Skocz do zawartości
IGNORED

Zerowy błąd prowadzenia wkładki

stefanB

Rekomendowane odpowiedzi

>>>Mathew

Czerwony -sygnał kanal prawy

Biały - sygnał kanal lewy

Zielony masa kanal prawy

Niebieski masa kanal lewy.

Jesli inne kolory trzeba omomierzem "przedzwonić ". Zaleznie od wkladki i ramienia bywa róznie. Nawet Foniki mały różnie.Adam i Daniel odwrotnie

• 2 miesiące później...

cześc mam problem z revoxem b795 mam teraz wkładkę stantion 881MkIIs i potrzebuje wyregulować ..Może mi ktoś przesłac jakąś dokumentacje jak to zrobić ? mój mail ciapek69@gazeta,pl

Szablon do ustawienia wkładki znajdziesz na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Powodzenia.

Ukryta Zawartość

Oczywiscie Alexander ma racje. Ten Revox to gramofon tangencjalny, ale regulacji na pewno wymaga, zeby ustawic kat prosty pomiedzy osia wzdluzna ramienia, a linia przechodzaca przez srodek szpindla.

Zrobilem rysunek pogladowy.

Ostrye igly powinno znajdowac sie na przecieciu tych linii (czerwony punkt na rysunku)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam !

>krell69

Akurat ja dość dużo czasu spędziłęm na ustawianiu Revox-a. Wbrew pozorom nei jest to takie proste, za to robiś się to tylko raz - no, chyba że zmieniasz wkładkę, wtedy powtarzasz prawie wszystko jeszcze raz.

Po pierwsze nikt nie pisze, że potrzebny jest taki firmowy kit Revox-a w którym jest min, szablon do prawidłowego położenia wkładki w "ramieniu" - chodzi o położenie środka geomrtycznego igły względem śrub mocujących wkładkę - na oko tego nie zrobisz - sam próbowałem.... Dopiero jak udało mi się zdobyć ten kit, to sprawa nabrała sensu.

Druga sprawa to czy jesteś pewien że w twoim Revox-e nie jest zwalanona geometria ramienia względem osi talerza ? Ja tak miałem w swoim, pomógł szablon sporządzony na podstawie wskazówek z serwisówki.

Załączam fotkę tego kitu, każdy właściciel Revox-a powinnien go mieć koniecznie....

Pozdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>lenin, poszło.

W tym szablonie to chodzi o to, aby czubek igły był w odpowiednim miejscu po przykręceniu wkładki do ramienia.

Załączam rysunek i będzie jasne o co chodzi :)

Pozdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dzieki serdeczne za info i prosiłbym o ten Pdf do ustawienia wkładki w revox ...wreszcie cos zaczynam rozumiec dlaczego po zmianie wkładki cos jest nie tak z dzwiekiem ..a wkładeczke mam Stanton 881MkIIs z naciskiem na do 1,25 gr .mozna ustawić od 3/4 grama tak pisze w instrukcji .igiełka jest D81II-s .......teraz wyregulować i bedzie napewno dobrze a widzę ,że zrobiłem duży błąd przykręcając na oko tą wkładkę ...jescze raz dzieki za info..pozdrawiam Piotr

Jestem bardzo zainteresowany manual’em ustawienia wkładki w B795.Jak by można to bardzo proszę [email protected]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 lata później...

Szablon do prawidłowego położenia wkładki w "ramieniu" REVOX

Posiadacza kitu revoxa do ustawiania wkładki proszę bardzo o podanie wymiaru jak na rysunku od igły do krawędzi elementu oznaczonego literą ©.

Jest bardzo trudno kupić ten kit niezbędny dla posiadaczy adaptera REVOXA.

Najlepiej było by skopiować szablon z kitu, ale do tego potrzeba rysunek i newralgiczne wymiary a to może zrobić tylko posiadacz tego szablonu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.