Skocz do zawartości
IGNORED

PIĘKNE monitory do 16 m2?

Rekomendowane odpowiedzi

To moze jeszcze - jesli masz gdzie posluchaj Heco Belladonna.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

10 minut temu, kichanadeta napisał:

To moze jeszcze - jesli masz gdzie posluchaj Heco Belladonna.

szkoda zachodu, no chyba tylko z powodu, że jest za pół darmo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Zbi_Rek
2 godziny temu, arturo_waw napisał:

Bardzo zaciekawiła mnie też budowa tych skrzynek, bo wygląda nietypowo. Czemu może służyć taki zabieg z tym "żebrowym" szkieletem? Może @zapacoustics będzie tak uprzejmy coś od siebie napisać? 🙂

Ukryta Zawartość

Zasadniczo Nic
Wielkość "ustrojstwa" jest za mała aby oddziaływała na fale wewnątrz takiego układu. Działa co ma nie działać ale na częstotliwości jakich wewnątrz nigdy nie będzie.
Zawsze to z reguły zabiegi bardziej marketingowe niż akustyczne ot wykorzystali fakt że kleją wartwowo aby zrobić łatwo coś co fajnie na zdjęciach wyjdzie.

Ukryta Zawartość

W dniu 25.01.2025 o 18:40, arturo_waw napisał:

Si. To chyba argument trochę „przeciw”. Jak zmieniać to już na dobre. 

Nie, nie jest. Revelator to bardzo dobra seria glosnikow. Bardzo wiele zalezy od implementacji i towarzyszacych innych driverow.

Edytowane przez rafa
Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

A słuchał ktoś może tych paczek? Nie wiem tylko jak z ich dostępnością u nas

Ukryta Zawartość

IMG_5669.webp

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, Tommi88 napisał:

A słuchał ktoś może tych paczek? Nie wiem tylko jak z ich dostępnością u nas

Ukryta Zawartość

IMG_5669.webp

dlaczego nie wiesz jak z dostępnością RA u nas ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 minut temu, Zbi_Rek napisał:

nie masz dostępu do netu ?

Widzę że Pan to z tych uprzejmych.

Strach jest już ogólnie chociażby zdanie na forum napisać. Kompletnie nie rozumiem takich zachowań. 

3 minuty temu, Tommi88 napisał:

Widzę że Pan to z tych uprzejmych.

Strach jest już ogólnie chociażby zdanie na forum napisać. Kompletnie nie rozumiem takich zachowań. 

w której frazie dostrzegasz element nieuprzejmości ? 🤔

32 minuty temu, Zbi_Rek napisał:

nie masz dostępu do netu ?

W takim razie czym miało służyć to zdanie? 

Odpowiem: tak mam dostęp do internetu 

Niestety są tutaj na forum osoby, które potrafią przypieprzać się o byle co - niestety taki urok forum 

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

@arturo_waw czy Diapason Adamantes III 25th dalej są na Twojej liście?

Wleciało nowe ogłoszenie :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, Tommi88 napisał:

@arturo_waw czy Diapason Adamantes III 25th dalej są na Twojej liście?

Wleciało nowe ogłoszenie :

Ukryta Zawartość

Zdecydowanie są!

I od wczoraj mocno o nich myślę, tylko jak na złość na tych paskudnych standach drewnianych które w ogóle nie wyglądają. 

Dla porównania, metalowo-drewniane: 

IMG_1205.webp

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, arturo_waw napisał:

Zdecydowanie są!

I od wczoraj mocno o nich myślę, tylko jak na złość na tych paskudnych standach drewnianych które w ogóle nie wyglądają. 

Dla porównania, metalowo-drewniane: 

Ukryta Zawartość

Zdecydowanie lepiej prezentują się na metalowo-drewnianych. 

Jednak mocno przemyślał bym te z ogłoszenia. Standy może uda Ci się dopaść w przyszłości. Jest też opcja zaprojektowania własnych. Zdolnych ludzi nie brakuje aby takowe wykonać

Ukryta Zawartość

34 minuty temu, Tommi88 napisał:

W takim razie czym miało służyć to zdanie? 

Odpowiem: tak mam dostęp do internetu 

jeżeli masz, to co stało na przeszkodzie abyś sprawdził czy R A są dostępne w polskich salonach audio ? I nie byłoby sprawy, a tak lamentujesz nad zadanym pytaniem, które z jakiegoś sobie tylko znanego powodu uważasz za nieuprzejme 😗

4 minuty temu, Tommi88 napisał:

Zdecydowanie lepiej prezentują się na metalowo-drewnianych. 

Jednak mocno przemyślał bym te z ogłoszenia. Standy może uda Ci się dopaść w przyszłości. Jest też opcja zaprojektowania własnych. Zdolnych ludzi nie brakuje aby takowe wykonać

Yep, właśnie taką opcję sobie układam w głowie 🙂 

12 minut temu, arturo_waw napisał:

Yep, właśnie taką opcję sobie układam w głowie 🙂 

podstawki, które preferujesz sporo kosztują ok. 10k zł używane występują rzadko i w cenie ok 5-6k zł

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Zbi_Rek
10 minut temu, Zbi_Rek napisał:

podstawki, które preferujesz sporo kosztują ok. 10k zł używane występują rzadko i w cenie ok 5-6k zł

Że rzadko to się zgodzę, pewnie nawet ultra rzadko. Ale z tą ceną używek to chyba przesadzasz. Skoro za 10k stoją na innej aukcji razem z regularnymi Adamantes III.

Te które wstawiłeś to jeszcze inne, do najwyższego modelu Astera, stąd pewnie ich wyższa cena. 

Edytowane przez arturo_waw
15 minut temu, Zbi_Rek napisał:

jeżeli masz, to co stało na przeszkodzie abyś sprawdził czy R A są dostępne w polskich salonach audio ? I nie byłoby sprawy, a tak lamentujesz nad zadanym pytaniem, które z jakiegoś sobie tylko znanego powodu uważasz za nieuprzejme 😗

Przecież odpisałem że mieszkam za granicą tak? Niestety ale z tego też powodu nie jestem z Polskimi salonami audio na bieżąco. Nie pamiętam nazw, siedzib itp. 

Ja zacząłem lament? 😆 przecież to Ty się czegoś doszukujesz i lamentujesz do mojego zadanego pytania. To Ty mnie zaczepiłeś nie ja Ciebie. 

Już nie wiadomo o co można zapytać tak naprawdę na forum😳 Lepiej się nie udzielać.

15 minut temu, Tommi88 napisał:

Przecież odpisałem że mieszkam za granicą tak? Niestety ale z tego też powodu nie jestem z Polskimi salonami audio na bieżąco. Nie pamiętam nazw, siedzib itp. 

Ja zacząłem lament? 😆 przecież to Ty się czegoś doszukujesz i lamentujesz do mojego zadanego pytania. To Ty mnie zaczepiłeś nie ja Ciebie. 

Już nie wiadomo o co można zapytać tak naprawdę na forum😳 Lepiej się nie udzielać.

powtarzasz się...

...no już dobrze, nie stresuj się

a jak będziesz mocno chciał jest szansa, że poradzisz sobie nawet poza strefą komfortu

p.s.

nie trzeba znać nazw salonów

EOT

Edytowane przez Zbi_Rek

A co stoi na przeszkodzie aby tak po ludzku odpowiedzieć koledze z Forum na pytania? Pomóc z życzliwości ? Takie gwiazdorzenie jest cholernie wkurw…ce 

Edytowane przez slaaawek

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

28 minut temu, slaaawek napisał:

A co stoi na przeszkodzie aby tak po ludzku odpowiedzieć koledze z Forum na pytania? Pomóc z życzliwości ? Takie gwiazdorzenie jest cholernie wkurw…ce 

przeczytaj wpisy tomisia, monitory jakiego producenta zaproponował, włącz chociaż na chwilę myślenie i wtedy zabawiaj się w adwokata dziecka we mgle

4 godziny temu, arturo_waw napisał:

Że rzadko to się zgodzę, pewnie nawet ultra rzadko. Ale z tą ceną używek to chyba przesadzasz.

Hehhhh... Jeżeli sugerujesz przesadę z mojej strony, to zapewne faktycznie widziałeś oferty asterowskich standów w cenach niższych niż ja podałem. Całkiem możliwe, że 4 czy 5 ofert, których ceny przytoczyłem to promil w tym co Ty widziałeś...😚

Edytowane przez Zbi_Rek
W dniu 25.01.2025 o 19:40, arturo_waw napisał:

Si. To chyba argument trochę „przeciw”. Jak zmieniać to już na dobre. 

Nawiasem mówiąc, głośniki użyte w proponowanych Asterach nijak nie usprawiedliwiają ich ceny. Budżetówka Seas, a cena z kosmosu bo obudowa ładnie ociosana. Nie neguję dobrego dźwięku i aparycji, no ale szanujmy się...

"Tynk pożera dźwięk" 747

41 minut temu, slaaawek napisał:

Dziękuję za wsparcie, pomoc i życzliwość. Niestety takie wartości powoli wymierają. 

Zapytałem tylko o dostępność danego modelu głośników w Polsce. Nie rozumiem tylko oburzenia co do tego pytania. Pewnie że takie rzeczy można wpisać w necie i sprawdzić. Wszystko teraz można wpisać i dostać informację na dany temat. Równie dobrze tytuł wątku też można wpisać i dostaniemy jakieś informacje. Tylko po co wtedy zadawanie pytań na forach? Po co rozmawiać z innymi? 

39 minut temu, Zbi_Rek napisał:

przeczytaj wpisy tomisia, monitory jakiego producenta zaproponował, włącz chociaż na chwilę myślenie i wtedy zabawiaj się w adwokata dziecka we mgle

Widzę że jeszcze chwila i pokażesz już cały obraz swojej kultury? 

33 minuty temu, EmilioE napisał:

Nawiasem mówiąc, głośniki użyte w proponowanych Asterach nijak nie usprawiedliwiają ich ceny. Budżetówka Seas, a cena z kosmosu bo obudowa ładnie ociosana. Nie neguję dobrego dźwięku i aparycji, no ale szanujmy się...

No właśnie, co do zasady pewnie bym się zgodził bo też tym tropem ceny przetworników kalkulowałem wartość zestawów. Ale...to chyba nie jest taka prosta matematyka, bo zmiennych może być bardzo dużo:

1. Czy te przetworniki są faktycznie oryginalne? Wielu producentów kolumn zamawia przecież u producentów duże parte i wprowadza w nich jakieś zmiany "na życzenie".

2. Przetworniki przetwornikami, ale jest jeszcze zwrotnica, okablowanie i pozostałe bebechy. Tutaj chyba ktoś podawał przykład moich Jasperów, argumentując że co z tego "że Revelatory jak na zwrotnicy cienizna".

3. Strojenie i całe "R&D", które doprowadza produkt od pomysłu do półki sklepowej. Know how i wszystkie narzędzia, dzięki którym doprowadził ten produkt do finalnego efektu. Pan Schiavi zdaje się we Włoszech jest ekspertem w swojej dziedzinie i na swoje CV zapewne długo pracował.

4. W przypadku który podałeś, to nie tylko ładnie ociosana obudowa, ale przede wszystkim ręcznie składana, zbudowana z sezonowanego drewna, konkretnego rodzaju itp itd. Na ich stronie można co nie co o tym przeczytać: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Do MDF'u przecież nijak się to ma. 

5. No i chyba najważniejsze....czy to ma znaczenie co tam siedzi w środku jeśli to po prostu GRA? Wrażenie jakie zrobiły na mnie te malutkie Karisy (nie sądzę żeby były tam lepsze głośniki niż w Asterach) było niesamowite. Szczęka mi opadła jaką one budują przestrzeń, holografię i jak realistycznie brzmią. Późniejszy odsłuch Adamantesów u tego handlarza w mega słabych warunkach i znowu to samo - "WOW". Więc czy ma to dla mnie znaczenie? Chyba nie.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi