Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

26 minut temu, Pseudodrummer napisał:

U mnie format CD żyje i ma się dobrze. 

U mnie też. Dziś, co więcej, dojechała na paczkomat płytka wydana XI.2024, której próżno szukać na Spotify. Oczywiście, i tak bym ją zakupił nawet gdyby była dostępna, ale to nie jest odosobniony przypadek w streamingu, że pewnych pozycji tam najzwyczajniej brak.

8 minut temu, Mark75X napisał:

U mnie też. Dziś, co więcej, dojechała na paczkomat płytka wydana XI.2024, której próżno szukać na Spotify. Oczywiście, i tak bym ją zakupił nawet gdyby była dostępna, ale to nie jest odosobniony przypadek w streamingu, że pewnych pozycji tam najzwyczajniej brak.

nie trzymaj forum w niepewności, napisz co udało Ci się kupić

4 minuty temu, Zbi_Rek napisał:

nie trzymaj forum w niepewności, napisz co udało Ci się kupić

To już kwestia upodobań muzycznych, sprawa drugorzędna z merytorycznego punktu widzenia tego wątku. Dla ciekawych posty #7145 i 7149 w wątku "Rock progresywny i pochodne - ..".

48 minut temu, Mark75X napisał:

To już kwestia upodobań muzycznych, sprawa drugorzędna z merytorycznego punktu widzenia tego wątku. Dla ciekawych posty #7145 i 7149 w wątku "Rock progresywny i pochodne - ..".

dzięki 7145 i 7149 lecę czytać

właśnie w temacie Flacowe stacje internetowe ktoś czeka na odpowiedź czy nadają progressive bezstratnie, ja nie znalazłem

Edytowane przez Zbi_Rek
23 minuty temu, Zbi_Rek napisał:

dzięki 7145 i 7149 lecę czytać

właśnie w temacie Flacowe stacje internetowe ktoś czeka na odpowiedź czy nadają progressive bezstratnie, ja nie znalazłem

Mnie to akurat mniej interesuje, bo CD to dla mnie podstawa, a streaming jedynie do oceny nowości pod kątem ewent. zakupu płyt, ale jak widzisz, streaming ma niekiedy spore braki. W mojej ocenie, tak ca. 7-10% interesujących mnie pozycji z obszaru prog/art/dark/post-rock i ambient, jest niedostępnych.

4 minuty temu, Mark75X napisał:

Mnie to akurat mniej interesuje, bo CD to dla mnie podstawa, a streaming jedynie do oceny nowości pod kątem ewent. zakupu płyt, ale jak widzisz, streaming ma niekiedy spore braki. W mojej ocenie, tak ca. 7-10% interesujących mnie pozycji z obszaru prog/art/dark/post-rock i ambient, jest niedostępnych.

ale masz świadomość, że ten gatunek to akrat mega nisza poza sztandarowymi reprezantantami ?

nie można mieć pretensji, że w zasobach serwisu nie ma nagrań z wesela szwagra 😉

42 minuty temu, Zbi_Rek napisał:

ten gatunek to akrat mega nisza poza sztandarowymi reprezantantami ?

Szeroko pojęty rock progresywny to nisza? 🤔 Wierz mi, przesadziłeś i to grubo.

44 minuty temu, Zbi_Rek napisał:

nie można mieć pretensji, że w zasobach serwisu nie ma nagrań z wesela szwagra 😉

Tego dziadostwa tam akurat pewnie pod dostatkiem. 🤣 Wiesz na pewno jaki gatunek mam na myśli.

Wtrącając się do rozmowy o CD i gustach muzycznych, właśnie zamówiłem sobie dwie płyty, coby przypomnieć sobie czasy licealne i lata 90te ubiegłego wieku w których namiętnie słuchałem Running Wild. Dzisiaj przyszło "the first years of piracy" a jutro paczkomat mi wyda "riding the storm. the very best of the noise years 1983-1995".

Świetna, niemiecka kapela metalowa z lekkim zboczeniem w stronę historii o piratach. Polecam, jakby co.

4 minuty temu, Miłosz1 napisał:

czasy licealne i lata 90te ubiegłego wieku w których namiętnie słuchałem Running Wild

"Runyś wyld" i ich Port Royal, pamiętam...

7 minut temu, irimi napisał:

"Runyś wyld" i ich Port Royal, pamiętam...

tja, Port Royal to było coś, kasetę zjechałem chyba do białości, później zatrzymałem się na Death or Glory, i teraz mnie naszło by kupić i przypomnieć sobie...

2 godziny temu, Mark75X napisał:

W mojej ocenie, tak ca. 7-10% interesujących mnie pozycji z obszaru prog/art/dark/post-rock i ambient, jest niedostępnych.

Podaj prosze tytuły

4 godziny temu, Mark75X napisał:

Do mnie tez dojechała paczka.

Wiem,wszyscy będą się śmiać.
Rock Progresywny,Jazz,Metal [w stu odmianach+Mettalica] jakieś fajne zespoły

A tu jakieś rzempoły średniowieczne i renesansowe,ba,wcześniejsze nawet,co to były pisane dla KK,lutnie,jakieś trąby,chorały i inne bezeceństwa...

Cóż,mam to w debacie.

Lubię-i tej wersji będę się trzymał.

16 CD z muzyka,której nikt poza mną nie słucha.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

• Redaktorzy
9 godzin temu, Miłosz1 napisał:

Świetna, niemiecka kapela metalowa z lekkim zboczeniem w stronę historii o piratach. Polecam, jakby co.

Od ponad 25 lat wożę ją w samochodzie. Jednym i tym samym. Słucham rzadko, ale słuchane było często w latach 90-tych z kaset. 😉

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

14 minut temu, kangie napisał:

Od ponad 25 lat wożę ją w samochodzie. Jednym i tym samym. Słucham rzadko, ale słuchane było często w latach 90-tych z kaset. 😉

Ukryta Zawartość

Ruuning Wild. Mam ich sporo płyt! Under Jolly Roger! 🤘☠️

Ukryta Zawartość

14 godzin temu, Mark75X napisał:

Mam to samo w elektronice. Ale przyznaję że dwie płyty ściągałem z bardzo dalekich rejonów świata. Więc w sumie mnie to nie dziwi że ich nie ma na platformach.

12 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Podaj prosze tytuły

Przykład to choćby wydany pół roku temu album solowy gitarzysty Riverside - Macieja Mellera, czy wybrane starsze realizacje Porcupine Tree, No-Man, Richarda Wrighta. Jest tego znacznie więcej. Musiałbym przysiąść i przeanalizować. Te tak na szybko z pamięci.

• Pokaż nowe odpowiedzi