Skocz do zawartości
IGNORED

DVD Panasonic S 97- HELP!!

slud

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie kupiłem ten odtwarzacz , mam podpięty do panasa 700, mój problem polega na tym że nie mam instrukcji w języku polskim i angielskim i nie potrfię przeskalować obrazu na wyższą rozdzielczość, oczywiście podpięte mam kabelkiem HDMI. ewentulnie jak by ktoś miał instrukcje polską to byłbym wdzięczny za skan ([email protected])Byłbym wdzięczny też za ewentualne rady i uwagi urzytkowników powyższego zestawu.

https://www.audiostereo.pl/topic/17292-dvd-panasonic-s-97-help/

Instrukcja amerykańska - moze cos pomoże. Model troszkę się jednak różni od europejskiego - brak EURO ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Podobny problem miał ktoś na pl.rec.kino-domowe poszukaj postu z 24.02.2005 DVD panasonic - S97 - może autor jakoś to rozwiązał.

Ukryta Zawartość

slud napisz jak sie ten odtwarzacz DVD wspolpracuje z 700, duza poprawa jakosci w stosunku do EURO i komponentu, jak czern. Jak to mozliwe ze dolaczony kabel HDMI w zestawie nie chce przeskalowywac obrazu, a inny kabel zechce (co nie polaczono w nim wszystkich stykow?, zle zekranowano przewody?) Dziwne

Co do współpracy to dopiero zaczynam, ale wcześniej miałem elte 8083, może się wydawać kiepska firma ale jednak odtwarzacz był bardzo udany zarówno pod względem fonii jak i wizji, mankamentem był dość głośny napęd, panas pod tym względem jest doskonały, jeśli chodzi o porównanie obrazu to panas jest rzeczywiście czstrzy, ostrzejszy i ma głębszą czerń, obraz jest lepszy ale nie jest też to rewolucja w stosunku do elty, co do samych wejść, to narazie podłaczałem tylko na hdmi i nie porównywałem z componentem, ale mam go dopiero jeden dzień, jak się pobawię to dam znać, kurczę cały czas nie moę sobie poradzić z tym przeskalowaniem i to mnie wkurza, nawet nie znalazłem tego w menu.

slud jezeli chcesz zobaczyc co naprawde umie nasza 700 (raczej tego nie osiagniesz na s97) to podlacz ja do komputera dobrej klasy 2.4 Ghz, dobra karta graficzna, zmien rozdzielczosc na 1280x720x60Hz scianij odtwarzac VLC Player:

Ukryta Zawartość

potem sciagnij kilka dem filmow koniecznie 720p (polecam

Step Into Liquid, Coral Reef Adventure, Amazon) ze strony:

Ukryta Zawartość

Ja zawsze to zapuszczam znajomym zeby ich zaskoczyc, w niektorych demkach brak u mnie glosu (nie wiem jaki kodek potrzebny) A wyglada to cudownie, bajka....

A moze ktos z forumowiczow ma pelna wersje tych filmow na DVD?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zygmunt- ciekawy wpis. Jeszcze nie tak dawno musiałem przekonywać na forum że to komputer pozwala na osiągnięcie doskonałego obrazu, co dla wielu było czystym szokiem. Jeszcze do tej pory mało kto tu na forum wie co to HDMI, a w dziedzinie dźwięku nadal spierają się nad wyższością koaxjala nad światłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.