Skocz do zawartości
IGNORED

uwaga warszawscy audiofile!

jkflesh

Rekomendowane odpowiedzi

ogladalem dzis fragment jakiegos programu sniadaniowego w tiwi, rozmowa byla na temat sasiadow (jak sie z nimi zyje itd.)

otoz wypowiadal sie tam jakis przedstawiciel warszawskiej strazy miejskiej i w ramach propagacji, malej postura a wielkiej zawzietoscia, osoby prezydenta miasta stolecznego z radoscia zakomunikowal wszystkim tym ktorzy skarza sie na sasiadow glosno odtwarzajacych muzyke (jak sie wyrazil: nie tylko w czasie ciszy nocnej), ze pan prezydent Kaczynski jest w trakcie opracowywania przepisow umozliwiajacych strazy miejskiej konfiskate sprzetu naglasniajacego takim przykrym sasiadom!

jutro Warszawa - pojutrze cala Polska.

przeciez ten konus chce tu przejac wladze.

Ziobro, komisja prawdy i sprawiedliwosci, konfiskata ampow - ale beda jaja.

https://www.audiostereo.pl/topic/17080-uwaga-warszawscy-audiofile/

Jeszcze trochę a go polubię!

Ale przypuszczam, że to typowe kaczuchowate autoreklamiarskie pokrzykiwanie, które nie będzie miało skutków.

Kodeks wykroczeń mówi:

Art. 51.

§ 1. Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek

publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym,

podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.

Żeby konfiskować, trzeba by zmienić ustawę. Na razie nawet nie ma przepisu pozwalającego policji lub straży miejskiej wywieźć na odludzie samochód z zepsutym alarmem nie dający spać po nocach połowie osiedla. Wiem, bo przechodziłem przez to niedawno :-(

> (jak sie wyrazil: nie tylko w czasie ciszy nocnej),

PS. Zwracam uwagę, że już w obecnych przeposach mowa jest o zakłócaniu spokoju LUB spoczynku nocnego - a więc hałasowanie poza tzw. ciszą nocną podlega karze.

Nieodmiennie to mi się wszlekie konfiskaty kojarzą z bolszewią, a Kaczyński to jeden z wielu populistów w tym kraju, który - na wzór władz PRL - chce trzymać społeczeństwo krótko za mordę... Cicho to będę się zachowywał, jak umrę, a dopóki żyję - będę słuchał muzyki i do tego tak głośno jak mi się to podoba, oczywiście wg ogólnie przyjętych zasad społecznych... I nie obchodzi mnie, czy to się temu debilowi Kaczyńskiemu podoba czy nie :-/

Przepis niby jest,a tak na prawde nikt o nim nie wie:-/ Jeżeli sam posterunkowy mówi,że lubi sobie po pracy posłuchać głośniej to ja już nic nie mówie...

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Ja lubię sobie posłuchać, ale od 22 do 9 słucham tylko cichutko, a głośno jedynie pomiędzy 10 a 20 (jak akurat jestem w domu). A jak ktos w godzinach ciszy nocnej hałasuje (u nas cisza jest 22.30 - 7.00) to idę i pacyfikuję.

Myśmy (mówię o słuchaczach z mojego bloku) wypracowali sobie niejaki konsensus. ;-) Na szczęście miłośnikuów umcania w okolicy nie ma (uff!), jest zato paru wielbicieli rocka i jazzu, kilku też lubiących klasykę. Na szczęście mam przewage w efektywności sprzętu (a poza tym dwa zestawy kolumn w dwu pokojach podpiete do różnych wzmacniaczy na tym samym źródle) więc w razie wojny na dźwięki wygrałbym. :-D

A ja bidny kiedys na niego głos oddałem...az mnie boli.

Sejm musi to uchwalic inaczej niech mnie w pupcie pocałują.

O strazy miejskiej juz nawet nie chce mi sie gadac... obiboki zarabiajace więcej od glin.

echhhh Kaczyńscy - najpierw Księżyc ukradli, teraz zabierają się sprzęt audio

[obrazekLUKASZ-287401_1.gif]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A ja mieszkam przy cholernie uczęszczanej ulicy, samochody wytwarzają taki hałas, że żądam ich konfiskaty.

Swoją drogą Kaczyński miewa czasami głupie pomysły ale porządku w Warszawie trochę zrobił, to da się zauważyć.

Fakt, kaczora nie lubię.

Ale trzeba przyznać, że w warszawie żyje się bezpieczniej. Jeszcze 3 lata temu okradli mnie w biały dzień na przystanku autobusowym na marsa, a miesiąc temu jak napadli kumpla to już w kominiarkach byli i wyraźnie chcieli jak najszybciej wiać. Nawet mu dokumentów nie zabrali.

Czyli wygląda na to, że dresiarze już wiedzą, że nie są bezkarni. I o to chodziło, swięcicki ani Piskorski nie potrafili wziąć bandytów za mordy - kaczorowi się trochę udało.

A odnośnie sąsiadów umc-umc. Miałem takich nade mną. 2-3 imprezy w tygodniu, umcumc i wrzaski do 3 w nocy. A jak kto taki mądry, to niech idzie spacyfikować połowę dresiarstwa z osiedla. Nie dało się, a policja wyraźnie dała do zrozumienia, że nic zrobić nie mogą. I tak to wyglądało. Jeśli by tam wleźli, to mogliby spokojnie zamknąć całe towarzystwo za dragi, zakłócanie ciszy i bijatyki. A czemu nie weszli? Może jak ustawa jest do dupy, to warto ją zmienić?

Jeśli idiota ma narzędzie, którego nie potrafi używać tak, by innych nie doprowadzać do pasji, to ja jestem za zabraniem mu tego narzędzia. Nie ważne czy to bum-boks czy sub za 3tys - zabrać, to może nauczy kiedy jest cisza nocna. I mandat na dokładkę.

Kiedyś Kaczyński obiecywał że zaostrzy kary dla przestępców.Pomyślałem sobie że w końcu będzie chciał przywrócić karę śmierci dla morderców.Ale nic z tego, jak każdy socjalista woli zajmować się pierdołami.Czyli zabieraniem wzmacniaczy lampowych audiofilom, lub wyznaczać ile można w domu trzymać psów.

dawno nie pisalam, ale teraz juz musze. sciskam was mocno panowie, jak milo poczytac w sieci cos ludzkiego :-)))

to ja podglasniam muzyczke, korzystam z tego, ze anim w warszafce, ani sasiedzi slowa nie powiedza - hehehe;-)

a czy warszawscy audiofile zaliczyli piekna wystawe zdjec pewnego fotografika, ktory jest zakochany w winylach? pewnie nie, bo bylby tutaj jakis slad. jesli jest, bardzo, bardzo przepraszam. jestem mistrzem przeprosin:-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.