Skocz do zawartości
IGNORED

Eversolo dmp a6 jako transport plików?

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 12.02.2025 o 15:07, Lech36 napisał:

Świetnie 🙂!

Masz kiepskie ZG lub kable połączeniowe 😉

U mnie Malina z Allo Boss 1.2 zagrała bardzo podobnie jak odesłany już DMP A-8. Bo skoro nie widać różnicy to po co przepłacać. 

Pozdrawiam.

37 minut temu, Piotr Sonido napisał:

I tak uważam że już od 4 te USB grają na prawdę znośnie. Patrząc przez pryzmat ceny ? Proszę was. 🙂

Ale z przyzwoitą nakładką może być znacznie lepiej 🙂

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

3 godziny temu, marcinmarcin napisał:

Bez przyzwoitej nakładki jest też zawsze lepiej, to taka cudowna cecha sprzętu audio recenzowanego przez hobbystów 😉. U mnie też jest cały czas lepiej 😉

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

25 minut temu, Lech36 napisał:

U mnie też jest cały czas lepiej 😉

Skąd wiesz jak niczego nie testujesz ? 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

16 minut temu, Piopio napisał:

Skąd wiesz jak niczego nie testujesz ? 

Przecież wystarczy słuchać, mało kto z tu obecnych robi porównania które zasługują na nazywanie ich testem.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

6 minut temu, Lech36 napisał:

Przecież wystarczy słuchać, mało kto z tu obecnych robi porównania które zasługują na nazywanie ich testem.

To prawda. 

Dlatego ja stworzyłem sobie odpowiednia infrastrukturę do bezpośrednich porównań 😉 Mogę porównywać DAC czy wzmacniacze bez przepinania kabli. Urządzenia mogę przełączać w locie. Dzięki PC z Roon DAC mogą grać jednocześnie. 

Jak ktoś jest chętny coś przetestować to zapraszam. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

5 godzin temu, marcinmarcin napisał:

Absolutnie się zgadzam jaki były użytkownik allo

2 godziny temu, Lech36 napisał:

Bez przyzwoitej nakładki jest też zawsze lepiej, to taka cudowna cecha sprzętu audio recenzowanego przez hobbystów 😉. U mnie też jest cały czas lepiej 😉

A ja czekam wciąż jak w innym temacie odpiszesz na pytania. Tak wchodzisz mieszasz i wychodzisz z rozgrzbanym. 

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

A ja czekam wciąż jak w innym temacie odpiszesz na pytania. Tak wchodzisz mieszasz i wychodzisz z rozgrzbanym. 

Musisz uzbroić się w cierpliwość.

• 4 tygodnie później...
2 godziny temu, nowy62 napisał:

Może ktos pomoże i przerabiał temat, co wybrac chodzi tylko o jakość dzwięku Eversolo A6 ME czy Denafrips Pontus- Gustard R26 ?

Ale co ty chcesz porównać jakość daca z Eversolo z  jakością daca z  R2R? 

To spora różnica na korzyść Pontusa i Gustarda. Nawet taniej kupisz dobrego daca R2R , wystarczy Enyo lub Ares, a jako transport to szkoda kasy na Eversolo DMP A6ME, wystarczy Wim Ultra. 

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

Dlatego pytam bo nie miałem stycznosci bezposrednio i dziękuje bardzo za odpowiedz, a ty porównywałeś bezpośrednio? Może jakieś szczegóły co przemawia za Pontusem lub Gustardem. Zastanawiam się nad kupnem a różnica w cenie jest duża A6- Defranpis Pontus.

3 godziny temu, nowy62 napisał:

Może ktos pomoże i przerabiał temat, co wybrac chodzi tylko o jakość dzwięku Eversolo A6 ME czy Denafrips Pontus- Gustard R26 ?

Pontus 15th jest poza konkurencją. To jest DAC High-End. 

Pontus 15th + WiiM Ultra + izolacja galwaniczna USB i więcej nic nie trzeba. 

6 minut temu, nowy62 napisał:

Może jakieś szczegóły co przemawia za Pontusem lub Gustardem.

R2R. 

19 minut temu, Piopio napisał:

Pontus 15th jest poza konkurencją. To jest DAC High-End. 

Pontus 15th + WiiM Ultra + izolacja galwaniczna USB i więcej nic nie trzeba. 

R2R. 

a o co chodzi z tą izolacją galwaniczną usb, nie bardzo wiem co z czym.

6 minut temu, nowy62 napisał:

a o co chodzi z tą izolacją galwaniczną usb, nie bardzo wiem co z czym.

Jeśli będziesz używał innego kabla niż usb do połączenia streamera  z dac to izolacja nie jest ci potrzebna. @Piopio@Piopio wszystkim ja wciska. Tak samo ten Pontus 15th to w swojej cenie żadna rewelacja, można podobna jakość, sporo taniej uzyskać. 

Edytowane przez treinerek

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

5 minut temu, treinerek napisał:

Tak samo ten Pontus 15th to w swojej cenie żadna rewelacja, można podobna jakość, sporo taniej uzyskać. 

Serio ? Skąd to wnosisz ?

11 minut temu, treinerek napisał:

Jeśli będziesz używał innego kabla niż usb do połączenia streamera  z dac to izolacja nie jest ci potrzebna. @Piopio@Piopio wszystkim ja wciska. Tak samo ten Pontus 15th to w swojej cenie żadna rewelacja, można podobna jakość, sporo taniej uzyskać. 

A coś bliżej w zamian za Pontusa?

Godzinę temu, nowy62 napisał:

A coś bliżej w zamian za Pontusa?

Używany Gustard R26 za 4,5K. 

Ewentualnie Denfrips Ares 15th za ok. 3,6K w promocji na Ali. 

• Pokaż nowe odpowiedzi