Skocz do zawartości
IGNORED

wypozyczylem QBA Elements 3000 -recenzja

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe niejest to zadna profeslonalna recenzja wiec prosze sie nie sugerowac moja opinia ale podjechac do "salonu "QBA i wypozyczyc na pare dni i samemu przesluchac -NAJLEPSZE ROZWIAZANIE !

A teraz pare słow odemnie:

Bardzo mila obsluga, wiedza ze klient lubi wybrzydzac wiec pozyczyli mi 3000 mam przesluchac powiedziec co mi sie podoba a co nie i jak beda dla mnie budowac 4000 to zbuduja zwrotnice weglug moich zalecen wiec powinno byc super!!!!

Element 3000 to chyba to samo co 1.1 tylko nowa nazwa. W rodzinie znalazly sie tez Elements 4000 gdzie pracuja dwa Peerlesy 18cm w ukladzie DApolito i kopulka chyba SEAS

Co o brzmieniu:

Super bas...cieply ogromny az czasami za duzy:) idealny do kina domowego lub malego stereo...te glosniki na plycie z muzyka do Fight Club to graly tak ze mi szklanki dzwonily!!!

Jestem w szoku jeden 18cm glosnik i taka potega!! A mam duzy pokuj 26m2 i 3.20 wysoki wiec jest co tam poruszac....

Naprawde rewelacja..nie jest to czysty krotyki audiofilski bas ale nie boja sie techno i czasami stawalem z boku bo myslalem ze membrana to musi wyskakiwac taki byl mocny a tu ledwie sie poruszala...nie dziwie sie z w materialach prasowych pisza iz 4000 moze spokojnie odtwarzac tor subwooferowy w kinie domowym jak tam dwa Peerlesy a nie jeden dudnia:)

Co do srodka i wysokich to

poprawne bez wielkich uniesien moze to wina japonskiego ONKYO ale nie urzeklo mnie to tak jak basik. Oczywiscie nie ma tragedi po prostu dobrze i wystarczajaco. Mialem na tym samym sprzecie Tannoye M4 i srodek z wysokimi troche bardziej przejzysty ale bas sie chowa....

Konkluzja...nie masz kasy na super wzmacniacz...chcesz tez ogladac DVD...lubisz glosniej posluchac...a tez nie lubisz dennego dzwieku to musisz koniecznie pozluchac QBA 3000!!!!

Graja cieplo, maja szeroka scene, dobre stereo, co ciekawe słabo nagrane plyty zaraz wyłapia :( do tego maja OGROMNY i cieply wolny bas (jak na te rozmiary i jeden glosnik) wiec idealne jako fronty to kina domowego lub malego stereo. Spokojnie zakraja w pokoju o powierzchni 24m2 wiec do wiekszosci mieszkan beda dobre. Co do ceny 1500zł/para ale widzialem co tam wkladaja do srodka (kable grube na 2mm) wiec nie oszczedzaja na elementach. Czy mozna kupic lepsze w tej cenie? Moze i mozna ale ja na przyszly tydz sie umawiam na zrobienie QBA elements 4000 ale w pienknej grubej obudwowie lakerowanej na czarny fortepian ze zmieniana troche zwrotnica kooszt cały ok 2200zl i jak to zagra to napewno napisze!!!

pozrawiam!!

https://www.audiostereo.pl/topic/1711-wypozyczylem-qba-elements-3000-recenzja/

Co do wymiarow QBA Elements 3000 wg instrukcji WxSxG :95x20x30

Co do dostrajania hmm jestem laikiem wiec nie wiem dokladnie ale proszono mnie bym znalazl wady i zalety i powiedzial mi ze mozna zawsze cos zrobic:)

Pozyjemy zobaczymy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.