Skocz do zawartości
IGNORED

Creek 4330 (R/mk2) - KTO SPRZEDA?

fryk

Rekomendowane odpowiedzi

@rolf001: na gwałt bo się na niego napaliłem a szukałem z żoną sprzęt od przeszło miesiąca i już mamy dosyć.

@NaLeSnick: dobrze to ująłeś - były.

@stryjek: czekam na info jak sucha ziemia na deszcz w porze dżdży ;)

@zyzio: powiem tak: nie znalazłem innego z tak ogromną liczbą pozytywnych opinii w Polsce i na świecie w podobnej CENIE. Poza tym charakterystyki dźwięku dokładnie odpowiadają naszym preferencjom.

@PILOT: ostatni oferowany we Wrocławiu 4330 poszedł za 1000. Za mk2 z pilotem 1200? Jest na allegro jeden. Dałem 1200 ale już mnie ktoś przebił. Chyba powinni produkcję wznowić taki popyt jest na ten model!

" Chyba powinni produkcję wznowić taki popyt jest na ten model!"

Nawet jakby wzniowili produkcje 4330 to watpie zeby kosztowaly ponizej 2000zl

Pozatym jest przeciez nastepca 53 tylko troszke drozszy :)

Miałem Creeka 4330 MkII. Też się na niego napaliłem czytając różne recenzje. Ponieważ wtedy nie miałem jeszcze za dużego doświadczenia, podobał mi się. Po roku stwierdziłem, że potrzebuję czegoś z lepszą mikrodynamiką, gdyż w domu raczej rzadko możemy słuchać muzyki tak głośno jak byśmy chcieli - nieprawdaż? Ponieważ nie chciałem wydawać za dużo pieniędzy, kupiłem w ciemno, na e-bayu, najtańszy nowy wzmacniacz lampowy (w cenie Creeka). Jak narazie jestem zadowolony. Nie porównywałem Creeka i lampowca bezpośrednio, gdyż najpierw sprzedałem Creeka, a potem kupiłem lampowca. Ale uważam że nastąpiły zmiany na lepsze. Niekiedy słucham również "trójki"- oczywiście z radia. Nawet jak podłączyłem tuner do lampy - byłem w szoku. Nastąpiła duża poprawa mikrodynamiki oraz stereofonii. Teraz nie muszę słuchać głośno, aby usłyszeć to czego oczekuję. Nawet wieczorne, ciche słuchanie muzyki daje dużo przyjemności. To o czym do tej pory czytałem w testach, usłyszałem na własne uszy. Mam na myśli to, że teraz mogłem dokładnie usłyszeć w którym miejscu stoją muzycy grający na poszczególnych instrumentach. Zdaję sobie sprawę że to jest dopiero początek mojej drogi "audio" ( i wielu kolegów z forum przeczyta to z uśmieszkiem na ustach) ale od czegoś trzeba zacząć, i wiem, że czeka mnie jeszcze wiele poszukiwań i zmian, ale jednego jestem pewien - zostanę przy lampach!

Dared? Pierwszy raz słyszę!

Mojego lampowca kupiłem na niemieckim e-bayu. Licytowałem osobiście (była również opcja: "kup teraz"), natomiast jeśli chodzi o przelew pieniędzy oraz transport do Naszego Pięknego Kraju, skorzystałem z pomocy rodziny.

Słyszałem Dareda za 10tyś - FENOMENALNA SPRAWA! Jest malutki za 1890 na Allegro.

Jaką lampę polecasz jako alternatywa dla Creeka?

Ponawiam pytanie: jakiego Ty kupiłeś? (jeśli mogę spytać)

Pozdrawiam!

Oglądałem te Daredy na Allegro. Jeśli grają tak jak wyglądają, to są warte zainteresowania. Mój lampowiec nie jest taki piękny. A nazywa się Dynavox, a tak na marginesie, to chętnie porównałbym go z inną lampą u kogoś mieszkającego niedaleko mnie. Jeśli chodzi o alternatywę dla Creeka, to wydaje mi się że prawie każda lampa jest lepsza od niego, skoro nawet Dynavox wypada, wg. mnie lepiej.

Myślę, że to wyjaśnia sprawę "4330 mk3":

A company based in China, and previously responsible for the distribution of Creek Audio products, has been accused of manufacturing a copy of an earlier model Creek amplifier and marketing it as a new design from Creek Audio. The unnamed company has chosen to name the product 4330 Mk3. Creek Audio’s president and founder, Michael Creek said strenuously that Creek has had nothing to do with the design or manufacture of this product and is currently taking legal action against the company concerned.

W skrócie: były chiński dystrybutor Creeka zaczął trzaskać klony, nazywając je mk3 i sprzedając jako "nowego Creeka". Creek właściwy się odciął i "podejmuje kroki".

Ok, udało mi się. 4330R (po prostu 4330 z pilotem) za 1200zł z kablami Hul'a, kupiony w Polsce 6 lat temu, pudełko, instrukcja.

Za 3tygodnie będę miał nowego 4330 mk2, więc tego mogę odsprzedać po kosztach.

Pozdrawiam!

Teraz akcja "CD" :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.