Skocz do zawartości
IGNORED

Technics Su-V500M2 a subwoofer

lamer22

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Posiadam wzmacniacz Technicsa Su-V500M2 oraz podlaczone do niego 4 głośniki ( 2xTonsil ZG30C114 30W, 4 Ohm, oraz 2x "no name" 4Ohm).Chciałbym do tego dokoptować subwoofer. Mam już wstępnie zaprojektowany ten subwoofer, wszystko jest wyliczone. Już miałem zabierać się do budowy kieyd uświadomiłęm sobie, że nie wiem jak go podłączyć. Poszukałem i znalazłem coś o subwooferach aktywnych i pasywnych. Ja w swojej konstrukcji nie przewidywałem żadnego wzmacniacza do samego subwoofera. Myślałem, że wystarczy podłączyć go pod technicsa. Co powinienem zrobić? Pasywny woofer połączyć z tym wzmacniaczem, czy do konstrukcji dokoptować osobny wzmacniacz ( tylko jak potem je połączyć? woofer z technicsem). Prosze o jakieś rady. Pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/17576-technics-su-v500m2-a-subwoofer/

Musisz mieć wzmacniacz i regulowany filtr dolnoprzepustowy do tego subwoofera, pasywnych się już nie stosuje. Można kupić zestawy, zrobić i samemu zaoprojektować. Może to by Ci odpowiadało:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Przeczytałem cały ten artykuł, który mi podesłałeś, ale też jeszcze nie do końca zrozumiałem. Załóżmy, że montuje taki wzmacniacz który tam jest opisywany, podłączam go z subkiem i...? I właśnie... przyglądam się

"plecom" mojego wzmacniacza technicsa i nie widze żadnego miejsca gdzieby można było podłączyć tego subka. Są tam wejścia na części wieży jak cd tape tuner ale nic innego...

Tam jest napisane: "podwujne wejscie cinch z sumatorem"

Pomijając błąd ortograficzny to chyba wyjaśnia wszystko.

Podłączasz to do wyjścia (cinch) w Technicsie np magnetofonowego,

albo do jakiego tam jeszcze masz :)

Nie no, tak tez se pomyślałem... ale na moje oko nie będzie to działać. Włączając np. CD lampka przeskakuje na CD i Tape jest odłączony. Więc podłączając suba pod np. tape... moim zdaniem nic nie da. Czy moze debilnie się mylę?

Khm... może i racja. Tape 1 jest też jako Monitor i działa wraz z innymi częściami, więc chyba jednak masz rację :) tu jest fotka tyłu mojego wzmacniacza i na dobra sprawę to by się chyba zgadzało. No więc nic pozostaje mi posuzkac paru złotych na ulicy i zabrać się za subka :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) fotka

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.