Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  248 członków

Cyrus Klub
IGNORED

Wzmacniacz Mission Cyrus Two i inne...

Rekomendowane odpowiedzi

Uprzejmie przypominam, że zgodnie z Regulaminem wątki klubowe nie służą pośrednictwa w kupnie/sprzedaży sprzętu, a jedynie do amatorskiej wymiany informacji, doświadczeń...

BTW: Trochę za dużo tego handlowania tutaj nie uważacie???

pozdrowienia dla sajrusomaniaków !!!

Broy >

witamy w klubie uzytkownikow Cyrusa:) co sadzisz o najnowszych integrach? miales juz okazje posluchac? bardzo jestem ciekaw jak wypadaja w porownaniu z seria 8vs2...

chetnie bym tez dobral jakies wysokoefektywne kolumny o dobrej podstawie basowej i ladnie wypelnionej srednicy (przedzial cenowy do 500funtow) do Cyrusa 5. a moze jakies aktywne monitory z wejsciem RCA...?

no i zagrał odtwarzacz 8se... rewelacja, jest dużo lepiej niż na mojej starej 6-tce.

Teraz się zastanawiam czy nie zmininić integry. Aktualnie gram na integrze 6 oraz 6 power - działa to w bi-ampingu. I teraz pytanie czy wymiana inegry i końcówki na integrę 8 zmieni coś na lepsze. Nie będzie wtedy bi-ampingu. Co o tym myślicie? A może zostawić 6 power i kupić tylko PRE?

masz do wyboru pare opcji....

Integra 6 i 6 Power to sa podstawowe modele i nie grzesza zbytnia dynamika oraz moca.

jedno z rozwiazan to integra 8 + PSX-R (lub sama)

a drugie to zatrzymanie integry 6 (jako pre) i zmiana koncowki mocy - np. na 8 Power

w obu powyzszych przypadkach mozesz zyskac na dole pasma i lepszej kontroli

zatrzymanie koncowki 6 Power i zakup PRE nic nie poprawi (a moze nawet pogorszy)

8vs2 ma ten same moduł PRE co moja 6vs2... ja działam teraz w bi ampinbgu razem z 6 power... boję się, że zmiana na samą 8 tylko pogorszy... teraz mam wiecej mocy do dyspozcji... z integry pcham górę a z końcówki dół

hmm...jesli bi-amp jest porzadany, to moze tylko mocniejsza koncowke na nisko/sredniotonowy a tweeter z integry 6..... robilem eksperymenty tego typu.

najlepszym rozwiazaniem by bylo spiecie dwoch 8 Power w monobloki albo integra 8 + 8 Power dla tweetera ale to juz chyba za bardzo rozbuduje koszta. no i koniecznie warto sprawdzic integre sama i z PSXem......robi wrazenie:)

hmm...jesli bi-amp jest porzadany, to moze tylko mocniejsza koncowke na nisko/sredniotonowy a tweeter z integry 6..... robilem eksperymenty tego typu.

najlepszym rozwiazaniem by bylo spiecie dwoch 8 Power w monobloki albo integra 8 + 8 Power dla tweetera ale to juz chyba za bardzo rozbuduje koszta. no i koniecznie warto sprawdzic integre sama i z PSXem......robi wrazenie:)

Może być problem ze sprawdzeniem Cyrus wersji 6 oraz Power 6 w konfiguracji z PSX-R... :-(

Integry Cyrus serii 6 (zwykła „6”, 6VS oraz 6vs2 czy 6XP) oraz końcówka Power 6 nie mają gniazda na zasilacz PSX-R, więc bez wcześniejszej modyfikacji będzie lipa.

No chyba żeby przeskoczyć z "6" na "8" lub zrobić upgrade posiadanych szóstek...

Pozdrawiam

RoRo > piszesz troche nie na temat....wymysliles 'problem' i sam sobie na niego odpowiadasz?

....caly czas jest mowa o integrze 8 - z, badz bez PSXa:) jako zastepstwo dla 6 i 6Power

Abtman

Napisałeś wcześniej "no i koniecznie warto sprawdzic integre sama i z PSXem......robi wrazenie:)", a w tym samym poście była mowa zarówno o "szóstce" Rollinsa jak i Twoich sugestiach dotyczących "ósemek" (Power i integra).

Nie zamierzam tworzyć "nowych problemów", po prostu taka uwaga na wszelki wypadek :-), szczególnie że temat wyciągnięcia maksimum z "6" jest ciekawy ...

A żeby się nie czepiać czy był problem czy nie - ktoś z Kolegów wie może, jakie są koszty modyfikacji wzmiankowanej serii 6, skoro już jesteśmy w tym temacie ?

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

Witam Klubowiczów!

Wrzuciłem dziś zadbany egzemplarz "dwójki z psx'em" do działu ogłoszeń, może ktoś się skusi.

Wróciłem już na stałe do Polski i sprzedaje swój drugi, przywieziony z uk system.

Zaczynam zbierać kasę na poważne źródło do mojego wzmaka.

Pozdrawiam,

kvist.

no i zmarnowalem czas sledzac aukcje na allegro...:(((

sprzedawca wystawil 8vs2 BR Black bez ceny minimalnej i wygladalo na to, ze za rozsadne 50% ceny nowego uda sie cos nabyc. na minute przed koncem przerwal aukcje argumentujac to 'Zbyt niska cena'

skad tacy sie biora? przeciez na allegro sa odpowiednie funkcje zapobiegajace sprzedazy zbyt 'tanio'.

wklejam link....ciekawe, czy ktos z Was tez to obserwowal?

http://allegro.pl/item761852659_cyrus_8_vs_2.html

• 5 tygodni później...

U mnie dzis pojedynek Dawid i Goliat.

post-1391-100000845 1257862676_thumb.jpg

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Alez to malenstwo ma dynamit.

post-1391-100000842 1257862799_thumb.jpg

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Cyrus 8vs gra kazda muzyke. Bardzo uniwersalny klocek. Do tego maly ustawny. Super wydajnosc, wyzej godz. 10 z Phonarami bebenki pekaja. Dzwiek gladki jak z lampki, a przy tym bardzo detaliczny, srednica lekko wysunieta co pozwala rozkoszowac sie muzyka. Do tego nieasamowity bas i dynamika.

Pilot troche za duzy ale za to obsuguje Cd Marantza.

Kolego Kichanadeta, do tego 8vs powinieneś zapiąć PSXR'a - dopiero usłyszysz magię pudełka po butach ;-)

Ale wrażenia jak najbardziej opisuj...

pozdrawiam,

kvist.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.