Skocz do zawartości
IGNORED

Czy to dobre sieciówki?

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 23.02.2025 o 23:16, paww napisał:

Stopa nie wali tak szybko jak by mogła.

Są odtwarzacze, które mają kontrolę szybkości odtwarzania - możesz sobie przyspieszyć stopę 😄

W dniu 26.02.2025 o 22:28, paww napisał:

A kto nie wie co to jest dynamika? Przecież to już w podstawówce uczyli, że różnica między najgłośniejszym, a najcichszym dźwiękiem 🙂 

W jaki sposób kabel sieciowy mógłby to zmienić?

Wydaje mi się, że koledzy mylą zakres dynamiki z szybkością narastania sygnału lub czasem reakcji przetworników 🤔

W dniu 27.02.2025 o 15:29, Wito76 napisał:

Musiałeś w dzieciństwie tą tytułową dobrą sieciówką dostawać nieźle w dupę za trollowanie i irytowanie ludzi, stąd dziś taka awersja do kabli.

AHAHAHAHAHAHA

Dobre

W dniu 28.02.2025 o 08:44, muda44 napisał:

połączone drutem Neotecha w teflonie

plecionka hybrydowa neotecha?

W dniu 27.02.2025 o 15:29, Wito76 napisał:

nieźle w dupę

W dzisiejszych czasach niefortunne sformułowanie. 

Napisałbym chyba "na dupę" 😉

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

W dniu 4.03.2025 o 18:11, Mikelas76 napisał:

W dzisiejszych czasach niefortunne sformułowanie. 

Napisałbym chyba "na dupę"

Pogłębiona analiza semantyczna.

Jakże subtelna i wyrafinowana.

4 godziny temu, radark napisał:

A jak jest różnica między gniazdami na bolec a schuko? Pytam z czysto technicznych aspektów. Czy to ma znaczenie?

W schuko łatwiej zmienić polaryzację połączenia. Czasem można tym wyciszyć burczące trafo.

Chyba zdecyduję się ostatecznie na Tagę PF-400 z racji małej ilości miejsca za szafką, poza tym 4 gniazda mi zupełnie wystarczą. Czy te listwy Tagi mają jakiś wpływ na dźwięk czy raczej jest to marginalne?

Jako że ma w środku ładowarkę impulsową, by pochwalić się gniazdami usb, to tak trochę średnio mi się to podoba. Audiofilskie rozwiązanie to to nie jest.

5 minut temu, Wito76 napisał:

Jako że ma w środku ładowarkę impulsową, by pochwalić się gniazdami usb, to tak trochę średnio mi się to podoba. Audiofilskie rozwiązanie to to nie jest.

Tego usb to używał nie będę, z tego co widziałem na zdjęciach w środku jest dokładnie to samo co w modelach wyższych Tagi tylko, że mniej gniazd. Ten sam filtr i to samo okablowanie.

Pamietajcie panowie, by laptopa zawsze ładować zasilaczem liniowym. Na tak naładowanym akumulatorze laptop jest 3 razy szybszy.

Nie muszę chyba dodawać, że by ten efekt osiągnąć, zasilacz musi być podłą czony do sieci conajmniej jakimś acrolinkiem za minimum 10k.

Do tego obowiązkowy kondycjoner i sztuczna masa z doniczki.

Tego usb to używał nie będę, z tego co widziałem na zdjęciach w środku jest dokładnie to samo co w modelach wyższych Tagi tylko, że mniej gniazd. Ten sam filtr i to samo okablowanie.
To nie ma znaczenia czy będziesz używał czy nie. Na jednym obwodzie, w bezpośrednim sąsiedztwie będzie ładowarka niewiadomej jakości, czyli śmieciarka.
Godzinę temu, radark napisał:

Czy te listwy Tagi mają jakiś wpływ na dźwięk czy raczej jest to marginalne?

Kup, przetestuj i jak zdegraduje dźwięk to oddaj. Ja w weekend testuję Taga PF500.

Kup, przetestuj i jak zdegraduje dźwięk to oddaj. Ja w weekend testuję Taga PF500.
Oczywiście podzielisz się zdaniem, prawda? Jesteśmy ciekawi.

No i uwaga na spadające doniczki, potrafią jak widać uderzyć w głowę.
2 minuty temu, Wito76 napisał:

Oczywiście podzielisz się zdaniem, prawda? Jesteśmy ciekawi.

Tak - w wątku obok "Jaka listwa zasilająca do sprzętu audio".

Tu mozna nabyc przyzwoite kable i nie tylko.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, Wito76 napisał:
1 godzinę temu, radark napisał:

To nie ma znaczenia czy będziesz używał czy nie. Na jednym obwodzie, w bezpośrednim sąsiedztwie będzie ładowarka niewiadomej jakości, czyli śmieciarka.

Niestety PF-500 mi się nie zmieści za bardzo musiałbym wyjechać z szafką i kolumnami na pokój. Wziąłbym Brennenstuchla Premium Line tylko że tam zamiast kabli szyny są jakieś więc to chyba nie za dobrze rokuje mimo że ma filtr i ochronę przepięciową. Obecnie wzmak i cd wpięte są do ściany a reszta tj. gramofon, bluray i tv do właśnie Brennenstuhla ale tańszego bez filtra. Wszystko gra zacnie ale ta listwa trochę taniutka jest więc warto byłoby ją wymienić. Wzmak na pewno w ścianie zostaje, cd zależy od listwy.

Edytowane przez radark
18 minut temu, radark napisał:

Niestety PF-500 mi się nie zmieści

Ktoś powie, że głupota, że  nie warto - ale ja w takim razie wziąłbym tą PF400 skoro odpowiada Ci ze względów organizacyjnych i zrobił chirurgiczny ruch. Odciąłbym tą ładowarkę na amen. Oczywiście trzeba to bezpiecznie zrobić, zaizolować resztki organów pacjenta i będzie pan zadowolony. Pisałeś, że nie będziesz używał tego USB więc nie będzie przykro kastrować.

28 minut temu, radark napisał:

tam zamiast kabli szyny są jakieś więc to chyba nie za dobrze rokuje

Serio? A w czym nie rokuje?

29 minut temu, radark napisał:

Wszystko gra zacnie ale ta listwa trochę taniutka jest więc warto byłoby ją wymienić.

Jest dobrze ale za tanio, tak?

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

8 minut temu, Wito76 napisał:
31 minut temu, ProjectPi napisał:
Tyle, ze pytanie kierowane bylo akurat do kogos innego.

A skąd wiesz że kolega nie chce modować, uznał szynoprzewody za wadę więc bardzo możliwe.

Nie wiem, dlatego go zapytałem. Tylko zamiast niego ciągle odpowiada @Wito76. Małżeństwo może?

Nie wiem, dlatego go zapytałem. Tylko zamiast niego ciągle odpowiada [mention=83469]Wito76[/mention]. Małżeństwo może?
Co się czepiasz, wziąłeś zastępstwo za Buma? Olaliśmy go i sobie poszedł, ty się teraz czepiasz.
Godzinę temu, Wito76 napisał:
Godzinę temu, ProjectPi napisał:
Nie wiem, dlatego go zapytałem. Tylko zamiast niego ciągle odpowiada [mention=83469]Wito76[/mention]. Małżeństwo może?

Co się czepiasz, wziąłeś zastępstwo za Buma? Olaliśmy go i sobie poszedł, ty się teraz czepiasz.

Za szeryfa próbujesz robić? Sam się do mnie przykleiles, nie odwrotnie.

Spokojnie Panowie, ja się nie znam na elektryce kompletnie. Może te szyny to nie jest wcale wada, tego nie wiem. Wydawało mi się że na kablach jest lepiej. A waszym zdaniem którą z tych dwóch byście wybrali?

Jak nie planujesz grzebać w środku to żadna wada. Tage biorą modderzy, bo dużo niczego wewnątrz i kabelki, co ułatwia. Ja nie wziąłbym żadnej ale gdybym bardzo musiał, to Brennenstuhla.

A może to byś rozważył?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ProjectPi

41 minut temu, ProjectPi napisał:

Jak nie planujesz grzebać w środku to żadna wada. Tage biorą modderzy, bo dużo niczego wewnątrz i kabelki, co ułatwia. Ja nie wziąłbym żadnej ale gdybym bardzo musiał, to Brennenstuhla.

A może to byś rozważył?

Ukryta Zawartość

Wygląda ciekawie, miałeś to?

Jeszcze znalazłem coś takiego, wygląda jak Taga tylko bez usb

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7 minut temu, radark napisał:

Wygląda ciekawie, miałeś to?

Nie, to czysto na bazie znanych mi opinii o firmie i jej innych produktach.

• Pokaż nowe odpowiedzi