny troll ....

Godzinę temu, Gargan napisał:

Ehhhh... Ważne, że było drogo 🙂

Nie, ważne żeby zastosować dobre rozwiązania techniczne a w szczególności dobre zasilanie by zredukować do minimum szumy zasilania. 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

41 minut temu, Gargan napisał:

@Piopio kiedy ostatnio słyszałeś szumy zasilania wydobywające się z DAC'a?

Te szumy wpływają na jakość brzmienia - czarne tło, separację, bas, realizm wokali.

Ostatnio wczoraj 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

3 godziny temu, Gargan napisał:

Kiedy mówię z doświadczenia, to się przypi****acie, bo moje doświadczenie jest inne od waszego doświadczenia.

Wieczny problem ze zdaniem odrębnym. 

Może zróbcie jakiś manifest audiofilemonii i kodeks audiofilemona, żebym wiedział jakie poglądy przedstawiać?

Wiesz co no ja pamiętam jak kiedyś napisałeś nie wiem czy tu czy na forum audio że masz dużo czasu nudzi ci się i lubisz mieszać. Użyłeś zapewne innych słów. Chodzi mi jedynie o znaczenie. 

Wiesz chodzi o twoje posty jak są odbierane przez innych. Ogólnie jako narzekanie na wszystko. Tak w skrócie.

5 minut temu, Piopio napisał:

Te szumy wpływają na jakość brzmienia - czarne tło, separację, bas, realizm wokali.

Ostatnio wczoraj 😉 

Gratuluję słuchu, bo takie coś usłyszeć na Arcam SA30 z Dirac to mistrzostwo świata.

22 minuty temu, Gargan napisał:

Gratuluję słuchu, bo takie coś usłyszeć na Arcam SA30 z Dirac to mistrzostwo świata.

Spokojnie się da jak podłączysz zewnętrzny DAC. Poza tym DIRAC się wyłącza do testów 😉 

Ale akurat nie na tym sprzęcie to testowałem. 

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Wiesz chodzi o twoje posty jak są odbierane przez innych. Ogólnie jako narzekanie na wszystko. Tak w skrócie.

i niby niesamowite doświadczenie w odsłuchu wielu sprzętów. co jest bzdurą. ja to odbieram tak: miałem jakiś samochód z silnikiem diesla, kiepsko misie jeździło - wszystkie diesle są do dupy 😉

sorry za offtop.

ps.

a rotele są ok. mają po prostu dobry stosunek jakości do ceny.

Edytowane przez ro35
11 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

@meloman88 widzę że wątek chwili żyje własnym torem. 

A co u ciebie? Coś posłuchałeś? Coś udało ci się sprawdzić z tego co podeslalem,coś innego? Jakieś nowe wnioski?

no właśnie... czyli typowo... zadasz pytanie konkretne... to robi się z tego jakiś elaborat 🙂  jeszcze nie słuchałem, nie miałem kiedy.

tak właściwie sie zastanawiam czy może zamiast ALL IN ONE kupić jakąś dobrą integre Michi x3? + streamer.... albo wogule jeszcze inaczej czyli przedwzmaczniacz rotel + końcówka mocy rotel + streamer np rose. wiem przekrocze budżet ale raczej z ciekawości myśle co mi by to dało. Mysle ze na niskich i średnich poziomach głośności mogło by być wiecej szczegółów i kolumny były by lepiej wysterowane 

9 minut temu, meloman88 napisał:

tak właściwie sie zastanawiam czy może zamiast ALL IN ONE kupić jakąś dobrą integre Michi x3? + streamer.... albo wogule jeszcze inaczej czyli przedwzmaczniacz rotel + końcówka mocy rotel + streamer np rose. wiem przekrocze budżet ale raczej z ciekawości myśle co mi by to dało. Mysle ze na niskich i średnich poziomach głośności mogło by być wiecej szczegółów i kolumny były by lepiej wysterowane 

Trzeba wpaść na odsłuch i wszystko się wyklaruje 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

22 minuty temu, meloman88 napisał:

wiem przekrocze budżet ale raczej z ciekawości myśle co mi by to dało

ja z ciekawości (mając cyrus pre2dac qxr i końcówkę rotela rb-1582mk2) kupiłem sobie całkiem tanio pre pasywne (z buforem lampowym). i cyrus poszedł w odstawkę (no wiadomo że to dużo droższy sprzęt bo to dac z pre). warto zaspokajać swoją ciekawość niekoniecznie idąc w koszta
🙂

Edytowane przez ro35
35 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Trzeba wpaść na odsłuch i wszystko się wyklaruje 😉

to chyba byłby cało- dzienny odsłuch 🙂 

39 minut temu, meloman88 napisał:

to chyba byłby cało- dzienny odsłuch 🙂 

Jak odsłuchy to tylko i wyłącznie we własnych 4 ścianach ...to jedyny sposób by nie narazić się na przykre niespodzianki gdyż często co w salonie audio jest genialne we własnym gniazdku wywołuje krwawienie z uszu

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

1 godzinę temu, meloman88 napisał:

no właśnie... czyli typowo... zadasz pytanie konkretne... to robi się z tego jakiś elaborat 🙂  jeszcze nie słuchałem, nie miałem kiedy.

Trzeba słuchać i sprawdzać 🙂 Bo gdybać można w nieskończoność i nieważne co wybierzesz, to znajdzie się ktoś, kto powie, że można było lepiej 😉 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

12 godzin temu, ro35 napisał:

i niby niesamowite doświadczenie w odsłuchu wielu sprzętów. co jest bzdurą. ja to odbieram tak: miałem jakiś samochód z silnikiem diesla, kiepsko misie jeździło - wszystkie diesle są do dupy 😉

sorry za offtop.

ps.

a rotele są ok. mają po prostu dobry stosunek jakości do ceny.

No właśnie.... 

12 godzin temu, meloman88 napisał:

Integra + zewnętrzny streamer moim zdaniem ma sens. Duży. Czy michi? Niech będzie na liście z innymi. 

Dzielony? Faktycznie to koszty. Chodzi dzielony Rotel na iBOOD był za połowę naszej ceny. Da się. Wtedy warto

Ale myślę że odsłuch ci to pokaże. 

No cały dzień to cie nikt nie przyjdzie. Salony muszą sprzedawać. Ale umów się kilka razy , ważne w kilka miejsc. Zobaczysz jak duży wpływ na akustyka

OK, dobra to decyzja jest taka że albo tansza opcja czyli ALL IN ONE powiedzmy ROTEL RAS5000, albo jeśli nie to wzmak integra + zewnetrzny streamer, teraz więc proste pytanie jakie wzmaczniacze w budżecie powiedzmy do 20tyś byście polecili??? bo Michi X3 troche przekracza ten budżet, chyba że jakas delikatna używka.

bo streamer mi się bardzo podoba ROSE 250a, całość miała by być podpięta prawdopodobnie pod BW 705S3

17 minut temu, meloman88 napisał:

OK, dobra to decyzja jest taka że albo tansza opcja czyli ALL IN ONE powiedzmy ROTEL RAS5000, albo jeśli nie to wzmak integra + zewnetrzny streamer, teraz więc proste pytanie jakie wzmaczniacze w budżecie powiedzmy do 20tyś byście polecili??? bo Michi X3 troche przekracza ten budżet, chyba że jakas delikatna używka.

bo streamer mi się bardzo podoba ROSE 250a, całość miała by być podpięta prawdopodobnie pod BW 705S3

Mam na outlecie Rotel RA-6000 srebrny w cenie 12899 PLN. Do tego Rose RS250 i będzie pięknie 😉

Edytowane przez Top Hi-Fi & Video Design

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

KARAN acoustic kai180

Leema tucana II 

Roksan Caspian 4g 

Atoll in 400 wchodzi nowa seria jest szansa na lepsze ceny starej

Moon 340

4 strony tematu a autor ciągle pyta co byście polecili... 😂

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

To wynika z kilku rzeczy

1. Nie był na odsłuchu 

2. Każdy napisał coś swojego. Pewnie liczył że 10 osób weźmie udział w wątku i wszyscy napiszą dokładnie ten sam wzmacniacz jako absolutnie najlepszy w swoim budżecie i skończył się dyskusja.

3. Analizuje złotówki które wydaje. Czy zbyt mocno? To już nie moja sprawa.

4. Ma czas. Idąc tym tropem nigdy nic nie kupi bo wiadomo co pół roku coś się na rynku zawsze dzieje. 

5. Zmienia koncepcję wyboru sprzętu

Natomiast zgadzam się że obecnie ruch powinien być po stronie autora tematu. 

W dniu 5.11.2024 o 15:44, Gargan napisał:

Serio ten słynny Piopio z czegoś takiego słucha ?

Toż ja za jeden kabelek więcej płacę...

2 godziny temu, meloman88 napisał:

Wzmacniacz musi być japoński, polecam św. trójcę Yamaha/Luxman/Accuphase. Zmieścisz się z nowym około 20kzł, zawsze odsprzedaż, często z zyskiem jak promocyjnie kupisz nawet po 30 latach.

W gratisie dostajesz doskonałe wykonanie i solidne brzmienie. 

12 minut temu, Audroc napisał:

Toż ja za jeden kabelek więcej płacę...

Bo jesteś naiwny 😉 I dajesz się oszukiwać. 

3 godziny temu, meloman88 napisał:

Rega Aethos, Fezz Titania Evo, Vincent SV-737, Cambridge Edge A, Gato DIA-400S, może Naim Uniti Star. Opcji jest dużo 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W dniu 1.11.2024 o 22:41, meloman88 napisał:

Witam,

Ostatnie moje logowanie na tym forum 2011... ale do rzeczy, Chcę wreszcie wrócić do dobrego brzmienia... chciałbym od nowa wszystko skompletować, pokój mam średni (w bloku) 

Pomyslałem o All In one Rotel Ras5000 + BW 705S3 Signature....

zależy mi na szczegółowości brzmienia, na analityczności, na świetnej scenie,  i co ważne żeby jakość brzmienia była również podczas cichego słuchania na niskim poziomie głośności. Muzyka, to jazz-blues, troche rocka, funky, soul.  Pomyslałem o tym Rotelu bo pracuje w klasie AB i ma niezłą moc, ale może byście zaproponowali coś innego??? Bo narazie odbijam się od ściany w kontakcie ze sklepami  w sensie że ciężki kontakt i jakoś sensownie nikt nie chcę mi doradzić. 

Nie musi być koniecznie All in one, może być jakiś wzmak + streamer itp. Jakaś dobra elektronika z mocą która by wyciągneła z 705S3 wszystko co najlepsze i żeby słuchanie na niskich poziomach głośności również dawało mase radości.

Dzięki

A nie lepiej odwiedzić lokalnego dystrybutora różnych marek, umówić sie na wizytę kilkugodzinną, przesłuchać 1,5t. sprzętu audio i wybrać coś pod swoje gusta ?

Będziesz miał nowe i takie, które trafi w twój gust.

„Nie ma drogi do szczęścia, to szczęście jest drogą”

9 minut temu, Gargan napisał:

że brzmi inaczej niż u sprzedawcy 😁

… i zacznie się pogoń za białym królikiem 😀

Ten królik to z krainy czarów.

Za diabła go nie złapiesz 😁

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi