Skocz do zawartości
IGNORED

co wybrac: DVD Pioneer czy Philips

marcus02

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam takie pytanie, ktore dvd wybrac, pioneera DV-575-K czy Philipsa 632/02.

sprzet bedzie tylko podlaczony do TV, bez zadnego amplitunera, ewentulanie moze byc podlaczony do wzmacniacza stereo

bede zarowno odtwarzane filmy dvd oraz divx-y ;)

czy warto doplacic do tego pioneera, czy sa to porownywalne odtwarzacze dvd

pozdrawiam

marcus

https://www.audiostereo.pl/topic/17304-co-wybrac-dvd-pioneer-czy-philips/

Pioneer DV-470 :) - sam mam ten odtwarzacz do pobawienia się.

Po wgraniu firmware z forum.divx.pl zachowuje się tak jak 575. Działają dekodery DTS (sprawdzone osobiście), podobno odtwarza również DVD-Audio i SACD na dwóch kanałach (brak wyjść analogowych 5.1 -nie mogę sprawdzić - nie mam takich płyt). Wsrodku odtwarzacza siedzi to samo co w wyzszym modelu

Nowe oprogramowanie jest duzo lepsze niż originalne, a poza tym w końcu menu po polsku (nie mówiąc o obsłudze divx - duużo lepiej)

W sumie nieładnie ze strony producenta że swoim oprogramowaniem wyciął dużo możliwości siedzących w sprzęcie.

470 kosztuje poniżej 600 zł.

Witam,

na konkurencyjnym / zaprzyjaźnionym forum już pisałem co nieco na temat 575A, więc tu masz linka.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A tak poza tym, to świetny odtwarzacz w każdym calu. Przy cenie 700 zł niema się co zastanawiać nad jakimś tam Philipsem. Przy Divx, podstawa to sprawne wyświetlanie napisów. Wystarczy że będzie za mała czcionka, lub brak obwódki (tła) i już oglądanie staje się mało komfortowe. Pioneer z polskim softem obsługuje napisy po prostu rewelacyjnie, oferując wszystkie niezbędne opcje.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>> ppred

Sam mam pioneer'a dv575 sa, ale zgadzam się w pełni, że dv 470 po wczytaniu polskiego oprogramowania to dokładnie to samo , jedynie czego nie ma to wyjścia analogowe 5.1 , które i tak do niczego są Ci nie potrzebne, a zaoszczędzić trochę można. Pzdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.