Skocz do zawartości
IGNORED

tuba samochodowa w domu jak podlączyć

maniek1982_1982

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

Mam ogormny problem, zrobiłem wszystko według schematu a więc powinno grać a nie chce! Zakupiłem zasilacz od CB 13.8V 5/7A, ale tuba dalej niema zasilania, mam jeszcze jedną wolną końcówkę o nazwie"REM" co pod nią podłączyć?

Pozdrawiam

Zakladajac, ze rem to remote i ma taka sama funkcje jak we wzmacniaczach samochodowych, to powinienes podlaczyc pod to wejscie normalne 12V. Jest to pewnie wykorzystywane do wlaczania tuby tylko wtedy gdy masz wlaczone radio samochodowe. Inaczej wzmak od tuby mialby zawsze wlaczone zasilanie doprowadzajac do rozladowania akumulatora.

tuba basowa?

a co to takiego? chyba sie wam chlopcy popierniczylo cos w nazewnictwie.....

oj lamerstwo do potegi.....

tu moze zaczerpniecie nauki wy nieuki...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hej!

Mam ogormny problem, zrobiłem wszystko według schematu a więc powinno grać a nie chce! Zakupiłem zasilacz od CB 13.8V 5/7A, ale tuba dalej niema zasilania, mam jeszcze jedną wolną końcówkę o nazwie"REM" co pod nią podłączyć?

---DOWIEDZIAŁEM SIĘ ŻE W MIEJSCE REM NALEZY PODLACZYC ZASILACZ 12V.PODLACZYLEM ZASILACZ OD LADOWARKI DO TEL KOM O MOCY 12V,I NIE DZIALA,MOZLIWE ZE TUBA POTRZEBUJE WIECJE AMPERÓW?pOZDRAWIAM

Witam,

To musi działać -konkretnie jaką masz tubę daj jakąś fotkę lub podaj jej typ... Może powinieneś poszukać instrukcji i doczytać ...

W mojej tubie SAS 250 w miejscu podłączenia zasilania są 3-rzy wejścia oznaczone jako

GND (-)PLUS (+)ON czyli aby zasilić tubę trzeba podłączyć od zasilacza CB plus do plusa minus do minusa i co i wtedy tuba jest podłączona ,ale nie działa !!! bo trzeba jeszcze połączyć (zewrzeć) dodatkowym kawałkiem przewodu ON z PLUSEM i po zwarciu tych wejść dopiero tuba załącza się !

Zasilacz do CB 13.8 V 5-7 amper zasili każdą tubę aktywną co najwyżej może być za słaby ,gdy dasz tak głośno ,że tynk będzie leciał ,a przecież to już przesada...

POZDRAWIAM

--->do Piatek...

Jeszcze jedno -dodaję zdjęcie z opisem przedstawiające sposób podłączenia tuby SAS 250-może z tym REM jest tak jaki z ON w SAS 250 ?

Co może oznaczać REM może to skrót od REMOTE ?

POZDRAWIAM

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 lata później...

Niewiem może to głupie ale czy można podłączyć tube 300W pod zasilacz komputerowy np 450W zamiast jakiś kombinacji z zasilaczem od cb radia ?? tam tez jest 12V oraz 5V. i co wy na to??

a żeby uruchomić na sucho zasilacz (czyli bez kompa)

musisz zewrzeć dwa kabelki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i to wytrzyma czyli jak kupie aktywna tube to nie musze kombinowac z cb tylko podlaczam pod zasilacz i tuba dziala tak?? tuba ma np 300W a zasilacz od cb albo cos w tym stylu kolo 70 czyli ze nie bedize dawało na maksa i za to jak dam zasilacz od kompa to bedzie dzialalo??

• 2 lata później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.