Skocz do zawartości
IGNORED

Singxer SU-6, czyli wszystko czego nie wiecie o DDC, ale boicie się zapytać. :)

Rekomendowane odpowiedzi

• il Dottore zmienił(a) tytuł na Singxer SU-6, czyli wszystko czego nie wiecie o DDC, ale boicie się zapytać. :)

Potwierdzam posiadam od kilku lat su-6 wczesniej latałem na su-1 ,jednak su-6 jest moim zdaniem lepszy w każdym aspekcie  , w skrócie jest dużo bardziej dojrzały w przekazie , uważam również że jest to sprzęt bardzo nie doceniony hmm może bardziej mało rozreklamowany ,a to ustrojstwo robi niesamowitą robote z pc  nawet z moim nuc na i7 w pasywnej obudowie akasa z Roon 😉 gdzie juz samo wyeliminowanie wiatraka i zasilacza impulsowego robi dużo , tak ten singxer podnosi level jescze wyżej chyba z każdym dac omijając ten wstrętny co by nie gadać port usb w dac , ale musze ci przyznać że przyłożyłeś sie bardzo dobrze do opisu i doskonale to zrobiłeś ,mi by sie tak nie chciało i  dawno przestałem walczyć na forum reklamując to ustrojstwo już kilka lat temu ;))

Edytowane przez freju

Mam sentyment do Singxera bo mialem SU-1 i ze starym DAC Gustarda robil wiele dobrego szczegolnie po modyfikacjach.

Potem kupilem Gustard U16 i byl minimalnie lepszy pod wzgledem dzwieku ale mial za to probelmy z firmware. W sumie ja ich duzo nie mialem ale mieli je inni uzytkownicy (stad potem dosc szybko wypuscili U18).

Jak wyzej, duzo zalezy od jakosci DAC i jego implementacji wejsc a glownie USB. Dzis ten sam U16 podlaczony pod LAiV Harmony czy Holo May gra slabiej niz te DAC same.

Myslalem jakis czas nad SU-6 ale dzis jakbym sie zdecydowal na DDC to byloby cos z wyzszej polki, Pewnie LAiV uDDC

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

12 godzin temu, il Dottore napisał:

Musi się to odbywać na zasadzie transmisji asynchronicznej, czyli takiej, którą nie rządzi już zegar komputera. Pakiety przychodzą nieregularnie, "na zamówienie" DDC

Tak naprawdę to transmisja nie jest asynchroniczna a pakiety nie są wysyłanie "na zamówienie" DDC. Pakiety wysyłane są regularnie a asynchroniczny jest feedback od DDC, informujący, jakiego tempa wysyłki sobie życzy.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

3 minuty temu, mandek napisał:

Polecam też tańszą wersję DDC od Singxer, SU-2. Najtaniej chyba z Magna hifi w Holandii.

Magna HiFi spoko sklep!

Brałem u nich SU-6 i kabelek Digital Coax od Audio-gd. Znaczy kabel jest japoński od Canare a Audio-gd tylko go konfekcjonuje. Dobry kabel a kosztuje psi grosz. Gra na załączonym powyżej filmiku.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ile cię tam wyszedł su-6 ? Bo ja kupowałem 4 lata temu na ali jak chyba dopiero co wyszedł i chyba 2tys pln całość wyszła , i widzę że to dalej dobra cena jak na wtedy premierowego grata ;))

Godzinę temu, freju napisał:

Ile cię tam wyszedł su-6 ? Bo ja kupowałem 4 lata temu na ali jak chyba dopiero co wyszedł i chyba 2tys pln całość wyszła , i widzę że to dalej dobra cena jak na wtedy premierowego grata ;))

Bardzo dobra. Bo wtedy wszystko było tańsze. Teraz SU-6 700€ na Magna. Ale to już z cłem i VAT.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez il Dottore

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

10 godzin temu, rafa napisał:

Mam sentyment do Singxera bo mialem SU-1 i ze starym DAC Gustarda robil wiele dobrego szczegolnie po modyfikacjach.

Potem kupilem Gustard U16 i byl minimalnie lepszy pod wzgledem dzwieku ale mial za to probelmy z firmware. W sumie ja ich duzo nie mialem ale mieli je inni uzytkownicy (stad potem dosc szybko wypuscili U18).

Jak wyzej, duzo zalezy od jakosci DAC i jego implementacji wejsc a glownie USB. Dzis ten sam U16 podlaczony pod LAiV Harmony czy Holo May gra slabiej niz te DAC same.

Myslalem jakis czas nad SU-6 ale dzis jakbym sie zdecydowal na DDC to byloby cos z wyzszej polki, Pewnie LAiV uDDC

Osobiście nie spotkałem żadnego dac w którym singxer by nie poprawił dzwięku z portu usb , hegel hd30 poprawa kolosalna , miałem też devialet 220pro gdzie to kombajn jest no mega cyfrowy i przez singxera zagrał lepiej , kolega ma burmestera jakis tam za kiedys 50tys pln  bez usb i w sumie leży praktycznie nie uzywany , i tutaj taki singxer dał mu nowe życie ,moim zdaniem singxer su-6 w moim przypadku gra najlepiej po i2s .

@il Dottore nie łatwej kupić po prostu dobry DAC, niż tuningować kiepski DAC jakimiś cudami dla audio-voodoo-filów finalnie tracąc czas i pieniądze na bzdety? 💸

52 minuty temu, Gargan napisał:

nie łatwej kupić po prostu dobry DAC, niż tuningować kiepski DAC jakimiś cudami dla audio-voodoo-filów finalnie tracąc czas i pieniądze na bzdety? 💸

Przystopuj trochę, bo się ośmieszasz..

Tani i przyziemny.

Gustard A26 MQA.

Producent przewidział opcje podłączania do niego DDC i External Clock, jednocześnie dając mu bardzo dobry zegar i solidny interface USB. 

Do tańszych modeli wręcz dedykują te poprawiacze - przy A26 wspomnieli tylko, że jest taka opcja. Może gdybym miał transport z gniazdem zegara to miałoby sensu zsynchronizować DAC z Transportem. Ale nie mam, więc do samego DAC kupować poprawiacze jest bez sensu.

1 godzinę temu, Gargan napisał:

@il Dottore nie łatwej kupić po prostu dobry DAC, niż tuningować kiepski DAC jakimiś cudami dla audio-voodoo-filów finalnie tracąc czas i pieniądze na bzdety? 💸

Dobry DAC dzisiaj zaczyna się dziś w okolicy 3000€. Singxer kosztuje 700€. 

Zamiast kupować Singxera, możesz kupić sobie DAC za 700€ ale to będzie sprzęt śmieciowy. Sam sobie policz, czy warto.

Poza tym - poprawa brzmienia własnego DAC to tylko jeden z wielu scenariuszy. Chyba umiesz czytać ze zrozumieniem i po lekturze pierwszego wpisu rozumiesz, że możesz mieć nawet absolutnie genialny i kosztowny DAC a i tak będziesz korzystał z DDC. Mało! Będziesz zmuszony korzystać z DDC.

Godzinę temu, Gargan napisał:

Sami się ośmieszacie wierząc w cuda na kiju.

Nie do końca to są cuda i zabobony, a il Dottore ma sporo racji. Przy czym konkretnie o danym urządzeniu nie wypowiadam się bo go zwyczajnie nie znam.

51 minut temu, il Dottore napisał:

Dobry DAC dzisiaj zaczyna się dziś w okolicy 3000€. Singxer kosztuje 700€. 

Zamiast kupować Singxera, możesz kupić sobie DAC za 700€ ale to będzie sprzęt śmieciowy. Sam sobie policz, czy warto.

Poza tym - poprawa brzmienia własnego DAC to tylko jeden z wielu scenariuszy. Chyba umiesz czytać ze zrozumieniem i po lekturze pierwszego wpisu rozumiesz, że możesz mieć nawet absolutnie genialny i kosztowny DAC a i tak będziesz korzystał z DDC. Mało! Będziesz zmuszony korzystać z DDC.

@il Dottore to już jest fanatyzm. 

Nie, nie trzeba wydać €3000, żeby mieć fajny DAC. 

35 minut temu, Zwykły Drut napisał:

Nie do końca to są cuda i zabobony, a il Dottore ma sporo racji. Przy czym konkretnie o danym urządzeniu nie wypowiadam się bo go zwyczajnie nie znam.

Audio-Voodoo 🤪 

Ja tu widzę to samo zachowanie co przy zakupie absurdalnie słabej lampy, po to żeby zrobić sobie problem i musieć kupić jakieś egzotyczne kolumny i Uber dobre okablowanie, bo wtedy liczy się ułamek wata i mikro cząstka herca. 

Takie już zaślepienie audio pierdółkami 😀

44 minuty temu, Gargan napisał:

nie trzeba wydać €3000, żeby mieć fajny DAC

Prawda. 2500€ wystarczy.

Przez "dobry DAC" rozumiem taki DAC, żebym przez kolejne 10 lat nie miał żadnego ciśnienia na zmiany. Chodzi mi tu wyłącznie o jakość dźwięku a nie o obsługę Hi-Res o kosmicznych wartościach. To mnie w ogóle nie interesuje i nie ma nic wspólnego z jakością dźwięku.

47 minut temu, Gargan napisał:

to samo zachowanie co przy zakupie absurdalnie słabej lampy

Właściciele 300B wzdychają teraz z politowaniem. Kolumny do takiej lampy dobrze grające dostaniesz dziś NOWE w cenie 1400-1800€ za parę. Żadna egzotyka. Z 300B zagra to tak, że ci kapcie spadną. A jak podkręcisz nieco gałkę wzmocnienia to cię wydmucha z pokoju. Nie będzie to szczyt głośnikowej ekskluzywności ale większość klientów będzie zadowolona. A przy tak śmiesznej kasie za kilogram głośnika to jest zwyczajna kradzież. 🙂

Dodaj do tego tanie chińskie 300B i masz zajebiste granie poniżej 10 tys cebulionów. Przy czym sam wygląd zestawu wzbudzi respekt i doprowadzi somsiada do zawału z zazdrości a jeśli mieszkasz w bloku to cię szybko eksmitują. 🙂 

Można dobrze i tanio. Dzięki Chinolom.

56 minut temu, Gargan napisał:

Audio-Voodoo

No to podłącz jednocześnie 3 przetworniki do jednego odtwarzacza sieciowego bez tego Audio-Voodoo. Życzę powodzenia.

@il Dottore mnie przy takim zestawie to wiele rzeczy zmiecie - pierwsza cena prądu. 

Ile to będzie miało mocy to 300B? Z 5W?

No to faktycznie będzie grać z nowoczesnymi kolumnami. Mam nadzieję, że nie rozlecą się od zniekształceń. 

7500 PLN to kosztują jakieś Bowersy 706 albo Triangle Cometé. Już to widzę jak grają z pięcio-watowym wzmacniaczem. Tak jak zagrały moje Opera Prima z 3,5W Unison. 

4 minuty temu, Gargan napisał:

Ile to będzie miało mocy to 300B? Z 5W?

Zwykle jest to 2x8W. I zapewniam, że wystarcza.

5 minut temu, Gargan napisał:

Już to widzę jak grają z pięcio-watowym wzmacniaczem.

Jeśli ktoś czuje potrzebę kupowania B&W lub Triangle w tych pieniądzach - to kto bogatemu zabroni? 🙂 

Ale dobór kolumn do wzmacniacza (czy odwrotnie) to jest takie ABC, że nikomu tu chyba nie trzeba podstaw tłumaczyć.

Nie wiesz po co mi 3 przetworniki, skoro wystarczy jeden? 

Nie kupuj dziwnych antycznych DAC, którym brakuje porządnego interfejsu USB i zegara to nie będziesz potrzebować dodatkowych magicznych pudełek. 

Przeglądałem specyfikację mojego DAC A26 i DDC U18. W nich są te same części. Po co miałbym kupić dodatek, który doda mi to co już mam? Jak będą 2 identyczne zegary K2 to nie wiem, zaczną szybciej cykać czy coś?

7 minut temu, Gargan napisał:

No to faktycznie będzie grać z nowoczesnymi kolumnami.

Tak - spokojnie będzie grać z nowoczesnymi kolumnami. Przykład nowoczesnej kolumny:  😄 

Westminster-Royal-SE-medium.jpg

Nie, 8W nie wystarcza. 

Miałem teoretyczne 12W z lampy, czyli bez zniekształceń może 3W i nigdy nie wystarczyło.

Nie każdy słucha plumpania.

1 minutę temu, Gargan napisał:

Przeglądałem specyfikację mojego DAC A26 i DDC U18. W nich są te same części.

Nie wiem, nie znam się na Gustardzie. Nigdy koło Gustarda nawet nie stałem. Co nie przeszkadza mi czekać z zainteresowaniem na R30. Ale jeśli te zegary tam są stabilizowane termicznie - to spoko.

2 minuty temu, il Dottore napisał:

Tak - spokojnie będzie grać z nowoczesnymi kolumnami. Przykład nowoczesnej kolumny:  😄 

Ukryta Zawartość

To są jakieś przerośnięte pokraki.

Nie wiesz gdzie to mam u siebie zmieścić? 

Hangar trzeba wynająć do tego czegoś.

Ukryta Zawartość

9 minut temu, Gargan napisał:

Nie, 8W nie wystarcza. 

Jak podłączysz do Bowersów 700 to nie wystarcza. Pełna zgoda. 🙂

8 minut temu, Gargan napisał:

To są jakieś przerośnięte pokraki.

Nie wiesz gdzie to mam u siebie zmieścić? 

Hangar trzeba wynająć do tego czegoś.

Ludzie  którzy słuchają 300B to są zwykle ludzie na poziomie. Także i finansowym. Za swoje pieniądze chcą w życiu trochę wyrafinowania. Jeśli ich stać na akurat takie kolumny, to posiadają też odpowiedni hangar.

9 minut temu, Gargan napisał:

Nie każdy. Tu masz Toola z 300B na pełnozakresowych odgrodach.

Edytowane przez il Dottore

2 godziny temu, Gargan napisał:

Nie, 8W nie wystarcza. 

Miałem teoretyczne 12W z lampy, czyli bez zniekształceń może 3W i nigdy nie wystarczyło.

A 300W z lampy, (Twoim zdaniem),na ile może wystarczyć?

@il Dottore dopiero pisałeś, że można mieć 300B po taniości, a teraz sugerujesz, że to kupują tylko burżuje. Czyli co? Kolejna zabawka dla aspirujących? Kupię 300B, żeby wyglądać na bogatego konesera? 😄

A propos 300B jest do sprzedania  w dobrych pieniądzach;) Nie moje ale kolegi konesera  z resztą ;)) tel;  501 404 095

Edytowane przez freju
3 godziny temu, Gargan napisał:

Kupię 300B, żeby wyglądać na bogatego konesera

Wygladu niedojrzalego nastolatka raczej nie zmienisz 🙃

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

• Pokaż nowe odpowiedzi