Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana kolumn

Rekomendowane odpowiedzi

"że jak by się odpaliło np "Creep" to ostre gitary mogłyby na takim sprzęcie zabić. "

Nieeee...da się.  Wchodzi w mózg tak jak sobie tego kapela życzyła tworzą ten utwór. 

Unplugged Nirvany brzmi bardzo fajnie.  Po prostu słychać jak dużo się tam działo na scenie.

Ale niektóre nagrania z cd puszczone bardzo głośno wchodzą w ucho jak gwoździe. 

Jednakże to poziomy natężenia gdzie odbicia szaleją. 

Ja gram na takim sprzęcie,  bo bardzo dobrze on się sprawdza w cichym słuchaniu. 

Oczywiście kusi sprawdzić coś nowego...ale ceny oszalały. Używane padła w cenie zakupu to norma. Trudno mi to strawić. 

16 minut temu, Kyle napisał:

Irytuje mnie pisanie kłamstw i odwracanie kota ogonem (czyli w sumie też kłamstwa). Także przestań już rżnąć głupa.

Będę "promował" to co uznam za lepsze. Ty jak rozumiem, skupiasz sięna promowaniu tego, co uznajesz za gorsze - no ma to sens :]

Zluzuj majty, bo jak na razie wszystko co napisałem nadinterpretujesz... prawda jest taka, że każdy na tym forum coś narzuca, czyli poleca i promuje... Ty akurat graty pro i ok ale nie wmawiaj, że to najlepsze sprzęty do słuchania muzyki skoro wszystkie z tego segmentu są ulepione z tej samej "gliny", czyli studyjnej, a więc o płaskiej charakterystyce, która dla większości po prostu wydaje się nudna, ot tyle...

Edytowane przez Tal

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

14 minut temu, Tal napisał:

płaskiej charakterystyce, która większości po prostu wydaje się nudna,

Jednak czy Ty w pełni rozumiesz, co oznacza "płaska charakterystyka"? Czy w pełni rozumiesz, jak "płaska charakterystyka" (kolumn) wpływa na brzmienie utworu, którego słuchasz? Bo przekonania wielu ludzi w tej kwestii, są po prostu mylne.

Swoją drogą, równą (/dosyć równą) charakterystykę miewają też kolumny "domowe"/konsumenckie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Kyle
6 minut temu, Kyle napisał:

Jednak czy Ty w pełni rozumiesz, co oznacza "płaska charakterystyka"? Czy w pełni rozumiesz, jak "płaska charakterystyka" wpływa na brzmienie utworu, którego słuchasz? Bo przekonania wielu ludzi w tej kwestii, są po prostu mylne.

panie ekspercie mam pewne wyobrażenie co oznacza płaska charakterystyka i nie muszę się z tego doktoryzować, aby wiedzieć, że graty pro są dla osób, które nie chcą "koloryzowania" muzyki, a więc są w mniejszości i wręcz opozycji do klasycznego hifi.

Edytowane przez Tal

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

4 minuty temu, Tal napisał:

panie ekspercie mam pewne wyobrażenie co oznacza płaska charakterystyka i nie muszę się z tego doktoryzować, aby wiedzieć, że graty pro są dla osób, które nie chcą "koloryzowania" muzyki, a więc są w mniejszości i wręcz opozycji do klasycznego hifi.

No właśnie chyba nie do końca rozumiesz co jest czym. Możesz mieć idealnie równą charakterystykę i "pokoloryzowane" brzmienie.

Swoją drogą, czy klasyczne "Hi-Fi" nie dążyło przypadkiem, do "Hi Fidelity"?

Edytowane przez Kyle
2 godziny temu, Kyle napisał:

Jednak czy Ty w pełni rozumiesz, co oznacza "płaska charakterystyka"? Czy w pełni rozumiesz, jak "płaska charakterystyka" (kolumn) wpływa na brzmienie utworu, którego słuchasz? Bo przekonania wielu ludzi w tej kwestii, są po prostu mylne.

Swoją drogą, równą (/dosyć równą) charakterystykę miewają też kolumny "domowe"/konsumenckie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Akurat słuchałem tych Hyphn w połączeniu z gratami Chorda. Katastrofa. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

48 minut temu, Ajothe napisał:

Akurat słuchałem tych Hyphn w połączeniu z gratami Chorda. Katastrofa. 

Równie dobrze mógłbym napisać, że słuchałem sprzętu który masz - KATASTROFA. Tyle są warte Twoje "opinie".

Edytowane przez Kyle
6 godzin temu, Gargan napisał:

@Kyle osoby przygłuche również słuchają muzyki - tylko odbiór mają trochę inny.

Wharfedale robi ładne trójdrożne kolumny za ok. 5000 PLN do tego jakiś wzmacniacz NAD w klasie D i w podobnych pieniądzach będzie normalnie brzmiący, ładny zestaw do użytku domowego. 

Każdy ma jakieś tam preferencje. Mnie sprzęt Adam Audio nie odpowiada a Ty kupuj co lubisz.

Tobie to prawie nic nie odpowiada, a reszta się psuje gdy tylko nią spojrzysz.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

44 minuty temu, treinerek napisał:

Tobie to prawie nic nie odpowiada, a reszta się psuje gdy tylko nią spojrzysz.

Nie lubię byle czego a producenci teraz idą na wydrę strasznie. Widziałeś gałki w nowym sprzęcie JBL? Strach dotknąć, żeby nie odpadło.

14 minut temu, Gargan napisał:

Nie lubię byle czego a producenci teraz idą na wydrę strasznie. Widziałeś gałki w nowym sprzęcie JBL? Strach dotknąć, żeby nie odpadło.

Ja trochę tego ostatnio przerzuciłem, i wszystko działa, bez najmniejszych problemow.

Dobrze zbudowane, przeważnie dobre mocne obudowy(tylko trzeba wiedzieć co kupować), z potencjometrami też żadnych problemów.

Arcam sa30 też mi świetnie działał i nic nie zamulał, gdy po roku weszło ostateczne oprogramowanie.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

1 godzinę temu, Kyle napisał:

Równie dobrze mógłbym napisać, że słuchałem sprzętu który masz - KATASTROFA. Tyle są warte Twoje "opinie".

Słuchałeś Hyphny z Chordem chociaż? 

@treinerek a mnie ten złom nawet nie wykrywał sieci - tej samej, z której korzysta wszystko w domu bez problemu. 

Aplikacja sterująca miała i ma nadal problemy na 3 różnych telefonach - ta sama obsługuje CDS50.

Streamer w tym gruchocie nie łapie połowy stacji internetowych, a Dirac to kaszana straszna. Tego nie da się słuchać. Ale i tak kij z tym, bo SA30 gubi ustawienia z niewidomego powodu.

W tej linii Arcam nawet przyciski "power" są do kitu. W Rega są byle jakie, ale to co odwala Samsung to kwintesencja taniochy i brakoróbstwa 😀

8 minut temu, Gargan napisał:

@treinerek a mnie ten złom nawet nie wykrywał sieci - tej samej, z której korzysta wszystko w domu bez problemu. 

Aplikacja sterująca miała i ma nadal problemy na 3 różnych telefonach - ta sama obsługuje CDS50.

Streamer w tym gruchocie nie łapie połowy stacji internetowych, a Dirac to kaszana straszna. Tego nie da się słuchać. Ale i tak kij z tym, bo SA30 gubi ustawienia z niewidomego powodu.

W tej linii Arcam nawet przyciski "power" są do kitu. W Rega są byle jakie, ale to co odwala Samsung to kwintesencja taniochy i brakoróbstwa 😀

To wszystko twoja wina, masz ch...we DNA, i zarażasz nim swój sprzęt. 

2 minuty temu, Gargan napisał:

Ja po prostu faktycznie używam sprzętu a nie się na niego patrzę 🤪

Też używam, co najmniej 5-6 godzin dziennie.

Ale włączam i nie muszę nic robić, jedynie fonem muzę zmieniać.

2 godziny temu, Kyle napisał:

Film branży na pewno jest więcej wart.

.

5 minut temu, Gargan napisał:

Ja już wyeliminowałem konieczność używania telefonu.

Rozumiem jak masz problemy z poprawnym zgraniem wifi to nic dziwnego

5 minut temu, Gargan napisał:

Zawsze mogę użyć sieci w telefonie, ale to drogo kosztuje.

Te problemy to tylko twoja wina, że nie poprawisz poprawnie wszystkiego ustawić.

U mnie wszystko z wifi zawsze grało super, czy to na Arcamie,czy marantzu czy teraz na A8.

Na trzech fonach i tablecie , który jest pod ręką ,klikam ,włączam i zmieniam muzę.

Gratulacje 🙂

Takie i gorsze problemy ma wielu ludzi, o czym były całe biblioteki na zagranicznych forach. Wiesz, nic mnie tak nie drażni jak obrażanie mojej inteligencji. Uważasz, że nie umiem wcisnąć przycisku według instrukcji obsługi? Do tego gównianego Arcam wygrywałem nawet nieoficjalnie mody firmware, żeby w ogóle chciał się włączyć. Na piracie owszem działał lepiej. 

Wcale bym się nie zdziwił, żeby Twój Arcam był w innej rewizji i dlatego działa.

Szkoda, że już go nie mam. Zamienilibyśmy się. Chętnie bym zobaczył jak to świetnie u Ciebie gra 🙂 

A nie moglibyście zwyczajnie uznać, że u jednego to działało, a u drugiego nie? Albo że np jeden z Was miał wadliwy egzemplarz? To zbyt trudne, uderza w Wasze ego, czy zwyczajne wyznajecie zasadę "moje musi być na wierzchu", czy o co chodzi? Rozpiertralalala się tu większość wątków przez takie "mądrości" i żeby dokopać się do jakichś istotnych kwestii związanych z tematem trzeba przepłynąć przez to szambo.... Litości! 

Nie patrz na mnie - ja nikogo z użytkowników nie obwiniam, za to że producent nie trzyma standardu jakości. 

Nie uważasz, że to nie fair jechać po kliencie, który czuje się rozczarowany, bo wydał sporo kasy na chłam?

Nie powinno się robić z użytkowników beta-testerów.

31 minut temu, Gargan napisał:

Gratulacje 🙂

Takie i gorsze problemy ma wielu ludzi, o czym były całe biblioteki na zagranicznych forach. Wiesz, nic mnie tak nie drażni jak obrażanie mojej inteligencji. Uważasz, że nie umiem wcisnąć przycisku według instrukcji obsługi? Do tego gównianego Arcam wygrywałem nawet nieoficjalnie mody firmware, żeby w ogóle chciał się włączyć. Na piracie owszem działał lepiej. 

Wcale bym się nie zdziwił, żeby Twój Arcam był w innej rewizji i dlatego działa.

Szkoda, że już go nie mam. Zamienilibyśmy się. Chętnie bym zobaczył jak to świetnie u Ciebie gra 🙂 

Ja też już go nie mam, ale nie dlatego, że byłem z niego niezadowolony, bo wręcz przeciwnie.

Chciałem iść wyżej ze wzmakiem,  i rozdzielić  na streamer plus wzmak.

Trafił w dobre ręce , kolegi z forum, który jest z niego, a szczególnie z jego diraca bardzo zadowolony.

Patrze na to co widzę. A w co drugim wątku widzę jakieś dziecinne przepychanki i wzajemne przekonywanie się czyja racja jest bardziejsza. A ta racja i tak jest zawsze jak doopa i autorzy tych przepychanek jakby nie mieli o tym pojęcia. Co ciekawe te "rozmowy" już nikogo prócz nich samych nie interesują, ale nie pójdą żreć się na priv, bo przecież bez widowni to już nie to samo. No i na koniec jedna uwaga - wątki różne, różniste, a zwykle Ci sami aktorzy 🤔

• Pokaż nowe odpowiedzi