Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

31 minut temu, Assassin napisał:

Od niczego nie "zaczniemy".

Sporo tematów na Tobie wisi, których nie "zazcęliśmy", a ja ni lubię argumentowania epitetami, moderacja też nie.

Godzinę temu, kangie napisał:

Tak się kończy brak opanowania setek koni mechanicznych pod maską. Nawet na długiej prostej da się pójść bokiem. Współczucie dla poszkodowanych. 😞

Wklejam, żeby ludzie zrozumieli co to jest pokora i czym może skończyć się przykozaczenie spod świateł.

Uwaga drastyczne!

Na mieście do tego nie trzeba kilkuset koni, wystarczy zbyt niski poziom oleju w głowie.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

8 minut temu, Zbig napisał:

W Twoich fantazjach.

Nie manipuluj wyrywaniem fragmentu z całości: to nie był mój pomysł.

6 minut temu, szymon1977 napisał:

Nie manipuluj wyrywaniem fragmentu z całości: to nie był mój pomysł.

Niczym nie manipuluję.  Twoje opowieści są bez pokrycia, więc mają status fantazji pt. co by było gdyby szymon napisał kodeks drogowy.

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Sporo tematów na Tobie wisi, których nie "zazcęliśmy", a ja ni lubię argumentowania epitetami, moderacja też nie.

Najwyraźniej pomyliły Ci się osoby albo rzeczywistości, bowiem nic na mnie nie "wisi", ani nie używam w stosunku do Ciebie epitetów, a aktualnie jedynie piętnuję potencjalnie niebezpieczna (z wcześniej wspomnianych przyczyn) bzdurę, która wymyśliłeś i przy której najwyraźniej trwasz.

To czego lubisz pozostaje natomiast poza zakresem mojego zainteresowania.

Edytowane przez Assassin
Godzinę temu, Zbig napisał:

Niczym nie manipuluję. 

Teraz to już po prostu kłamiesz: to nie ja wpuszczenia TIR-a żeby z rozbiegówki wjechał na główną nitkę nazwałem ustąpieniem pierwszeństwa.

Godzinę temu, Zbig napisał:

Twoje opowieści są bez pokrycia

Jak nie wiesz o czym mówię, to chociaż byś w google wpisał, żeby się nie zbłaznować.

18 minut temu, Assassin napisał:

nic na mnie nie "wisi", ani nie używam

"Złapią Cię za rękę - mów, że to nie Twoja ręka."

3 minuty temu, szymon1977 napisał:

Teraz to już po prostu kłamiesz: to nie ja wpuszczenia TIR-a żeby z rozbiegówki wjechał na główną nitkę nazwałem ustąpieniem pierwszeństwa.

To co zrobiłeś, jest mało interesujące.  To czego nie zrobiłeś, to już w ogóle...

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

Jak nie wiesz o czym mówię, to chociaż byś w google wpisał, żeby się nie zbłaznować

To Ty masz dostarczyć dowodów na swoje tezy, a jak widać powyżej, tylko pyskować potrafisz.

6 minut temu, szymon1977 napisał:
24 minuty temu, Assassin napisał:

nic na mnie nie "wisi", ani nie używam

Oho, szymon z fazy zaraz Wam powiem jak zwykle gładko przeszedł do fazy już Wam powiedziałem 😁

6 minut temu, Zbig napisał:

To co zrobiłeś, jest mało interesujące.  To czego nie zrobiłeś, to już w ogóle...

Ale twoje wmawianie, że zrobiłem coś, czego nie zrobiłem, to zwykłe kłamstwo.

8 minut temu, Zbig napisał:

To Ty masz dostarczyć dowodów na swoje tezy

2+2 to nie jest moja teza, podobnie jak wiele innych.

12 minut temu, szymon1977 napisał:

Ale twoje wmawianie, że zrobiłem coś, czego nie zrobiłem, to zwykłe kłamstwo

A, bo mi cytat obcięło... Ale jak go dam w całości, komentarz nie ulegnie zmianie.

50 minut temu, szymon1977 napisał:

1..Dziękuję. Nie skorzystam.

2. Tobie w tej dyskusji, pomimo prób. na pewno się to nie uda. 

Edytowane przez Assassin

Zapomniałeś o jednym punkcie:

0. Złap mnie, a nie tylko opowiadaj, że złapałeś.

Edytowane przez szymon1977

Cytat

Nie chodzi o to że, chińczyk jest zaskakująco doby. Ale że, europejscy i japońscy producenci przyzwyczaili nas do tandety.

Mało tego przyzwyczaili nas do tego że cena za tandetnie wykonane auto marki popularnej żeby nie powiedzieć budżetowej na poziomie ocierającej się o absurd jest dziś określane jako dobra oferta.

Zapomniałeś o jednym punkcie:

0. Złap mnie, a nie tylko opowiadaj, że złapałeś.

Nie. O niczym nie zapomniałem, a już na pewno nie o potencjalnie niebezpiecznej bzdurze, którą napisałeś i starasz się bronić:

"Pies nie jest przez wymiar sprawiedliwości uznawany za wystarczający powód do gwałtownego hamowania". 

Edytowane przez Assassin

Szkoda ze juz nie istnieje funkcja banowania kogos z tematu. Duzo lepiej by sie to czytalo.

W kazdym temacie burdel przez jedna osobe. 

Serio tak musi byc?

Paranoja jakas ktora tylko irytuje innych userow, ktorzy maja ochote porozmawiac na luzie.

Nie rozumiem tego. Jakie banowanie i jaka paranoja. Taki problem umiera smiercia naturalna, jesli inni przestaja czytac i odpowiadac na takie bezsensowne wypowiedzi. Przeciez nie ma obowiazku czytania i udzielania sie w jakimkolwiek temacie.
Czy nie macie na tyle jaj w gaciach, by samemu zadecydowac, co / kogo chcecie czytac, na co musicie koniecznie odpowiedziec i potrzebujecie do tego jakichs funkcji filtrujacych?
Dajacy sie wciagac w takie bezplonne dyskusje lecace juz chyba od 20 stron nie sa nic lepsi niz ten „problematyczny“ user
Dziecinada

2 godziny temu, xajas napisał:

Dziecinada

Owszem. Po co ja się wdaję w przekomarzanki z seryjnymi trollami, co na temat nic do powiedzenia nia mają? Nie karmić to z głodu... do innego wątku polezą, gdzie też na temat nic, ale czepiać się innych czy przekręcać ich słowa jak najbardziej.

2 godziny temu, xajas napisał:

bezplonne dyskusje lecace juz chyba od 20 stron

To aż 20 stron upierali się z tezą, że przepisy nakazują jechać tyle co na znaku?

A niech sie upieraja. A co sie stanie, jesli nikt tych kilku o innej mozliwosci ne przekona!
Na ulicach sa miliony innych kierowcow.

Wiec jakie to ma znaczenie?

Tylko jedno.

Zeby postawic na swoim i zeby miec ostatnie slowo.

Mozna byc upierdliwym. Ja tez czasami jestem upierdliwy i probuje nawrocic tych, ktorzy wierza i rozpowszechniaja ze 2+2 to 5. Ale sie nie skarze.
Czasami warto rozpoznac, czy sie dyskutuje z „betonem“ i jaka wartosc ma nawrocenie takiego „betona“ na wlasciwa droge. Coraz czesciej stwierdzam : ZADNA!

W dniu 23.05.2025 o 06:17, xajas napisał:

Dopoki ta pani panuje nad tym co robi i jest w stanie w kazdej sytuacji odpowiednio szybko reagowac, jest mi obojetne w jakim jest wieku i czym podjezdza. Jedni sa w top stanie majac 85 lat, a inni maja demencje w wieku 65 lat. Wiek o niczym nie mowi.

BTW.
Wieksze obawy mam widzac „starszych panow“ za kierownica, gdyz biologicznie wlasnie panowie z wiekiem sa o wiele mniej ruchliwi, szybcy, bardziej „zapominalscy“ itd. I stanowia o wiele wieksze ryzyko niz te panie.

No właśnie. Już koło 40lat można dostrzec, a koło 50lat nie da się ukryć spadku formy. Choćby w kosza małolatom ciężko dorównać. Spada nie tylko sprawność fizyczna, ale też refleks, podzielność uwagi. Czy to nie jest tak, że niektórzy pędzą jak za małolata a auta szybsze, to już przestają nadążać za sytuacją, i stąd wrażenie, że co chwilę ktoś zajeżdża im drogę? Nie wiem, ja jeżdżę o wiele spokojniej, spokojnie płynę w tempie ruchu drogowego.

W UK jeżdżenie autem na emeryturze jest sprawą normalną, niestety 9/10 to babcia kieruje, a dziadek obok średnio kumaty.

12 minut temu, xajas napisał:

Ja tez czasami jestem upierdliwy i probuje nawrocic tych, ktorzy wierza i rozpowszechniaja ze 2+2 to 5

Szkoda, że swoim pojmowaniem przepisów nie pochwalili się na egzaminie. Mam pomysł na zmiany: zamiast wyuczonego na pamięć testu, egzamin ustny 🙂

Po co ja się wdaję w przekomarzanki z seryjnymi trollami

Najwiekszym trollem tego forum jestes Ty! Taka jest niestety prawda. 95% tematow w ktorych uczestniczysz zostaje rozje...a przez Twoje wpisy ktorymi starasz sie wszystkim udowodnic ze zawsze masz racje a inni sa w bledzie. 

Doprowaszasz do sprzeczek i konfliktow co powoduje ze temat traci na wartosci, bo watek zostaje zdewastowany, zchodzi na zupelnie inny temat i traci sens.

Masz swoje zdanie? Podziel sie nim i tyle, od tego jest forum.

Przestan nauczac profesorze!!!

Nie mam zamiaru dodawac Cie do ignorowanych, bedziesz atakowany w kazdym temacie za swoje glupie wpisy i pajacowanie.

Edytowane przez BlueDot

Naprawianie Świata zacznij od zastosowania swoich rad samemu.

Ps

To sobie zapamiętam

3 minuty temu, BlueDot napisał:

bedziesz atakowany w kazdym temacie za swoje glupie wpisy i pajacowanie.

7 minut temu, szymon1977 napisał:

To sobie zapamiętam

Nie musisz, bede Ci o tym regularnie przypominal.

8 minut temu, szymon1977 napisał:

Naprawianie Świata zacznij od zastosowania swoich rad samemu

Swiata nie trzeba naprawiac, trzeba tepic trolli takich jak Ty, ktorzy za wszelka cene chca udowodnic ze tylko Twoj punkt widzenia, postrzegania swiata jest jedyny i sluszny.

Jak jest plaga jakiegos szkodnika to tepi sie szkodniki a nie dostosowuje reszte swiata tak, zeby szkodnik mogl dalej szkodzic.

Szkoda ze juz nie istnieje funkcja banowania kogos z tematu. Duzo lepiej by sie to czytalo.
W kazdym temacie burdel przez jedna osobe. 

Chwila, jak ta powyzsza wypowiedz pasuje do tej nastepnej? I czy twoje wlasne zachowanie i nastawienie nie przyczynia sie do tego burdelu?

Przestan nauczac profesorze!!!
Nie mam zamiaru dodawac Cie do ignorowanych, bedziesz atakowany w kazdym temacie za swoje glupie wpisy i pajacowanie.

Czym sie roznisz od Szymona?
Czasami trzeba sie zlapac za wlasny nos.
To choroba tego forum, kazdy pokazuje palcem na innych.
Proponuje zaczac od siebie
10 minut temu, xajas napisał:

Ja zazwyczaj piszę na temat, on zazwyczaj tego nie robi. Właśnie zadeklarował robienie tego, o co mnie oskarża - dobry jest, prawda?

23 minuty temu, xajas napisał:

Lepiej swoje wypowiedzi poczytaj i poddaj wnikliwej ocenie. Ja sie tylko odnioslem do tego jaki on burdel robi. Na dodatek moja wypowiedz padla juz po tym jak burdel zostal zrobiony, wiec nie wiem o co Ci chodzi.

20 minut temu, szymon1977 napisał:

Ja zazwyczaj piszę na temat, on zazwyczaj tego nie robi. Właśnie zadeklarował robienie tego, o co mnie oskarża - dobry jest, prawda?

Tak, masz racje. Zaczne robic to samo zebys zrozumial jak to wyglada od drugiej strony.

A jak zalozysz jakis temat to licz sie z tym, ze tez w nim sieczke zrobie pierdolac od rzeczy to co ja uwazam za sluszne.

Godzinę temu, BlueDot napisał:

Zaczne robic to samo

Tak samo jak ja? Zaczniesz pisać na temat... mniejsza o to czy z sensem, ale na temat?

-----

W dniu 26.05.2025 o 09:39, przmor napisał:

Zanegowałem czas reakcji kierowcy na poziomie 0.2s bo wynosi on ponad 100% więcej.

Pociągnijmy temat.

Całkowita droga hamowania to (zaokrąglę bo liczby orientacyjne, a mi się nie chce liczyć po przecinku):

40km/h 22m

50km/h 30m

60km/h 40m

Załóżmy, że 50km/h jedzie kierowca przeciętny. Za to 60km/h jedzie forumowy miszcz.kierownicy, o dwukrotnie krótszym czasie reakcji (tak mu się przynajmniej wydaje). Poprzez zaoszczędzone 0,2s czasu reakcji, skróci drogę hamowania o 3m, co da wynik 37m. Tymczasem 40km/h jedzie babcia, która z dwukrotnie dłuższym czasem reakcji, przez dodatkowe 0,4s do całkowitej drogi hamowania dołoży, 4m, co da wynik 26m.

Więc jeszcze raz tabela:

40km/h 26m (babcia)

50km/h 30m (kierowca przeciętny)

60km/h 37m (forumowy musisz kierownicy)

Czy gdy babcia już wyhamuje, to forumowy miszcz kierownicy nadal jedzie jakieś 45km/h.

Ps

Oczywiście gdyby babcia jechała 60km/h... no ale babcie tak szybko nie jeżdżą.

lepiej swoje wypowiedzi poczytaj…

Nie musze, znam swoje wypowiedzi. I co jest nie tak?

Obracasz kota ogonem. Pytalem o twoje a nie moje zachowanie.

BTW.

Przeciez sam zapowiedziales wieczna krucjate przeciwko Szymonowi. A potem sie dziwisz, ze mamy 20 stron, w kolko jedno i to samo, dla innych burdel do czytania.

Powtorze sie, czym roznia sie te krucjaty?

Piszesz ze „przewaznie piszesz na temat“. Smiem twierdzic, ze wiekszosc mysli ze pisze na temat, Szymon tez
Nawet jesli ty to widzisz inaczej. To wlasnie takie zaparte krucjaty prowadza do takich sytuacjii. Znasz powiedzenie „don‘t feed the troll“?
55 minut temu, xajas napisał:

wiekszosc mysli ze pisze na temat, Szymon tez

Ja zazwyczaj tak... choć bajkopisorzom to się może nie podobać. Właśnie im wyliczyłem, że jak babcia z 40km/h wyhamuje, to forumowy miszcz kierownicy, z 4x szybszym refleksem, z 60km/h przyp.doli z prędkością około 45km/h. Czy to jest tzw. "szybko ale bezpiecznie"?

Godzinę temu, xajas napisał:

Powtorze sie, czym roznia sie te krucjaty?

Tym ze on zaczal swoja pierwszy, dawno temu i nie mozna nic z tym zrobic. Ja rozpoczalem swoja zeby mu pokazac punkt widzenia innych userow i jak bardzo moze to byc denerwujace. 

Godzinę temu, xajas napisał:

Nie musze, znam swoje wypowiedzi. I co jest nie tak?

Z mojego i nie tylko mojego punktu widzenia bardzo wiele. Glosisz dziwne teorie, ale to nie jest temat o Tobie i Twoich wypowiedziach wiec odpuszcze sobie drake.

41 minut temu, szymon1977 napisał:

Ja zazwyczaj tak

Piszesz na temat, tylko ze to co piszesz w wiekszosci przypadkow jest zwyklym belkotem.

Babcia 75 lat potrąciła pieszą na przejściu dla pieszych. To tyle jeśli chodzi o powyższe wywody Szymona na temat ostrożności babć.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
44 minuty temu, szymon1977 napisał:

Właśnie im wyliczyłem, że jak babcia z 40km/h wyhamuje, to forumowy miszcz kierownicy, z 4x szybszym refleksem, z 60km/h przyp.doli z prędkością około 45km/h. Czy to jest tzw. "szybko ale bezpiecznie"?

Kazde auto hamuje inaczej, wiec Twoje wyliczenia mozna o kant dupy rozbic. Mialo by to wiecej sensu gdyby kazdy jezdzil takim samym autem.

I to sa wlasnie Twoje wypowiedzi ktore wogole nijak maja sie do rzeczywistosci a to tylko ulamek Twojej dzialalnosci na tym forum.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.