Skocz do zawartości
IGNORED

Eversolo dmp a6 jako transport plików?

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, NRK napisał:

W zakładce « oddam za darmo « na olx 😅

Mojego sprzedałem za 6500. Gość chciał jeszcze wziąć CDS50. Powinienem był to razem spakować i zapomnieć o Samsungu raz na zawsze 😀 Ale wtedy jeszcze szuflada nie zacinała się, więc nierozsądnie zostawiłem sobie ten pomiot szatana i kozy 😄

9 minut temu, treinerek napisał:

@Gargan daruj już sobie te oczernianie bo twoje nietrafione o nim zdanie już znamy.

Jeśli ty dałeś 13tys zł to nie będę określał kim jesteś, ale pewnie wiesz o kogo mi chodzi.

Ja kupiłem 3 miesięcznego za 6300zł, a z 10 osobom załatwiłem nówki z salonu za 7500zl, tyle też kosztował mój , gdy kupował go pierwszy właściciel.

No to mnie zabiłeś - umarłem ze śmiechu 🤣

Ktoś się tego pozbył po 3 miesiącach użytkowania, sam go sprzedałeś przy pierwszej okazji. Ba! Od razu uznałeś, że nie jest warty ceny katalogowej. Ale teraz klepiesz jaki to dobry sprzęt 🤣

W rodzinie to sprzedałeś i teraz idziesz w zaparte? 😄

Swojego SA30 dostałem w ramach wymiany za Unison Simple Italy. Fakt, jestem frajerem, bo nikt rozsądny nie zamienia zawsze działającego wzmacniacza na coś, co ma problemu nawet z uruchomieniem się.

Ale takie niespodzianki to dzisiaj standard (Exposuré dziękuję Wam za bardzo dopracowany 2010S2 - mistrz solidności 🤣🤣🤣)

14 minut temu, Piopio napisał:

Jakie problemy ? Nie zauważyłem. Tidal Connect działa. Roon działa. DIRAC robi robotę. W czym problem ?

W jakości wykonania i fatalnym firmware - w tym problem.

13 minut temu, rafal735r napisał:

A to jest w jakiś sposób potwierdzone czy wszyscy czekają, bo czekają?

Czekają, bo sobie taki wymarzyli.

@Gargan- nie sprzedałem zaraz, tylko dopiero po 4 latach, gdy już miałem kupiony nowy wzmacniacz.

A gość , który sprzedawał to był  starszy Pan, miał wtedy 68 lat i sprzedawał, nie z powodu, że mu źle grał, tylko dopadły go kłopoty finansowe i potrzebował gotówki.

Godzinę temu, ro35 napisał:

a takie szybkie pytanie: eversola maja aktywne wszystkie wyjścia cyfrowe czy trzeba sobie przełączać jak w wiimach?

Trzeba przełączać w aplikacji eversolo.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

W dniu 22.02.2025 o 15:28, Lech36 napisał:

Na północy też pogoda idealna, luz od forum jest włączony co nie oznacza braku zainteresowania tematami tu poruszanymi. Czekam na opisy niezbadanych przez naukę zjawisk które powodują zmiany brzmienia wykrywane słuchem przez hobbystów audio 😉.

Luz zobaczą nie brak zainteresowania tylko chwila oddechu. Nie musisz tu być codziennie. Podłącz się do życia.

17 godzin temu, Piopio napisał:

Ale to tylko założenie. Słuch jest czuły na niuanse, których aparatura nie mierzy. 

Whattt

A dopiero w innym temacie wyciągasz "FIZYKA" przy izolacji 🤯

Ciesze się że tak myślisz ale czasem mam wrażenie że pod twoim nickiem piszą dwie albo 3 osoby. 

11 godzin temu, rafal735r napisał:

A to jest w jakiś sposób potwierdzone czy wszyscy czekają, bo czekają?

Tego nie wiem. Nazwijmy to że to są życzenia użytkowników. 

Jeśli firma słucha swoich użytkowników to robi dobre kroki tutaj nie wiem.

Moim zdaniem powinno wypuścić transport przed kombajnem A10. 

Ale widać że zależy im także na wzmacniaczach. Zauważyli że to jest część rynku w której mogą się pokazać

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Whattt

A dopiero w innym temacie wyciągasz "FIZYKA" przy izolacji 🤯

Ciesze się że tak myślisz ale czasem mam wrażenie że pod twoim nickiem piszą dwie albo 3 osoby. 

Nie rozumiem dlaczego się dziwisz. Scena, barwa, separacja - to słuchać a żadne pomiary tego nie pokażą. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

2 minuty temu, Piopio napisał:

Nie rozumiem dlaczego się dziwisz. Scena, barwa, separacja - to słuchać a żadne pomiary tego nie pokażą. 

To akurat ja to mówiłem 🙂

Chodzi mi o to że nie możesz pasujących ci tematach wyskakiwać że fizyka w audio jest ponad wszystko a potem w tych których ci nie pasuje mówisz że są rzeczy ponad fizykę. 

Ja akurat jestem bliski tego drugiego sformułowania ale nie przytaczam na prawo i na lewo właściwości fizycznych żadnego sprzętu. 

Tutaj to wygląda jakbyś sobie wybierał po prostu gdzie ci to pasuje

6 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Tutaj to wygląda jakbyś sobie wybierał po prostu gdzie ci to pasuje

Nie rozumiem. Audio to technika to musimy na niej się opierać. W dziedzinie cyfrowej wszystko jest jasne - tutaj nie ma miejsca na subiektywne teorie. Zasady działania są jednoznacznie określone. W dziedzinie analogowej brzmienie można już modelować. Szczególnie ważne jest zasilanie i to ono moim zdaniem odpowiada w dużej części za klasę brzmienia. 

Moje opinie nigdy nie stoją w sprzeczności z techniką. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

56 minut temu, Piopio napisał:

Owszem, pokażą.

1 godzinę temu, Gargan napisał:

Owszem, pokażą.

Nie spotkałem. Jakie to pomiary ? 

W dniu 26.02.2025 o 10:57, Piopio napisał:

Nie rozumiem. Audio to technika to musimy na niej się opierać. W dziedzinie cyfrowej wszystko jest jasne - tutaj nie ma miejsca na subiektywne teorie. Zasady działania są jednoznacznie określone. W dziedzinie analogowej brzmienie można już modelować. Szczególnie ważne jest zasilanie i to ono moim zdaniem odpowiada w dużej części za klasę brzmienia. 

Moje opinie nigdy nie stoją w sprzeczności z techniką. 

Chodzi mi o to że sobie wybierasz. Znowu. Mówisz o fizyce a do sabaja pierwsze co proponowałem wymienić kabel zasilający.

Rozumiesz?

W dniu 26.02.2025 o 11:36, Gargan napisał:

Owszem, pokażą.

Które?

13 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Mówisz o fizyce a do sabaja pierwsze co proponowałem wymienić kabel zasilający.

Kabel zasilający to dziedzina analogowa. Nie mówię o fizyce a o technice cyfrowej. 

10 minut temu, Piopio napisał:

Kabel zasilający to dziedzina analogowa. Nie mówię o fizyce a o technice cyfrowej. 

Niech ci będzie bo nie chce mi się już tego tematu dalej kręcić. Dajmy sobie dłonie a już wkrótce wychillujemy przy bro 

Ustars C19 z zasilaniem liniowym GentooPlayer i Diretta, koszt mniejszy , bo ponad połowę. Fakt że mam zegar zewnętrzny, nie próbowałem z wersją z wewnętrznym zegarem. I zagrało to lepiej od Holo Red z NAA. A Red zagrał lepiej od Eversolo. Więc raczej tedy droga

3 godziny temu, venom200 napisał:

Ustars C19 z zasilaniem liniowym GentooPlayer i Diretta

Jak działa ta Diretta ? 

Jak działa ta Diretta ? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wszystko ra.u gram

Ukryta Zawartość

50 minut temu, venom200 napisał:

Ukryta Zawartość

Wszystko ra.u gram

A możesz w paru słowach opisać jak to działa ? 

Ukryta Zawartość

23 minuty temu, venom200 napisał:

Sygnał stały podaję, tak jakby wyprostowany

Wytłumacz łopatologicznie całe źródło od początku do daca i pomiędzy c19 a czym masz diretta 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

PC I9 ale NUC na którym jest Roon HQPlayer I Diretta Host. Roon do HQPlayer ten ma Asio ustawione Diretta. Potem po lanie do Ustats , gdzie jest GentooPlayer z Diretta Targer. Potem już do uDDC i dalej na DAC

18 minut temu, venom200 napisał:

PC I9 ale NUC na którym jest Roon HQPlayer I Diretta Host. Roon do HQPlayer ten ma Asio ustawione Diretta. Potem po lanie do Ustats , gdzie jest GentooPlayer z Diretta Targer. Potem już do uDDC i dalej na DAC

połączenie prawie jak ten gościu do pracy 😉 

połączenie prawie jak ten gościu do pracy  
To nie jest pełen chain po drodze są zegary izolatory lan po fiber. Więc faktycznie przypomina to z filmu
15 minut temu, venom200 napisał:

To nie jest pełen chain po drodze są zegary izolatory lan po fiber.

Ja mam teraz tak prostackie rozwiązanie że aż wstyd się przyznać prawie 😉 Ian Canada tranport pi digi z trochę lepszymi zegarami posadzony na raspberry pi 4, zasilone jednym zasilaczem liniowym pd creative. Do tego Volumio i Tidal connect. Puszczone po HDMI/I2S do daca, część sieciowa (switch z zasilaniem liniowym) zlikwidowana bo korzystam z WIFI bezpośrednio do routera. Tu akurat, w tym jednym przypadku sprawdziło mi się rozwiązanie polecane przez  @Piopio mniej zakłóca mi WiFI niż sieć po kablu. Spokojniejszy, głębszy dźwięk.

Ja mam teraz tak prostackie rozwiązanie że aż wstyd się przyznać prawie  Ian Canada tranport pi digi z trochę lepszymi zegarami posadzony na raspberry pi 4, zasilone jednym zasilaczem liniowym pd creative. Do tego Volumio i Tidal connect. Puszczone po HDMI/I2S do daca, część sieciowa (switch z zasilaniem liniowym) zlikwidowana bo korzystam z WIFI bezpośrednio do routera. Tu akurat, w tym jednym przypadku sprawdziło mi się rozwiązanie polecane przez  [mention=11639]Piopio[/mention] mniej zakłóca mi WiFI niż sieć po kablu. Spokojniejszy, głębszy dźwięk.
Pięknie zapodaj triala gentoolayer I Diretta na jakimś kij go wie pc I masz naprawdę topowe granie.
26 minut temu, venom200 napisał:

Pięknie zapodaj triala gentoolayer I Diretta na jakimś kij go wie pc I masz naprawdę topowe granie.

Jakiś czas temu miałem wykupiony gentooplayer do usbridge signature. Nie używałem Diretty. Nie wiem czy kwestia platformy (nie działały dobrze kernele RT na nim - były trzaski), ale dźwiękowo wygrywało Volumio. Potem się wysypało wsparcie sterownika Asix i Volumio przejściowo przestało działać. Używasz kerneli RT na ustars? Słychać było mimo trzasków że grały by dużo lepiej niż zwykłe kernele.

Edytowane przez marcinmarcin

14 minut temu, venom200 napisał:

Mam volumio też na RPI5 zoba używa Tidal connect. Ale to nie to pomimo izolatora usb

RPI4 po USB dla mnie też gra fatalnie. Ian to zupełnie inna bajka.

• Pokaż nowe odpowiedzi