Skocz do zawartości
IGNORED

Który lepiej wg.was gra ? EVERSOLO A6, A6 ME ?

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 2.04.2025 o 08:51, Q21 napisał:

Nie powinno być problemów, hardware systemowy jest ten sam w końcu. 

Q21 mam pytanie, czy macie w salonie A6 Master Edition 2 gen już rozpakowany lub podłączony?

Zależy mi na tym aby sprawdzić czy urządzenie wydaje jakiś dźwięk w trybie stand-by.

Tak jak pisałem wcześniej. Mój zakupiony streamer wrócił do sprzedawcy , iż irytujący zmienny dźwięk tylko w trybie stand-by był bardzo słyszalny w nocy i godzinach wieczornych. Zastanawiam się czy podchodzić do kupna tego streamera jeszcze raz czy odpuścić. 

Ps. 
W dzień trzeba przystawić ucho do obudowy.

Gdzieś o tym już pisali że to nowe zasilacze mogą brumic.

I najlepsze jest to że możesz nawet zakupić sztukę którą dany salon sprawdzi u siebie i będzie idealna cisza A u ciebie znowu się to pojawi. 

Ja bym nie skreślał ale faktycznie poszedł bardziej w tym kierunku żeby któryś z salonów otworzył dla ciebie sztukę sprawdził czy ona jest idealnie cicha i wtedy tak mu ci wysłał zobaczysz wtedy u siebie

Szkoda że przy poprzednim zwrocie nie zwróciłeś na to uwagę sprzedawcy aby sprawdził To u siebie

A moze lepiej zamiast tego z Ali zasilacza(czytałem już o problemach z brumieniem u paru osób, które go zainstalowały) nabyć i zainstalować ten zasilacz od PD Creative. To polska firma, i wykonuje je z bardzo dobrych komponentów. 

Zresztą w podobnym wątku na sąsiednim forum są opisane wrażenia po zainstalowaniu tego zasilacza. Zresztą bardzo pozytywne wrażenia od słuchowe. 

JEST też on chyba tańszy, bo kosztuje poniżej 800zl.

Sam się zastanawiałem nad wymiana w moim A8, ale PD Creative robi tylko te do A6. 

Edytowane przez treinerek

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

15 godzin temu, Marek K. napisał:

Q21 mam pytanie, czy macie w salonie A6 Master Edition 2 gen już rozpakowany lub podłączony?

Zależy mi na tym aby sprawdzić czy urządzenie wydaje jakiś dźwięk w trybie stand-by.

Mamy, nic takiego nie słyszeliśmy u nas. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

30 minut temu, Q21 napisał:

Mamy, nic takiego nie słyszeliśmy u nas. 

Ok,  dziękuję.

To ja zamówię drugą sztukę. Porównywałem starszy model do nowej gen. i był kompletnie cichy podobnie jak A8 i A10. Mam nadzieję Qrwa, że ten co kupię będzie ok.

29 minut temu, Marek K. napisał:

Porównywałem starszy model do nowej gen. i był kompletnie cichy

Nic dziwnego skoro ma zasilacz impulsowy 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

7 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Gdzieś o tym już pisali że to nowe zasilacze mogą brumic.

I najlepsze jest to że możesz nawet zakupić sztukę którą dany salon sprawdzi u siebie i będzie idealna cisza A u ciebie znowu się to pojawi. 

Ja bym nie skreślał ale faktycznie poszedł bardziej w tym kierunku żeby któryś z salonów otworzył dla ciebie sztukę sprawdził czy ona jest idealnie cicha i wtedy tak mu ci wysłał zobaczysz wtedy u siebie

Szkoda że przy poprzednim zwrocie nie zwróciłeś na to uwagę sprzedawcy aby sprawdził To u siebie

Tam nic nie brumi. Brumienie to zupełnie inny dźwięk. Brumią trafa we zmacniaczach. Tutaj to bardziej przypomina piszczenie o zmiennym nasileniu, taki bardzo wysoki ton i upierdliwy dla ucha (nie słychać swoich myśli). Ten sam dźwięk miałem w końcówkach mocy kl D(w trybie stand-by) i w zasilaczu do routera Virgin (po wymianie tego nie było).

2 godziny temu, Piopio napisał:

Nic dziwnego skoro ma zasilacz impulsowy 😉 

Będe kupował i oddawał spowrotem jeśli taki problem będzie występować.

Edytowane przez Marek K.
1 godzinę temu, Marek K. napisał:

Tam nic nie brumi. Brumienie to zupełnie inny dźwięk. Brumią trafa we zmacniaczach. Tutaj to bardziej przypomina piszczenie o zmiennym nasileniu, taki bardzo wysoki ton i upierdliwy dla ucha (nie słychać swoich myśli). Ten sam dźwięk miałem w końcówkach mocy kl D(w trybie stand-by) i w zasilaczu do routera Virgin (po wymianie tego nie było).

Będe kupował i oddawał spowrotem jeśli taki problem będzie występować.

A piszczenie to znowu cewki. To samo było z pierwszymi modelami wiima. 

To jak dojdzie do sporej ilości zwrotów to szybko to poprawia 

6 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

A piszczenie to znowu cewki. To samo było z pierwszymi modelami wiima. 

To jak dojdzie do sporej ilości zwrotów to szybko to poprawia 

Przywiozłem do domu nową sztukę. Jest podobnie tylko trochę ciszej. Przynajmniej tak mi się wydaje, że ciszej….Sprawdzę w nocy i wcześniej rano.

Jeszcze mam jedno pytanie bo po włączeniu streamera odrazu pojawiła się aktualizacjia (zrobiłem oczywiście). Teraz podświetlenie pokrętła się ściemnia po przejściu w tryb spoczynku. Wcześniej tak nie miałem. Jasność podświetlenia była taka sama jak sobie ustawiłem czy urządzenie było wł. czy wył. 
Czy ta aktualizacje wpłynęła na to, że tak jest czy znowu coś nie tak z moim streamerem jest?

Mogę zrobić zdj. lub nagrać jakieś video w razie czego.

Nie wiem jak inni słyszą bo mój znajomy nie widzi problemu a mnie ten dźwięk doprowadza do szału. Jednak słychać z obudowy to cały czas. Teraz wyszukuję reszte rzeczy tak jak z tym podświetleniem pokrętła ponieważ nie ufam „chińszczyźnie” do końca. Chcę się tylko upewnić. 30 dni na zwrot mam a po 30 dniach do service wysyłają do naprawy.

Edytowane przez Marek K.
14 minut temu, Marek K. napisał:

Nie wiem jak inni słyszą bo mój znajomy nie widzi problemu a mnie ten dźwięk doprowadza do szału.

Daruj sobie ten model bo będziesz wiecznie niezadowolony. Myślę, że ten produkt ma wadę fabryczną. Dla mnie byłoby to nie do zaakceptowania. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

36 minut temu, Piopio napisał:

Daruj sobie ten model bo będziesz wiecznie niezadowolony. Myślę, że ten produkt ma wadę fabryczną. Dla mnie byłoby to nie do zaakceptowania. 

Zawsze jak znajdę coś co mi odpowiada to okazuje się, że coś spieprzyli fabrycznie.  Nawet sobie nie wyobrażasz ile czasu szukałem wzmacniacza. Ile lat przerzucałem kolcki. U mnie oprócz dźwięku liczy się również niezawodność. Najgosza marka pod tym względem należy do Londyńskiego wykonawcy. Nie będę tutaj w klubie opisywał ale jeśli ktoś się bardzo nudzi w domu to mogę mu podesłać lekturę jak nas „dymają” firmy audio.

1 minutę temu, sojer2005 napisał:

Hej, zdradzisz gdzie kupiłeś ?

Richer sounds UK

Ale oni to poprawia. Teraz już nikt nie pamięta że w początkowej fazie produktu wiim był zwracany tonami. Producent go zobaczył naprawił problem i viola. Hit sprzedaży.

Tutaj w takim razie też trzeba poczekać. Nie miałem z nim jeszcze kontaktu albo objaw wygląda podobnie.

9 godzin temu, Marek K. napisał:

Przywiozłem do domu nową sztukę. Jest podobnie tylko trochę ciszej. Przynajmniej tak mi się wydaje, że ciszej….Sprawdzę w nocy i wcześniej rano.

Jeszcze mam jedno pytanie bo po włączeniu streamera odrazu pojawiła się aktualizacjia (zrobiłem oczywiście). Teraz podświetlenie pokrętła się ściemnia po przejściu w tryb spoczynku. Wcześniej tak nie miałem. Jasność podświetlenia była taka sama jak sobie ustawiłem czy urządzenie było wł. czy wył. 
Czy ta aktualizacje wpłynęła na to, że tak jest czy znowu coś nie tak z moim streamerem jest?

Mogę zrobić zdj. lub nagrać jakieś video w razie czego.

Nie wiem jak inni słyszą bo mój znajomy nie widzi problemu a mnie ten dźwięk doprowadza do szału. Jednak słychać z obudowy to cały czas. Teraz wyszukuję reszte rzeczy tak jak z tym podświetleniem pokrętła ponieważ nie ufam „chińszczyźnie” do końca. Chcę się tylko upewnić. 30 dni na zwrot mam a po 30 dniach do service wysyłają do naprawy.

litości, zamiast jojczeć od razu na sprzęt, ogarnij go (i się) lekko - ściemnanie światła przy gałce jest opcją w ustawieniach. Można je nawet wyłączyć kompletnie. 

Mam gen1 i nic, kompletnie nic nie piszczy a jestem również uczulony na takie dźwięki. Na tym forum też jest trochę osób z tym streamerem i nikt nie sygnalizował takich problemów więc musisz mieć strasznego pecha albo wybitny słuch.

Może znajdź poprzednią generację albo faktycznie daj sobie spokój z eversolo, bo jesteś tak zniesmaczony, że wszystko będzie zawsze źle.

Nie spotkałem się też na innych forach z taką usterką, sądzę, że nie może być to nagminna przypadłość a wy już wyciągacie wnioski o całej serii, ech...

38 minut temu, Miłosz1 napisał:

litości, zamiast jojczeć od razu na sprzęt, ogarnij go (i się) lekko - ściemnanie światła przy gałce jest opcją w ustawieniach. Można je nawet wyłączyć kompletnie. 

Mam gen1 i nic, kompletnie nic nie piszczy a jestem również uczulony na takie dźwięki. Na tym forum też jest trochę osób z tym streamerem i nikt nie sygnalizował takich problemów więc musisz mieć strasznego pecha albo wybitny słuch.

Może znajdź poprzednią generację albo faktycznie daj sobie spokój z eversolo, bo jesteś tak zniesmaczony, że wszystko będzie zawsze źle.

Nie spotkałem się też na innych forach z taką usterką, sądzę, że nie może być to nagminna przypadłość a wy już wyciągacie wnioski o całej serii, ech...

A czytałeś poprzednie posty?

U Ciebie nic nie piszcze ponieważ masz gen.1 to oczywiste. W nowej wersji ten problem występuje i nie zgadzam się z Q21 bo wczoraj jeszcze kontaktowałem się z innym sprzedawcą, który potwierdził - wszystkie nowe modele tak mają.

Menu jest bardzo proste, ustawienie podświetlenia itd. jednak nie chodzi mi o to. Pisałem wcześniej. Przy wył. przejściu w tryb standby to podświetlenie się samo ściemnia do minimum a wcześniej tego nie było. Wcześniej tak jak ustawiłeś jasność tak było cały czas. W gen. 2 jest trochę więcej opcji ustawienia podświetlenia. Można sobievustawić do reszty swojego systemu właściwy kolor. 
do gen. 1 nie podchodzę ponieważ jest tylko czarna wersja ochyyyyydna😉

Sam zastanawiam się nad srebrnym master gen2 i przyznam, że po postach Marka trochę strach mnie obleciał. Nie chciałbym trafić jak taki egzemplarz... 

W wersji drugiej jest chyba małe trafo toroidalne. To buczenie może powodować nawet najmniejsza składowa stała w sieci. Może DC blocker pomoże na tą dolegliwość. U mnie w Rotelu RC-1570/RB-1582mk2 trafa też czasami lekko buczały. Zrobiłem sobie DC blocker i jest cichutko jak makiem zasiał.

W wersji 1, tego problemu nie mam, bo tam nie ma trafa, jest przetwornica.

Godzinę temu, StachMuszel napisał:

W wersji drugiej jest chyba małe trafo toroidalne. To buczenie może powodować nawet najmniejsza składowa stała w sieci. Może DC blocker pomoże na tą dolegliwość. U mnie w Rotelu RC-1570/RB-1582mk2 trafa też czasami lekko buczały. Zrobiłem sobie DC blocker i jest cichutko jak makiem zasiał.

W wersji 1, tego problemu nie mam, bo tam nie ma trafa, jest przetwornica.

Posprawdzam co da się zrobić. Samo urządzenie mi się bardzo spodobało i kolorystycznie i dźwiękowo wpasowało się na moją półkę. Bardzo trafiony w mój gust dźwięk w połączeniu z moim wzmacniaczem. Poprostu słucham muzyki teraz, radio jazz rewelacja, nawet samo oglądanie filmów to petarda (nie potrzebuję soundbara lub subwoofera). Jedyny mankament to ten dźwięk aczkolwiek mam wrażenie, że jedt trochę ciszej niż popezednio (być może siedxi mi to w głowie). Mam znakomite wsparcie ze sklepu, w którym kupiłem Eversolo więc postanowiłem narazie zatrzymać go a w przyszłości jeśli znajdzie się taki, który nie wydaje tych dźwięków to zamienią mi na nową sztukę.  Teraz jeszcze tylko kwestia jakiegoś napędu CD a tu już jestem zielony🤢

Edytowane przez Marek K.
6 godzin temu, przmor napisał:

Może to kwestia zasilania. W UK inne napięcie w sieci niż w Polsce.

Do 2003 było 240V po czym zmieniono na 230V. Takie więc samo jak u nas.

• 2 tygodnie później...

Stało sie😄Druga sztuka wraca do sprzedawcy. Powód - wejście toslink. 
Podłączyłem TV no i wtyczka kabla optycznego nie siedzi w gniazdku/wejściu. Nie ma charakterystycznego kliknięcia przy wkładaniu. Luźno też wychodzi kabel.

Przypadek, czy pech?

Tak😄, po prostu kupujmy wszystko i akceptujmy nie doróbki z wadami fabrycznymi bo przecież to normalne. Jak trafo buczy to zakryj kocem, jak toslink jest luźny to zawiń taśmą😄. Wogóle o co ci chodzi przecież działa….😄 Po co ci lepszy, tu jest taniej, lepiej…😄

Znajdź obecnie urządzenie bez wad. Życzę powodzenia.

W twoim przypadku to raczej problem wtyczki kabla optycznego. 
Są takie, że ledwie chwycisz za sznurek a on wylata a są i takie, że musisz drugą ręką przytrzymać urządzenie by wypiąć sznurek. 
Sam to przerabiałem nie raz i nie dwa.

Już jest nowa sztuka. I wszystko gra👍

5 godzin temu, NRK napisał:

Znajdź obecnie urządzenie bez wad. Życzę powodzenia.

W twoim przypadku to raczej problem wtyczki kabla optycznego. 
Są takie, że ledwie chwycisz za sznurek a on wylata a są i takie, że musisz drugą ręką przytrzymać urządzenie by wypiąć sznurek. 
Sam to przerabiałem nie raz i nie dwa.

To nie kabel

W dniu 23.04.2025 o 14:56, Marek K. napisał:

Tak😄, po prostu kupujmy wszystko i akceptujmy nie doróbki z wadami fabrycznymi bo przecież to normalne. Jak trafo buczy to zakryj kocem, jak toslink jest luźny to zawiń taśmą😄. Wogóle o co ci chodzi przecież działa….😄 Po co ci lepszy, tu jest taniej, lepiej…😄

No i spoko. 

Oni odesłał do dystrybutora i ten albo zrobi Turbo przecenę na niego i dalej pójdzie w świat albo to naprawiał i znowu trafi do sprzedaży

Takie rzeczy się zdarzają. Nie tylko w tym produkcie. 

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

No i spoko. 

Oni odesłał do dystrybutora i ten albo zrobi Turbo przecenę na niego i dalej pójdzie w świat albo to naprawiał i znowu trafi do sprzedaży

Takie rzeczy się zdarzają. Nie tylko w tym produkcie. 

Pewnie tak, albo zostanie na wystawie jako demo.  Ogólnie jestem mega zadowolony z Eversolo choć z początku podchodziłem do tego bardzo sceptycxnie. Wczoraj pożyczyłem też XLR kabelki (najtańsze Atlas) tylko żeby sprawdzić jaka różnica jest między zwykłym RCA. I jest nawet spora więc szukam kabelków ale nie extremalnie drogich tylko normalnych w budżecie QED 40 coś takiego. Zależy mi na długości ok 0.8m, jak wiecie kable te są nie układalne a zestaw stoi w miarę blisko ściany. 1m jest za długi i nie da się go zawinąć. Zwróciłem uwagę na Supra XLR ale to i tak chciałbym najpierw podłączyć żeby nie spalić tematu. Ogólnie nie wierzę w grające kable jedynie zauważyłem różnice między rca i xlr.

Edytowane przez Marek K.
  • Pokaż nowe odpowiedzi