Skocz do zawartości
IGNORED

POMOCY w kupnie kolumn i amplitunera

nowy103

Rekomendowane odpowiedzi

witam serdecznie

Chciał bym sięe doradzić i zasiegnąć jakiejś fachowej porady co do kupna amplitunera i do niego kolumn w systemie 5.1. Mówię od razu ze sie na tym nie znam i jeśli coś napisze głupiego to prosze na mnie nie krzyczeć :).

Chciałbym sie tak zmieścić w ok 4000 zł oczywiście kupująć gdzieś z jakiejś aukcji czy internetu. I tak właśnie przymieżam sie żeby kupić harmana 235 (jakieś 1850 zł ) a kolumny to mnie raczej nie stać na JBL czy B&W i chciałem kupić zestaw kolumn wraz z subbem amerykańskiej firmy GrandHigh a dokładniej model GH 1080 SET. Kolumny frontowe są o mocy 120 W i impedancji 4 Om (wyglądają tak

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) Czytałem wcześniej na forum ze impedancja nie powinna kolidować choć harman ma 8 Om - nie wiem, nie znam sie. Subwoofer ASW 10 wydaje mi sie ze jest godny uwagi ponieważ promieniuje w kierunku podłogi i daje fajny bas:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) I koszt subba i tego zestawu kolumn ( dwie frontowe 1080 i trzy CS 2000 ) też juz mogę kupic w granicach 2000 zł. Czyli razem to wyjdzie tak jak mówiłem w granicach 4 tys zł co bym był w stanie dać. Na wiele droższy sprzet mnie raczej nie stać. Ogólnie chciałem kupic do komputera bo mam DVD w kompie no i oczywiście w wiekszości słucham radja i muzyki z kompa troche mniej filmow. Oczywiście myśle tez z perspektywą ze za jakiś okres dokupie DVD i jakiś fajkniejszy telewizorek i wtedy odłącze od kompa i bedę inaczej uzytkował. Zastanawiałem sie jeszcze nad Yamachą RXV 557 bo ma impedancje 4 Om i wiem ze napewno nic sie nie powinno stać, ale czytałem ze są słabsze ale z drugiej strony do takich "tańszych" kolumn czy jest sens harmana kupować. Wieksze kolumny mi nie są potrzebne. Ewentualnie jeszcze DENON 2105 ale też ne wiem. A może jakieś inne kolumny? Ale nie wiem czy coś kupie za te pieniadze z subwooferem takiej mocy i wielkości. Słuchałem je z harmanem i Yamacha i nawet mi sie podobało ich brzmienie ale to było w markecie na dużej przestrzeni a w domu moga całkiem inaczej grać.

PROSZE O POMOC

Co moge złożyc takiego w tej cenie, czy to o czym myśle ma jakiś sens kupic czy mija sie z celem?

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/17358-pomocy-w-kupnie-kolumn-i-amplitunera/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.