Skocz do zawartości
IGNORED

Stereovox HDSE; Argentum

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś otrzymałem Argentum głośnikowy. Model 6/4, który jest drugim kablem od góry. Narazie go muszę wygrzać. Opinię zamieszczę po odsłuchach. Na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć o wykonaniu- jest perfekcyjne.

Argentum GCG6/4 jak na kabel srebrny jest gruby. Wykonanie jak zwykle perfekcyjne. Zaraz po wpięciu go w system pojawiło sie niesamowite wypełnienie. Dzwięk jest gęsty z powalającym niesamowicie nisko schodzącym basem, który jest w 1000% kontrolowany i czytelny. Średnica namacalna bez jakichkolwiek odchyłek. Góra czytelna z pełnymi wybrzmieniami. Kabel wspaniale ogniskuje źródła. Przestrzeń bardzo ładnie oddana w prawidłowych proporcjach na szerokość i w głąb. Idealnie czysto oddaje plany. Słychać wszystko bardzo precyzyjnie. Głosy mają naturalną barwę. Kabel sprawia wrażenie zdjęcia niewidzialnej kurtyny. Dzwięk jest przy tym bardzo szybki, dynamiczny i rytmiczny. Wokół muzyków jest mnósto przestrzeni, a instrumenty mają niesamowity pogłos. Jestem naprawdę pod wielkim wrażeniem. A nie ukrywam, ze szukałem słabych stron. Niestety nic nie znalazłem.

Zildjian- sygnałówki są świetne.

Zydelek, kilka pytań, jeśli można: rozumiem, że są single-wire, druga sprawa: czy one są ciężkie ?, trzecie: jak są zakończone, ile kosztują za jaki odcinek, a na koniec, czy porównywałeś z albedo ?

pzdr.

Czekam na i/k, pod koniec tygodnia będzie miało m-ce ciekawe bezpośrednie porównanie - Argentum i Sonus Oliva. Mam nadzieję,że coś wreszcie wybiorę..... Jestem już trochę zmęczony.

rozumiem zmęczenie, sam pamiętam jak mi się już nie chciało bawić w odsłuchy głośnikowych; dlatego chcę się popdeprzeć kolegami z forum, bo te firmy chyba przysyłają kable do domu, po wpłaceniu depozytu, a to męczące, tylko Stereovoxa mozna posłuchać po pozyczeniu :)

Tiaaa...

Pisałem,żę niebawem dostanę łączówkę Argentum 6/4, będzie oceniana w towarzystwie z i/k Sonus Oliva. mam nadzieję,że coś wybiorę - trochę już jestem zmęczony.......

Nie nie porównywałem ich z Albedo (brak okazji). Zbudowane są z wielu cienkich drucików. Im wyższy model, tym ich jest więcej i maja lepszą izolację.

Sonus natomiast (model posiadany) to solid core. Przekrój poprzeczny 4mm2 czystego srebra. Wciąż słucham, więc werdykt nastąpi po jakimś czasie:):):)

multistrand = wieloprzewodowe (wielonitkowe). Wiele NIEIZOLOWANYCH cienkich przewodzików złożonych/zwiniętych w jedą żyłę, we wspólnej izolacji/otulinie.

Nie mylić z litz (lica) = też wiele cienkich skręconych razem, ale każy cienki przewodzik izolowany. A wszystkie razem reż mogą mieć wspólną otulinę, aby trzymać je razem i nie pozwolić przemieszczać się względem siebie.

To już się robią pieniądze, prawda? Ja na szczęście mam w kolumnach pojedyncze zaciski, więc mnie nie skusi.

->Zydelek

Czy ta cena 500/mb to z konfekcją? Jeśli nie, to ile doliczyć za konfekcjonowanie? Banany/widły - mam nadzieję - też srebne?

Ty masz sprzęt lampowy. Czy masz jakieś przemyślenia jakby taki kabel zagrał z tranzystorem? Chodzi mi ciągle po głowie myśl, żeby głośnikowe taeż wymienić na srebrne...

tak, np. albedo monolith 2x2 z konfekcją to chyba coś 2,8k, tutaj chyba wyjdzie na to samo, za tą cenę można szukać używanych red dawn - a to też ciekawy dźwięk, niewiele droższe są też głośnikowe Stereovox - nie znam opinii na ich temat, ale sądząc po ic też mogą byc ciekawe

Cena jest z konfekcja. Wtyki miedziano-srebrny stop. Srebrne rodowane lub złocone kosztują dodatkowo 50-55zł za sztukę.

Kabel składa się z czterech wiązek. Można go wykorzystać w pełni do połączenia bi-warring.

inżynier- wkrótce Frank sprawdzi w swoim systemie tranzystorowym i pewnie coś skrobnie.

zildijan ........., napisales ze po miesiacu udalo Ci sie podlaczyc Stereovoxa bez "przydzwieku" , jakiego rodzaju byl to efekt , u mnie np. jest delikatny "swist" w glosniku wysokotonowym ....?

pozdrowiena

• 4 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - jutro rusza ta stronka :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wpis na stronie Argentum:

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa.

Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego."

Chcialoby sie dodac:

My laczymy teorie z praktyka - nic nie dziala i nikt nie wie dlaczego...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.