Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz pod gramofon do 11 tys.

Rekomendowane odpowiedzi

39 minut temu, kemyd napisał:

Ja się kompletnie nie znam,

39 minut temu, kemyd napisał:

Bywa tak, że sprzęt za 10tys gra podobnie lub niezauważalnie do tego za 3-4tys. 

I tu pełna zgoda. Poza tym nikt nie jest alfą i omegą . Choć jak chcę kupić samochód z segmentu Kia Venga, nie wpisuję na listę do porównania  na Mercedesa S63 i poprawiam BMW M5.

Dlatego zastanów się ile faktycznie chcesz wydać w wtedy w ramach założonego budżetu można zastanowić się nad jakimś sensownym wyborem i wtedy kupić jeden bo

W dniu 3.01.2025 o 21:09, kemyd napisał:

że kupię 2, bo okazję się trafiają.  

takie podejście trudno traktować poważnie.  

47 minutes ago, piotrek7 said:

takie podejście trudno traktować poważnie

Nie rozumiem, czym problem? Okazję się trafiają, ale wiadomo nie codziennie 🥳🤣

Edytowane przez kemyd
W dniu 16.11.2024 o 08:10, essewissa napisał:

Marantz, jeżeli ma być dobre pre zintegrowane, nikt w rozsądnych pieniądzach nie robi tego lepiej. Ja bym kupił model Marantz 30.

Najlepsze pre gramofonowe wbudowane jakie słyszałem ma Yamaha AS2100/2200/3000/3200. Do tego swoje walory pokazuje przy wkładkach MC.

W dniu 13.12.2024 o 09:40, EmilioE napisał:

Pewnie zagra lepiej, to zawsze osobne zasilanie. Trzeba wyważyć do jak zaawansowanej wkładki mamy używać preampa. 

No tak tylko ile musiałbyś zapłacić za sam zasilacz do zewnętrznego pre gramofonowego żeby uzyskać coś choćby w części jak ma np. Yamaha AS2200.

20 godzin temu, Audroc napisał:

Najlepsze pre gramofonowe wbudowane jakie słyszałem ma Yamaha AS2100/2200/3000/3200.

A ja w MF kW500 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

W dniu 5.01.2025 o 16:50, Audroc napisał:

Najlepsze pre gramofonowe wbudowane jakie słyszałem ma Yamaha AS2100/2200/3000/3200. Do tego swoje walory pokazuje przy wkładkach MC.

No tak tylko ile musiałbyś zapłacić za sam zasilacz do zewnętrznego pre gramofonowego żeby uzyskać coś choćby w części jak ma np. Yamaha AS2200.

Tak, jeśli chodzi o pre gramofonowe to prawda mam AS 2100, i potwierdzam pre jest naprawdę bardzo dobrym poziomie, miałem również iskrę 1 , i niestety poległa chociaż muszę przyznać że nie jest zła.

Edytowane przez zibi69

@kemyd moim zdaniem nie ma co robić aż tak obszernej listy. Wybierz 2-4 opcje na start, posłuchaj ich i pomyśl czego Ci brakuje 😉 Może też wstrzelisz się za pierwszym razem, może za trzecim. Opieraj się głównie na swoim guście 🙂 

W razie czego zapraszam na odsłuchy do naszego salonu 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• 2 tygodnie później...
W dniu 3.01.2025 o 21:09, kemyd napisał:

Witam. Podpinam się pod posta, a jeśli to problem to założę nowy. 
Szukam Wzmacniacza pod gramofon Pro-Ject debut pro b i kolumny Bowers B&W 603 s2 + subwoofer asw608 oraz CD. Obecnie posiadam Yamaha R-N800A pod Tidal, radio, Deezer. 
Muzyki jakiej słucham to Rock, Dance/Pop, HipHop, House, muzyka filmowa. Pokój ok 30m2

Wiem, że niektóre wzmacniacze nie obsługują subwoofera....mówi sie trudno. 

Z kilku forum spisałem parę modeli, proszę nie skupiać się wyłącznie na najdroższych modelach ( chyb ze nie ma wyjścia) 🤣 Mogą być z możliwościami streamingu, bo mogą zagrać lepiej od R-N800A. Może być, tak, że kupię 2, bo okazję się trafiają.  

Musical Fidelity A3.2
Musical Fidelity M2si 
Rotel A8
Yamaha as1000
Rotel ra-1070
Audiolaba 7000a
yamaha a-s2000

OK 4000zł

Arcam A15
magnat ma 900
Rotel A14
NAD C3050
Atoll IN 100
creek destiny 2
Roksan K3
hegel h95
hegel h200
Atoll IN 200 
Accuphase p260
Sansui AU-X1
Moon 240i
MOON 250i

Ponad 5000zł

Yamaha a-s1200
Rega Aethos
Roksan Caspian M2
Accuphase E-260

Troche drożej

Accuphase E 303
Acxuphase e-303x
Accuphase E-305V
vincent SV-228
Luxman L-505uX II Mark II !!!!
Yamaha AS2200
Audiolab 9000A
Rotela RA-1592mk2
Gato DIA-250S

Pozdrawiam 

Aż takiego rozstrzalu nie mam ale sporo słuchałem Atoll in 200 i audiolaba 9000a. Dwie różne szkoły grania ja wybrałem atoll in 200 ale nie signature tylko evo (model który wychodzi teraz na rynek. Brzmi troszkę ciemniej niż audiolab który jest trochę bardziej neutralny no i audolab ma wejścia cyfrowe choć to nie było moim priorytetem 

Długo mnie nie było głównie ze względu na to, że czekałem aż sprzęt pojawi się w Polsce. Postawiłem jednak na Atoll in200 Evo i iskrę 1. Do tego zamówiłem i nadal czekam za eversolo dmp a6 gen 2 mają być pod koniec stycznia. Skąd taki wybór? Ja się po prostu zakochałem w tym atollu. Konkretny klocek bez żadnych zintegrowanych bajerów. Zależało mi by wzmacniacz był elastyczny w przyszłości pod rozbudowę głównie względem pre gramofonowego. Zintegrowane mają to do siebie, że jak chce się zmienić to już trzeba całość. Eversolo pozwoli mi posłuchać muzy ze streamingu na przyzwoitym poziomie. Ma wybudowanego daca no i będę mógł podpiąć TV. I pomimo takich kombinacji Atoll zostanie analogową cegłą. Dźwięk? Ciężko o nim pisać po prosty trzeba posłuchać . Jest dynamika i ciepło na dole co ja osobiście lubię w basie. Stonowany środek i dużo przestrzeni na górze. Scena nawet na niewielkich dość jasnych kolumnach jak się usiądzie po środku i zamknie oczy -bajka 😀 A w zasadzie dopiero zaczynam budować ten system. Pod koniec roku chcę kupić jakieś dobre kolumny 15-25 tys. A później gramofon i pewnie nowe pre. Teraz tylko siedzieć i cieszyć się muzyką 👍

• Pokaż nowe odpowiedzi