Skocz do zawartości
IGNORED

apropos gromofonów

saturnus

Rekomendowane odpowiedzi

Mogę tylko potwierdzić słowa Leszka. Nie miałem żadnych zarzutów do brzmienia. Dźwięk jest inny niż w moim RiAudio PH-1. QAudio prezentuje bardzo szerokie pasmo, z bardzo dobrą rozdzielczością górnych rejestrów, naprawdę niskim, szybkim i naprawdę badrzo dobrze kontrolowanym basem, a średnica jest pięknym źródłem informacji, wpisanym proporcjonalnie w brzmienie. Dla mnie to phono jest bardzo neutralne i dokładne. Jeszcze raz podkreślam jego szybkość. W porównaniu RiAudio wypada jednak gorzej - dźwięk jest trochę za okrągły. Daje to wprawdzie poczucie większego wypelnienia i masy basu, ale niestety jest to bas troszkę wolniejszy i czasem zawiśnie w przestrzeni trochę za długo. Może średnica jest lekko cieplejsza. Góra aksamitna, przez co niesie mniej mikrodetali, za to może być strawniejsza przy kłopotach kolumn z tym zakresem (przy jego wyeksponowaniu, lub zapiaszczeniu).

Mój zarzut do QAudio, to przydźwięk, ale to był egzemplarz bez obudowy.

Jozwa wracaj i pędź na zakupy! :)

Witam. Chciałbym zapytać, ile kosztuje ten Qaudio.

Ja mam Pro-Ject Phono-Box i jestem ciekaw, czy ktoś z Was słuchał oba te phono-wzmaki. Jakie różnice są między nimi...

Janusz z Torunia

• Redaktorzy

Widzialem tylko zdjecie. Coz, Acoustic Solid ladniejszy. A juz na pewno ciezszy. Tylko mysle ze opcja ze standardowa rega to lekkie marnowanie potencjalu. Na pewno sa sie dobrac lepsze ramie.

Jozwa

Nie wiem jak Ty - ja juz wybralem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ceny orientacyjne bez ramienia.

Ukryta Zawartość

Pzdr.

Ukryta Zawartość

... i test Solid One

Ukryta Zawartość

Pzdr.

Ukryta Zawartość

... w kwestii samej tabelki, z doświadczenia w czytaniu enjoy the music wiem, że oceny pomiędzy 85-90 są dobre, 90-95 bardzo dobre, powyżej 95 rzadko się spotyka (oprócz value for the money)

Pzdr.

• 5 miesięcy później...

witam wszystkich

poczytałem sobie właśnie recenzje acoustic solid one w enjoy the music i zdrowo się uśmiałem.

trzeba być oszołomem niezłej maści ,żeby generować opinie równie autorytatywne jak ta testując gramofon za 4 k euro z ramieniem za 300$ i wkładka za 200$.jedyna co ma sens w tym artykule to wskazanie na potrzebę dobrego wytłumienia od drgań,co w przypadku każdego gramofonu jest regułą, a tej klasy w szczególności.

mam ONE'a od dwóch lat ,porównywałem go do wielu innych tłustych marek i w życiu bym sie nie zamienił za verdiera ,czy clearaudio reference.nie mówię ,że to najlepszy base jaki słyszałem,nie,ale w tej klasie cenowej nie ma ABSOLUTNIE ŻADNEJ KONKURENCJI. od niedawna wymieniłem moje klasyczne sme 3012 na dynavector 501

oraz dostaviłem tangencjala clearaudio TQ-I.jest to megawypas .tq-i nawet na własnej bazie nie gra tak fantastycznie.dv gra z benzem ruby,a tq-i z wkładka clearaudio signature,te zestawienia spowodowały ,że sprzedałem swój system cd firmy dcs,niech to będzie cały komentarz do sprawy.jest jeszcze szczur v15 vmr na starym jednopunktowcu / trzecia baza/london decca do płyt z poljazzu i innych skatowanych ,ale z muzą wartą grzechu

ito by było na tyle o AS ONE.

korzystająć z okazji dodam zapytanie o zamiennaą igłę do szczura ,jeśli ktoś wie gdzie kupić tanipo ,lub sam ma na zbyciu

... to proszę o szbki emil/[email protected]

pzdr

greg

• Redaktorzy

A propos gramofonów: w najnowszym HiFi+ (od paru dni w Trafficu) jest test nowego brytyjskiego gramofonu z klasy cenowej Rockport Sirius. Natomiast budowa jest znacznie mniej skomplikowana. Jeśli fadeover nadal kombinuje z Robieniem Sobie Jorselfa, to może sie nim zainspirować, może być coś ciekawego. Talerz 50 kg stali...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.