Skocz do zawartości
IGNORED

Aplikacja głośników TVM do obudowy Cata

Gość jarokar

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarokar

(Konto usunięte)

Witam wszystkich szanownych forumowiczów.

Sprawa ma się następująco mój kumpel był posiadał kolumny Firmy CAT model Berlin 2001 i zdarzyło się nieszczęście , przesadził biedaczek , czego wynikiem było zaniemówienie jednej z kolumn. Okazało się że w konstrukcji czterogłośnikowej jaką są Caty przestały działać głośniki niskotonowe sztuk dwa plus głośnik wysokotonowy , ostał się tylko średnitonowy. Jako , że firma jest wielce "szacowna" trudno będzie ustalić producenta tychże głośników więc i z kupnem też będzie problem. Zwrócił się więc do mnie z prośbą czy nie dało by się czegoś zrobić by jeszcze zagrało mu kiedyś .Więc pomyślałem żeby niewielkim nakładem środków zmodernizować kolumny i wsadzić w miejsce starych głośników nowe i tu wpadłem na pomysł by wykorzystać głośniki firmy TVM dawna Tesla .Chodzi mi po głowie taki oto układ wysokotonowy ARV 104-04(02)/8 (tak chwalonego przez McGyvera ) i dwa połączone szeregowo niskotonowe ARN 150-05/4 zaś otwór po średniotonowcu zaślepić. Poniżej wkleję rysunek z naniesionymi wymiarami obudowy.

Moja wielka prośba o pomoc w zaprojektowaniu zwrotnicy i ewentualnie uwagi na temat czy to ma sens.

Dodam jeszcze że obudowa jest sklejona z płyty pilśniowej o grubości 15mm.

Jeszcze raz pozdrawiam i czekam na opinie i podpowiedzi.

post-713-100008358 1170267124_thumb.jpg

sptobuj z tego miejsca wystartować:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.