Skocz do zawartości
IGNORED

SONY CDP X33ES Instrukcja serwisowa

pegad

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zakupiłem odtwarzacz jak w tytule - niestety uszkodzony. Potrzebuję instrukcję serwisową do tego urządzenia. Zdobycie jej nie jest łatwa sprawą, w Sony Poland nie mają. Może ktoś z grupowiczów ma i mogłby udostępnić?

Interesuje mnie wersja polska, angielska albo niemiecka. Będę bardzo wdzieczny za pomoc.

pozdrawiam,

Piotr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/17844-sony-cdp-x33es-instrukcja-serwisowa/

na serwisówki z Klara bym uważal :( Ja kiedyś u nich zamówiłem do denona i niestety to co dostałem nie przypominało serwisówki a schemat i to jeszcze niezbyt dokładnie opisany. Może to tylko przypadek, ale ja nie jestem z ich usług zadowolony.

Naświetlę Wam jak działa dystrybucja dokumentacji serwisowych w Polsce.

Jedynym autoryzowanym centrum dystrybucji dokumentacji na Europę jest firma Lange z Berlina www.schaltungsdienst.de .Jedyną firmą która ma podpisaną umowę dystrybucji dokumentacji z tej firmy na Polskę jest North Service z Koszalina www.north.pl (a co za tym idzie najlepsze ceny).Zaopatrują się w tej firmie pozostałe firmy polskie czyli Foxel www.foxel.pl RTVC www.schematy.pl i Klar www.serwisowki.pl .I teraz tak -Lange zawsze dostarcza pełne dokumentacje doskonałej jakości.Takie dokumentacje przekazuje klientom North (po 30zł-ale termin 2 tyg.) .Z kolei pozostałe firmy kopiują otrzymane z North dokumentacje i często okrojone sprzedają klientom po niższych cenach.Wybór jest więc następujący.Albo zamawiacie dokumentacje w North (30zł 2 tygodnie) i macie piękną i pełną albo macie od razu za mniejsze pieniądze ale licząc się z tym że może być niepełna i kiepskawej jakosci.

A tak w ogóle wszystko co nowe jest w pdf-ach i jak ktoś jest uparty to w necie znajdzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.