Skocz do zawartości
IGNORED

kino domowe koda-dobry zakup?

grzegorz78

Rekomendowane odpowiedzi

chce kupic kino domowe firmy koda-caly zestaw.slyszalem ze glosniki tej firmy sa ok ale nic nie wiem na temat dvd i amplitunera.kusi cena i mozliwosci w porownaniu z innymi firmami.prosze o opinie rowniez na maila [email protected]

https://www.audiostereo.pl/topic/17325-kino-domowe-koda-dobry-zakup/

uwazam, ze to dobry wybor. osobiscie mialem do czynienia z AV 505 oraz AV 600. jesli chodzi o dvd kody to jakos nie mam przekonania. jesli patrzec na ceny detaliczne poszczegolnych produktow to zamiast dvd 700 kody wybralbym samsunga hd-745, to zdecydowanie lepszy wybor. na pixmanii samsung kosztuje 619pln. natomiast co do kolumn to uwazam, ze nie powinno sie schodzic ponizej KF 225 - jesli ma sie na uwadze muzyke oraz kino.

wg mnie takim minimum to zestaw AV-505 + DVD-700 + KF225F/C/S/SW-1000 lub wyzej.

albo AV-600 + DVD-700 + NT306F/C/S/SW-15A lub wyzej.

posiadam Koda F51 i nie nazekam.

Amplituner mialem Av660 i tez grala dla mnie ok.

DVD natomiast w tym ampli bylo dupne.

Jesli kupisz kolumny koda w zestawie z amplitunerem to pozniej mozesz oddzielnie sprzedac amplituner na allegro i zarobisz kilka zlotych dodatkowo. Ja dzieki temu zarobilem okolo 150l-200zl. A sprzedalem tylko dlatego ,ze nie mial wejscia cyfrowego :(

Mam zestaw KODY: amp. 502 (poprzednik 504), dvd 638, kol 707 i sub 800. Jestem bardzo zadowolony. W kinie naprawde jest super, ta tania budżetówka zadziwiała właścicieli dużo droższych zestawów, a testowy film - "Byliśmy Zołnierzami" zatykał wszystkich. W stero też nie mam zarzutów, jedynie bas - miękki i mruczący, ale bardzo głęboki, prawdopodobnie przyczyna tkwi w subie 800, polecam 1000 jest dynamiczniejszy. Muzyka na DVD brzmi OK, co prawda słyszę różnicę bo ma jeszcze H/K 750, ale na pewno nie będę tego odtwarzacza zmieniał. Jest od H/K dużo mniej szczegółowy, ale nadrabia dynamiką :)

Kolumny 707 - mi (i nie tylko- czytałem na forum) odpowiadają, nic dodać nic ująć, za takie pieniądze (mogą konkurować z droższymi)...

Tyle dobrego napisałem o tym sprzęcie... ale chcę sprzedać swój amp bo okazyjnie kupiłem Yamahe 630, szczerze napisze, że słychać różnice, ale są one ewolucyjne, a nie jak by można było sądzić rewolucyjne.

Polecam bardzo te zestawy.

małe sprostowanie:

posiadam suba SW-850, a nie jak wcześniej napisałem 800. Poza tym można dokupić w rozsądnych cenach okablowanie KODY. Mimo, że je mam to nic dobrego ani złego na ten temat nie powiem bo nie porównywałem z innymi.

• 6 miesięcy później...

a wiecie moze jakby graly np te kolumny KODY

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

na ampli DENONA AVR - 1706?? czy dadza rade przy tym denonie czy to za dobry ampli na te kolumny? dodam ze mialoby to grac na polowie pokoju (strychu) ok 70m2 czyli na okolo 35m2... grana by byla glownie muzyka (wlasciwie kazdy rodzaj) + 1 film dziennie...

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ankiel2, 8 Kwi 2005, 21:58

>Mam zestaw KODY: amp. 502 (poprzednik 504), dvd 638, kol 707 i sub 800. Jestem bardzo zadowolony. W

>kinie naprawde jest super, ta tania budżetówka zadziwiała właścicieli dużo droższych zestawów, a

>testowy film - "Byliśmy Zołnierzami" zatykał wszystkich. W stero też nie mam zarzutów, jedynie bas -

Ja też mam ten zestaw.

Dla mnie to gra super.

Jedynie DVD mam Panasonica...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.