Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego (nie) kupować Wiim Ultra...

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Nil napisał:

48" TB Samsung za 2 tys zł to najniższa z możliwych półek, a to ze jego jak piszezsz "mozliwości" znacznie przerastaja oczekiwania Twojego Ojca, mówi tylko tyle, że Twój Ojciec ma niewielkie oczekiwania.

Porównanie wyjątkowo niskobudżetowego, chyba jednego z najtańszych 48"  odbiorników TV do kosztującego niemal tyle samo streamera  świadczy tylko o całkowitym niezrozumieniu tematu przez Ciebie.

No ale patrząc na kwestię finansową to Ultra za 1300-1600 to też jest niska półka jeśli chodzi o streamery ...to też takie niskobudżetowe urządzonko

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Ma_cieQ napisał:

W punkt 🎯

Bładzisz niestety. 😁

Kup sobie przywoity, dobry odbiornik TV, zobaczysz, że to jednak  inny świat...

Teraz, Ma_cieQ napisał:

No ale patrząc na kwestię finansową to Ultra za 1300-1600 to też jest niska półka jeśli chodzi o streamery ...to też takie niskobudżetowe urządzonko

1600 zł za streamer to wcale nie aż tak mało, to podobnie jak 4-5 tys zł za 48" odbiornik TV.

W dniu 5.12.2024 o 13:29, Lech36 napisał:

Takie analizy robię tylko na własne potrzeby, robiąc je na użytek zewnętrzny można się sparzyć bo po drugiej stronie są ludzie egzystujący w różnym wymiarze audio 😉.

Multiwersum już mi się osobiście przejadło 

18 godzin temu, Wito76 napisał:

Ja to się zastanawiam czy ktoś korzysta z wejścia analogowego Rca.

Ja korzystam, tzn. będę korzystał. Mogę w ten sposób pominąć przedwzmacniacz w jednym z moich systemów. Z tym że Wiim-ie ścieżka analogowa po wejściu do urządzenia jest zmieniana na cyfrową do wyboru maksymalnie 24/192, tak że ortodoksyjni hobbyści mogą to uznawać za wadę i usłyszeć dramatyczny spadek jakości 😉

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

37 minut temu, Nil napisał:

świadczy tylko o całkowitym niezrozumieniu tematu przez Ciebie

I tak kuźwa codziennie do każdego z którym dyskutuje ten człowiek. Niezrozumienie, brak wiedzy, niewiedza - Tobie płacą za te teksty czy to wrodzone nierozgarnięcie?

44 minuty temu, Nil napisał:

Bładzisz niestety. 😁

1600 zł za streamer to wcale nie aż tak mało, to podobnie jak 4-5 tys zł za 48" odbiornik TV.

A dużo ?? 🤨 Niech się powtórzę...to zwykle budżetowe urządzonko które nie jest ani złe ani dobre - jest zwyczajne. A powtarzając po Tobie - kup sobie przyzwoity, dobry streamer, zobaczysz, że to jednak inny świat...

Natomiast jeśli chodzi o błądzenie ...jeśli przeznaczam na słuchawki kilka lub kilkanaście tysięcy to mam w głębokim poważaniu coś co w owym TV nazwano wzmacniaczem słuchawkowym tylko kupuję dedykowany wzmacniacz słuchawkowy ...to również jest inny świat

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

Gość

(Konto usunięte)
19 minut temu, Ma_cieQ napisał:

A dużo ?? 🤨 Niech się powtórzę...to zwykle budżetowe urządzonko które nie jest ani złe ani dobre - jest zwyczajne. A powtarzając po Tobie - kup sobie przyzwoity, dobry streamer, zobaczysz, że to jednak inny świat...

To więcej niż kosztuje streamer w przyzwoitych amplitunerach. 

Piszesz "kup sobie przyzwoity, dobry streamer" - wskaz jaki to niby wedlug Ciebie miałby być streamer?

Właśnie Wiim Ultra jest takim przyzwoitym, dobrym streamerem, przy tym "nie rujnującym kieszeni".

Godzinę temu, Nil napisał:

Skąd wiesz kto jaki ma TV i co znaczy inny świat?

Godzinę temu, Nil napisał:

Tu już nie chodzi o ile się pomyliłeś tylko o takie pisanie z dupy co ślina na język przyniesie. Kto powiedział, że streamer za 1600= TV za 4-5tys ? Gdzieś to przeczytałeś , jest jakieś źródło tej fantastyki? A może do Thermomixów nam jeszcze porównasz? Piszesz coś co sobie ubzdurałeś i liczysz, że to przejdzie?

Gość

(Konto usunięte)
23 minuty temu, Ma_cieQ napisał:

jeśli przeznaczam na słuchawki kilka lub kilkanaście tysięcy to mam w głębokim poważaniu coś co w owym TV nazwano wzmacniaczem słuchawkowym tylko kupuję dedykowany wzmacniacz słuchawkowy

Masz takie słuchawki i słuchasz w nich muzyki z odbiornika TV?

Co to jest  "dedykowany wznacniacz słuchawkowy" i do czego miałby być on dedykowany?

1 minutę temu, Nil napisał:

Masz takie słuchawki i słuchasz w nich muzyki z odbiornika TV?

Co to jest  "dedykowany wznacniacz słuchawkowy" i do czego miałby być on dedykowany?

Gdzie Maciek napisał, że słucha z TV? Znowu coś insynuujesz.

A dedykowany wzmacniacz słuchawkowy to urządzenie które audio-przedszkolacy już wiedzą co to jest. Daleka droga przed Tobą jeszcze. Wróć za parę lat to może będziesz już partnerem do rozmowy.

1 minutę temu, ProjectPi napisał:

Od czapy sa te telewizyjne analogie.

Dziękuję.

Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, Wito76 napisał:

Skąd wiesz kto jaki ma TV i co znaczy inny świat?

Sam pisaleś o 48" Samsungu za 2 tys. zł. Wiem jak jest różnica w stosunku do 48" przywoitych TV za 4-5 tysz ł.

10 minut temu, Wito76 napisał:

Kto powiedział, że streamer za 1600= TV za 4-5tys ?

Odbiornik TV za 4-5 tys. jest tak samo "budżetowy" jak streamer za 1, 6 tys zł.

Obydwa tego typu urządznia, obok innych, mam.

4 minuty temu, ProjectPi napisał:

Od czapy sa te telewizyjne analogie.

Dlaczego niby?

W odbiornikach TV sa podobne "zależności" jak w sprzęcie audio.

3 minuty temu, Wito76 napisał:

Gdzie Maciek napisał, że słucha z TV? Znowu coś insynuujesz.

Przeczytaj moze lepiej ze zrozumieniem, o czym wcześniej pisal, o czy też Ty pisałeś, może zrozumiesz.

Edytowane przez Nil
Teraz, Nil napisał:

Sam pisaleś o 48" Samsungu za 2 tys. zł.

Pisałem, że kupiłem ojcu i dla emeryta to idealne urządzenie. Nie korzysta z internetowych ficzerów, żadnych Netflixów jedynie klasyczny dekoder TV i w tym rozmiarze spokojnie bez okularów sobie ogląda. Nic więcej nie trzeba. 

8 minut temu, Nil napisał:

Do słuchawek elektrostatycznych Stax na przykład 😉.  

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, Wito76 napisał:

A dedykowany wzmacniacz słuchawkowy to urządzenie które audio-przedszkolacy już wiedzą co to jest.

To chyba nie powinieneś mieć problemów z odpowiedzią?  Czy do, jak piszesz,  "audio-przedszkolaka" jeszcze nie dorosleś? 😁 

1 minutę temu, Wito76 napisał:

Pisałem, że kupiłem ojcu i dla emeryta to idealne urządzenie. Nie korzysta z internetowych ficzerów, żadnych Netflixów jedynie klasyczny dekoder TV i w tym rozmiarze spokojnie bez okularów sobie ogląda. Nic więcej nie trzeba. 

To w  jakim celu  o tym TV wczesniej pisałeś? Przwecież była mowa o dźwieku z wyjścia "minijack" odbiornika TV!

Gość

(Konto usunięte)
7 minut temu, Lech36 napisał:

Do słuchawek elektrostatycznych Stax na przykład 😉.  

To jeszcze napisz jaki to "dedykowany" wzmacniacz sluchawkowy i w czym przejawia sie jego "dedykowanie"?

Edytowane przez Nil
literowka
14 minut temu, Nil napisał:

To więcej niż kosztuje streamer w przyzwoitych amplitunerach. 

😁

14 minut temu, Nil napisał:

Piszesz "kup sobie przyzwoity, dobry streamer" - wskaz jaki to niby wedlug Ciebie miałby być streamer?

Właśnie Wiim Ultra jest takim przyzwoitym, dobrym streamerem, przy tym "nie rujnującym kieszeni".

To ja Ci wskaże: Bluesound Node Nano w podobnych pieniądzach i pięknie pokazuje miejsce w szeregu Wiimowi,  gdzie jego miejsce.

Ty w łapkach nie miałeś jeszcze dobrego streamera, piszesz takie kocopoły jakich mało  chłopie. 

Oba są jednak w strefie budżetowych zabawek, można lepiej, dużo lepiej, ale też drożej. 

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, Wito76 napisał:

Jak będziesz przejeżdzał w okolicy to wpadnij, pokażę. Obrazy znaczą wiecej niż tysiąc słów.

Pokaż lepiej swoim koleżankom z przedszkola. 😁

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, sir.jax napisał:

To ja Ci wskaże: Bluesound Node Nano w podobnych pieniądzach i pięknie pokazuje miejsce w szeregu Wiimowi,  gdzie jego miejsce.

Bardzo porównywalne urzadzenie z Wiim'em.

Teraz, Ajothe napisał:

W sumie to bym nie wpadł na słuchanie muzyki z mini jacka z "odbiornika TV".

Coraz lepiej na tym forum 😉

Przeczytałeś o co w tym przykladzie chodzilo?

To jeszcze mnapisz jaki to "dedykowany" wzmacniacz sluchawkowy i w czym przejawia sie jego "dedykowanie"?

W tym że obsługuje panele elektrostatyczne zawieszane na głowie.

13 minut temu, Nil napisał:

Dlaczego niby?

Trafne analogie upraszczaja obraz i czynia go bardziej zrozumialym, tu poki co jest przeciwnie, wieksze zaciemnienie i komplikacja.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, Lech36 napisał:

W tym że obsługuje panele elektrostatyczne zawieszane na głowie.

A innych słuchawek nie "obsługuje"?

7 minut temu, ProjectPi napisał:

Trafne analogie upraszczaja obraz i czynia go bardziej zrozumialym, tu poki co jest przeciwnie, wieksze zaciemnienie i komplikacja.

Jak ktoś czyta ze zrozumieniem, a nie tylko bezmyślnie atakuje, to bez problemu zrozumie analogię.

Edytowane przez Nil
literówka
3 godziny temu, Nil napisał:

Czy każdy ma nowy telewizor? Z tego co czytam na forum , to niejeden uzytkownik jeszcze plazmy używa

poza tematem, są nowe plazmy ?

a co do audio z tv, po co gniazdo słuchawkowego jak można słuchawki przez bluetootha... każdy to ma 😉

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, ro35 napisał:

poza tematem, są nowe plazmy ?

a co do audio z tv, po co gniazdo słuchawkowego jak można słuchawki przez bluetootha... każdy to ma 😉

Nie każdy ma bluetooth we wzmacniaczu, nie każdy używa słuchawek bluetooth, nie każdemu odpowiada pogorszenie dźwieku przez bluetooth.

Edytowane przez Nil
literówka

ok, ale każdą słuchawkę blu można sparować z tv. nowym czy też 5cio letnim.

nie chodzi mi o jakość ale możliwość

Edytowane przez ro35

A innych słuchawek nie "obsługuje"?

Nie pamiętam, słuchałem bardzo dawno temu, ale to nie chodzi o to czy obsługuje czy nie tylko o możliwe korekty dla takiego systemu słuchawek, takie jak np. w module korygującym do ZG Bose 901, sygnał do normalnych głośników też można było przez to przepuścić, ale brzmiały one ekstremalnie dziwnie.  

• Pokaż nowe odpowiedzi