Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam od lat Yamahę CD-NT670D podpiętą do wzmacniacza po RCA drutami Chord Clearway X. Daje to miły analogowy dźwięk ze sporym basem. 

Szukam czegoś, co będzie zintegrowanym DAC + streamer, grające jeszcze bardziej po ciepłej stronie, z lepszą kontrolą dołu, większym basem i sporą dynamiką. Ważne żeby obsługiwał Wifi.

Reszta to Rotel 1592 mkII, B&W 704 s3, B&W ASW610.

Na razie odpadły BS 130 i Icon, Rotel T14, Nad C658, Eversolo A6 i A8.

Cześć. Nie do końca przychodzi mi do głowy cieplejszy streamer niż te wskazane. Warto spróbować z iFi Audio Neo Stream, ale pokombinowałbym też z wcześniejszymi opcjami i do tego cieplejsze przewody. Przykładowo Tellurium Q Black, czy Ricable Dedalus. 

W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jakoś nie mogę uwierzyć, że nie ma DAC'a zintegrowanego że strimerem, który nie zwiększy głębi Badu i jego gęstości, nie pozbawiając go kontroli i dynamiki. 

Rozlewającego się leniwie basu nie lubię.

Jako integra chyba ciężko będzie. Transport +zewnętrzny dac o charakterze jakiego oczekujesz, będzie raczej jedyną drogą.

Cześć. Spróbuj z czystej ciekawości ten kabelek 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dużo osób nie wierzy w grające kable USB. 

Ja zawsze wychodzę na przekór i testuje sam w domu. 

Miałem ten kabel.

On gra tak jak tego oczekujesz. Ciepłe brzmienie tzw: analogowe jak z taśmy lub Vinyla

Przynajmniej u mnie tak brzmiał. Czytając opinie ludzi, którzy go kupili też tak piszą!

Majątku nie tracisz a satysfakcja gwarantowana!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Czyli kable dadzą więcej niż zmiana DAC'a ?
A jak sądzisz? Ja akurat jestem z tej mafii co słyszy kable, ale aż takim optymistą nie jestem.
15 minut temu, Pipeman napisał:

Czyli kable dadzą więcej niż zmiana DAC'a ?

Nawet zmiana DAC nic nie da 😉 

A to ciekawe, że NAD 658 Ci nie spasował. Można przecież dopasować sobie brzmienie dzięki DIRAC. Próbowałeś ?

Skoro i taki Eversolo A8 się nie sprawdził to raczej nie ma na rynku nic co Ci będzie pasowało. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Czyli jak szukać dołu to głównie w Eversolo... 

Co się stało z Audiolab, Nuprime, Denafrips, Audio GD, Denon,Atoll,  Vincentem, Auralic, Nami, różnych innych r2r, czy hybrydach lampowych ? 

Tam nic lepiej dołu niż w Eversolo nie będzie  ?

Można tę równowagę kształtować też POZA elektroniką. Wspominane były i kable.

703 mają bi - wiring i do tego nie będę tym razem namawiał.

Ale jest darmowa niemal metoda na zmianę ( subtelną lub nie ) zarówno podłączeniem kabli,

jak też dopasowanie równowagi dźwiękowej do własnych upodobań korzystając

z tych zacisków. Metoda nie raz tu opisywana, więc nie będę się rozpisywał.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

4 godziny temu, Pipeman napisał:

Czyli jak szukać dołu to głównie w Eversolo... 

Jak idziemy wyżej, to Lumin D3, czy Audiolab 9000N zagrają gęściej i cieplej. 

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

O Denonie i Luminie opowiadamy tu: 

O Audiolabie tu:

Zachęcam do obejrzenia 🙂 

Audiolab 7000N czy Denon 2000NE z tych omawianych zejdzie niżej z kontrolowanym basem utrzymując dynamikę i zaokrągli górę...

A tak na marginesie - czy B&W ASW610 stoi zepsuty ?

Może też nie korzystasz z niego szukając basu w kolumnach, bo pomiary w AUDIO

wskazują na jego dość niską graniczną; niemal rekordową graniczną - 13 Hz.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

23 godziny temu, Wito76 napisał:

Z tym dawaniem gwarancji to byłbym ostrożniejszy. Jako sugestia owszem, ale bez jakiejkolwiek gwarancji.

Ja jestem przeszczęśliwy jak wydam mało a brzmienie jest takie jakiego oczekuję!

3 godziny temu, audioburak napisał:

A tak na marginesie - czy B&W ASW610 stoi zepsuty ?

Może też nie korzystasz z niego szukając basu w kolumnach, bo pomiary w AUDIO

wskazują na jego dość niską graniczną; niemal rekordową graniczną - 13 Hz.

Działa i to bardzo dobrze.

Brakuje za to ciepła i gęstości w środku i w wysokich. Żeby brzmiało w synergia dobrze by było, aby cały przekrój uciekał w takie samo brzmienie. Basu jest sporo, a zawsze na DB4S mogę go wymienić, a ten w dole pozamiata... ale wciąż pozostanie do ułożenia góra i do zagęszczenia środek. 

Co do grających kabli to sam się po wymianie na chorda RCA zatrzymałem. Podoba mi się ich sygnatura. 

Kolumny są na RealcCable TDC 300 F

Ja jestem przeszczęśliwy jak wydam mało a brzmienie jest takie jakiego oczekuję!

Każdy tak lubi. Ale biorąc pod uwagę, że kable usb są chyba jeszcze bardziej kontrowersyjne niż choćby zasilające i większość zwyczajnie nie słyszy różnic między nimi, a autor tematu oczekuje spektakularnych zmian, powtórzę, byłbym ostrożniejszy z taką poradą.
5 godzin temu, Pipeman napisał:

Audiolab 7000N czy Denon 2000NE z tych omawianych zejdzie niżej z kontrolowanym basem utrzymując dynamikę i zaokrągli górę...

Marantz PM7000N.

7 godzin temu, Wito76 napisał:
8 godzin temu, Bukaj napisał:

Każdy tak lubi. Ale biorąc pod uwagę, że kable usb są chyba jeszcze bardziej kontrowersyjne niż choćby zasilające i większość zwyczajnie nie słyszy różnic między nimi, a autor tematu oczekuje spektakularnych zmian, powtórzę, byłbym ostrożniejszy z taką poradą.

Tylko różnica jest taka, że prawie każdy kabel USB gra zbliżonym do siebie dźwiękiem, w sensie rozjaśnionym, a tu da się usłyszeć wręcz odwrotność tego brzmienia. 

To tyle co chciałem napisać.

Pozdro!

@Bukaj kable nie grają, a już na pewno nie cyfrowe. Mogą co najwyżej spowodować jakieś określone zachowanie sprzętu do którego są podłączone. Ale to musi być jakaś bardzo specyficzna sytuacja, albo kabel niespełniający standardu. 

Na moim zestawie podłączenie USB gra agresywnie z pogrubionym basem i męczącą górą pasma. Tak się dzieje na różnych DAC. Teraz z Gustard A26 jest trochę lepiej w tym temacie, ale nadal nie lubię USB do słuchania muzyki. 

Ale to nie kabel jest winny tylko chipset XMOS do którego jest podłączony. Na innych chipsetach moim zdaniem dźwięk jest lepszy. Za to ciężko kupić DAC bez XMOS. 

Czy znasz podział pasma na zaciskach - można by spróbować innej metody ocieplenia

całości brzmienia - bez inwestycji, ale to trzeba by wiedzieć. 

A tak na marginesie:

Szukając ciepła i gęstości kupowanie B&W jest podstawowym błędem obsadowym 😉 

Ale pewnie pasowały Ci do wnętrza ...

2 minuty temu, audioburak napisał:

Szukając ciepła i gęstości kupowanie B&W jest podstawowym błędem obsadowym

👍

39 minut temu, Gargan napisał:

@Bukaj kable nie grają, a już na pewno nie cyfrowe. Mogą co najwyżej spowodować jakieś określone zachowanie sprzętu do którego są podłączone. Ale to musi być jakaś bardzo specyficzna sytuacja, albo kabel niespełniający standardu. 

Na moim zestawie podłączenie USB gra agresywnie z pogrubionym basem i męczącą górą pasma. Tak się dzieje na różnych DAC. Teraz z Gustard A26 jest trochę lepiej w tym temacie, ale nadal nie lubię USB do słuchania muzyki. 

Ale to nie kabel jest winny tylko chipset XMOS do którego jest podłączony. Na innych chipsetach moim zdaniem dźwięk jest lepszy. Za to ciężko kupić DAC bez XMOS. 

Kup YYTCG, posluchaj jak gra i napisz opinie. Dziękuję. 

• Pokaż nowe odpowiedzi