Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie głosniki do DENON 1905?

pablo11

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam amplituner Denona 1905, który bedzie grał z Pioneer dv-575, zastanawiam się jaki kupić do niego zestaw głośników? Zestaw ma słuzyć w 80% do Kina Domowego a w 20% do muzy. Pomieszczenie ma 20 m2.

Zastanawiałem sie nad 3 zestawami:

1. Wharfedale 2. Rubicon 3. JBL

front Diamond 9.5 RP 36 F Nortridge E60

tył Diamond 9.1 RP 36 C Nortridge E20

centralny Diamond 9 CC RP 36 S Nortridge EC25

sub. SW 150 RA 10 ----

Jeśli chodzi o ceny to Wharfedale kosztuje 3750 zł, Rubicon 3500 zł a JBL na Allegro 3500 zł.

Nie wiem czy kupić jeden z pierwszych 2 zestawów od razu z subem, czy kupić JBL a później dozbierać do jakiegoś suba?

https://www.audiostereo.pl/topic/17311-jakie-g%C5%82osniki-do-denon-1905/

mam taki zestaw głośników jbl-a jaki opisałeś i pokój 20 m2 i.... jestem baaaardzo zadowolony z tego rozwiązania. Basy brzmią potężnie w kinie pokazuje ten sprzęcik dużo a i muzyka i to wszystkie rodzaje nie ma co narzekać zwłaszcza na precyzyjne wysokie tony jakie pięknie podają te głośniczki. słowem godne polecenia a grają na amplitunerze Denona 1804 więc myslę że 1905 też sobe świetnie poradzi to dobre zestawienie i doprawdy nie odczuwam na razie potrzeby suba bo bas wybrzmiewa potężnie

mam dokaldnie taki zestaw

znaczy denon 1905 plus pioneer 575

wg mnie dobre polacznie

glosniki do tego to diy ( obudowy gotowe przemodyfikowane ,glosniki dol heco 60 zl szt + gora vifa fronty i dt100 tyly) gra to naprawde fajnie caly ten uklad wspomaga sub tez DIY.

generalnie zachecam do budowy wlasnych DIY

Jesli ktos ma ochote moge zaprosic i mozna samemu ocenic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.