Skocz do zawartości
IGNORED

Ankieta - Zjawisko audiofilizmu w Polsce

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

->andrea29

ja też wietrzyłem podstęp, zwłaszcza kiedy papamek już z jozwą słucha burczenia napedów z patefonów ale nawet jeśli jest jak piszesz :-)) to niech tam, przynajmniej te dane jakie podają będą miały solidniejszą podstawę.

ankieta poszla, ciekaw jestem wynikow.

McGyver: "przyczyn technicznych sobie odpuszczam, zwłaszcza że zostałem potraktowany lekceważąco przez Lukara" - nic ci nie bedzie, ja wyslalem do ciebie juz chyba z 5 maili i na zadnego nie dostalem odpowiedzi!

>PATKA

Kiedy możemy się spodziewać opublikowania wyników ankiety?

Klub Anonimowych Audioholików czeka z niecierpliwością!

P.S.

To tylko ,,praca na temat", czy też jesteś uzależniona?

Porlick :-)

Cały proces dopiero się zaczął. Zbieram ankiety, a potem trzeba będzie je opracować. Szukam programu statystycznego, który mi w tym pomoże. Na razie muszę opisać nasz rodzimy rynek muzyczny i audio - zgodnie z zaleceniami promotora. Mam nadzieję, że do końca maja ułoży mi się wszystko w całość i będę mogła pochwalić się konkretnymi wynikami przed Wami ;-)) Dzięki Wielkie!!! ;-))) Pozdrowionka!

a mie sie wydaje że to badanie by trzeba przeprowadzić w środowisku nie związanym z audiofilami.

tyle że ja już wiele razy od moich kolegów słyszałem pytanie:

a kto to audiofil?

i tu się problem rozbija :|

kapelli

Ta praca jest o środowisku audiofili, więc zrozumiałym jest dla mnie fakt, iż badania na ten temat przeprowadza się właśnie na audiofilach.

Jakbyś miał zrobić badanie o środowisku studentów rozdałbyś ankiete na ulicy wszystkim oprócz studentów?:)

Według mnie to sie koledzy męcza.

Zjawisko audiofilizmu...?!

Melomanów to i sporo w naszym kraju...ale audiofili raczej garstka.

Po ilośći sprzedazy klocków mozna określic ze zaledwie kilka tysiecy miłośników "dobrego" Hi-Fi z czego z 10% z duża kasa na tą zabawę.

W samej stolycy jest nie więcej jak 5 tys posiadaczy dobrej czy tez średniej klasy sprzetu Hi-Fi,z czego nie więcej jak ze 100 no moooże 300 ostrych zawodników...

========

Zróbcie ankiete na ulicy..he,he.

Pytajcie proszę pani ,pana co to jest audiofil.

Odpowiedzi byłyby wręcz jajeczne...

Hienka,

Masz rację, ale nie całościowo :)

Skoro mówimy tutaj o zjawisku, to jak ktoś tu już napisał wcześniej, pisać o alkoholiźmie i "zjawisku alkoholimu" na podstawie ankiet zrobionych wśród alkoholików.

Audiofil - to członek społeczeństwa też.

Więc warto by wiedzieć, jak ludzie nie będący audiofilami się na nich zapatrują (znajomi, rodzina, otoczenie,

ogólne spojrzenie społeczeństwa na audiofili).

Z pewnością dałoby to pełniejszy i bogatszy obraz audiofilii, ale przede wszystkim pokazało by

jak nas zwyczajni ludzie (tzn nie audiofile) odbierają.

Jak się interesowałem tylko płytami i klasyką to się na mnie jak na dziwaka patrzeli,

ale jak zacząłęm się sprzętem interesować, to coponiektorzy mają mnie za kompletnego pomyleńca heh.

Kapelli :-)

Za każdym razem kiedy ktoś pyta mnie o tytuł pracy magisterskiej i słyszy o audiofilach - robi wielkie oczy ze zdziwienia. A kim są audiofile?... Wolałam skoncentrować się na ludziach:-), którzy wiedzą o co w tym wszystkim chodzi i dowiedzieć się Kim są. Znając kilku audiofili stwierdzam, że audiofil=meloman, że zarówno kocha muzykę, jak i sprzęt audio, na którym jej słucha. Zobaczymy jakie będą wyniki ankiety ;-))

pozdrowienia!

Może dzięki tej wiekopomnej pracy nieoświecone masy dowiedzą się, że istneije taki stwór jak audiofil, jakie są jego obyczaje, pory hibernacji, rytuały godowe, żerowiska itp.

Porlick ;-)

ups, nie odpowiedziałam na Twoje drugie, ważne pytanie ;-) - czy to tylko "praca na temat", czy też jestem uzależniona? ;-)

Jestem uzależniona od muzyki i bardzo lubię jak ładnie gra :-) o jakość sprzętu odsłuchowego i odpowiednie ustawienie dba "Papamek". Nie wnikam za bardzo jakie kable "grają" w danym momencie ;-), ale liczy się efekt końcowy - czy przyjemnie się słucha, czy nie. Raczej kobiece podejście do sprawy :-)

hehe, Patka, najlepsze jest to, że wielu ludzi chyba w ogóle nie wie że istnieje taki świat, gdzie się kupuje cegły za xxx i słucha cyny ;P

a tak bardziej poważnie - niestety (albo i stety - ile pieniędzy czasu i nerwów zaoszczędzą dzięki temu!) zdaje się w ogóle nie wiedzieć że taki świat jak tutaj istnieje...

Pamiętaj, Patko!

W ocenie tego efektu końcowego możesz byc lepsza, bo primo, kobiety maja lepszy słuch, a sekundo nie byłaś bezpośrednio emocjonalnie zaangażowana w zmianę.

Ururam :-))) staram się dobrze oceniać różne "cudeńka",które pojawiają się w naszym domu. Mogę i lubię słuchać, byleby nie była to płyta testowa do ustawiania sprzętu typu - a teraz słyszymy bębenek z prawej strony ;-))

to jakies nieporozumienie, ta ankieta. nie dosc, ze moj komputer nie moze jej odeslac, bo znajduje jakies problemy, to jeszcze zestaw pytan jest nie do zaakceptowania. pytania o dochody? wyksztalcenie? wielkosc plytoteki? przepraszam. przeciez wszyscy beda klamac. chocby z powodu zasady aspiracji. hej, tak sie nie robi prac naukowych. bardzo prosze zbierac informacje jak do artykulu do polityki, a nie do byle jakiego licencjatu. bardzo prosze.

ps znam te szkole. jest tuz pod bokiem i tuz pod murem

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.