Skocz do zawartości
IGNORED

Ani słowa o Pioneer NS-11 i Onkyo HS-N1

stromberg

Rekomendowane odpowiedzi

witam. jestem tu nowy, i moj problem byl juz tu dziesiatki razy omawiany. ale bez obaw, skorzystalem z wyszukiwarki. i w zasadzie skutecznie mnie przekonaliscie, ze PianoCraft400, a nie zadne Denony czy Onkyo czy JVC. no bo jesli wszyscy jak jeden maz mowia, ze w tej klasie to nic go nie przebije, to przyjmuje to do wiadomosci. ale sa jeszcze dwa lub trzy klocki, ktore wydaja sie byc podobna oferta, a nikt o nich nie wspomina i nie za latwo bylo mi cos konstruktywnego na ich temat znalezc. Onkyo HS-N1 otrzymuje zasadniczo bardzo dobre oceny za brzminie, jest tez nieco drozszy od Yamahy. Pioneer NS-11 z kolei wydaje sie ciekawe ze wzgledu na dolaczony subwoofer, i nie jest drogi. moze cos ktos jednak na ich temat potrafi powiedziec?? i jest jeszcze takie cos, jak Marantz DV-PS110. ten jest co prawda z DVD, wiec pewnie bedzie sporo drozszy, ale jest wersja tej miniwiezy System 110 czy jakos tak, taka sama, tyle, ze z CD. i utrzymuje sie w podobnej cenie, co jak na Marantza to chyba zaskakujace, czy sie myle moze?? wiecie cos o tych trzech propozycjach???

i druga kwestia.. wiem, ze o tym tez pisaliscie, ale w koncu nie wiem. czy to, ze PianoCraft600 ma DVD zamiast CD wplywa jakos na odbior audio z CD??

Ja mialem troche inna droge kupna i porownywania systemow audio :) - mniej racjonalna

Kupujac Yamahe Piano Craft E-400 sugerowalem sie glownie opiniami o niej i dobrymi recenzjami (to wlasnie jest malo racjonalne) i na moje szczescie nie zawiodlem sie w zadnym szczegole. Dopiero po kupnie udalo mi sie porownac z mini systemem onkyo /nie zwrocilem uwagi ktory to dokladnie model/ i E-400 wypadla o wiele wiele lepiej. Dlugo wachalem sie z wyborem pomiedzy PC E-400 i E-600 i mialem pewne watpliwosci ktore zreszta ujawnilem na forum :) Na krotko przed zamowieniem udalo mi sie uslyszec E-400 i E-600. Testowalem na oryginalnej plycie audio oraz na nagraniu na plycie cd-r. Jesli chodzi o dzwiek to moje ucho :) nie uslyszalo zadnych rownic i oba modele "graly" wysmienicie. Szczegolna uwage zwrocilem na szczegol ktory mnie bardzo intrygowal, mianowicie na oslawione "cykanie" napedu. Zapewne jak juz ktos napisal na forum duzo zalezy od konktretnego egzemplarza ale i tak "cichsza" jesli chodzi o naped wydala mi sie E-400. Przy testowaniu na oryginalnej plycie roznica byla doslownie mini-minimalna na korzysc E-400, natomiast przy plycie CD-R roznica pomiedzy modelami byla juz bardziej odczuwalna tez na korzysc E-400. Przy CD-R na E-600 z odleglosci okolo 30 cm slychac bylo wyrazne "cyk, cyk, cyk ..." Koniec koncow wybralem E-400 i jestem bardzo zadowolony i takze jestem pewien ze gdybym wybral E-600 to zalety Piano Crafta calkowicie "zatuszowaly by" mankamencik "cykania". Pozatym sluchajac muzyki siedze zawsze w odleglosci okolo 1 - 1.5 m od zestawu wiec "cykanie" bylo by nieslyszalne.

pozdrawiam Przemek

dzieki. generalnie tylko potwierdzasz to co mowia wszyscy o wyzszosci PianoCrafta nad nie-PianoCraftem. szkoda, ze nie pamietasz modelu tego onkyo. no i, ze nie wiesz o tych trzech modelach, co mnie nieco zainteresowaly.

witam

sluchalem kiedys maratza system ps110, ale jeszcze z cd i moim zdaniem gral bardzo dobrze, chyba lepiej on pianocrafta, ale cena napewno wyzsza. z tego co sie orientuje, obcenie dostepny jest tylko medel z dvd, cena nowego powyzej 5000 bez glosnikow, wizualnie napreade niezly

pozdrawiam

to by sie zgadzalo

posluchaj sobie jak gra, zanzacze tylko, ze model ten juz nie jest produkowany

jeszce dosc ciekawy jest denon z serii 200, ale to juz wydatek ponad 3000 w zaleznosci od konfiguracji, bez kolumn oczywiscie

pozdrawiam

3tys to w tej chwili dla mnie za duzo (nawet jesli wiem, ze w tym towarzystwie tutaj to smieszna suma), bo tamten marantz to byl juz z kolumnami w tej cenie. choc nie wiem z jakimi. szkoda, ze go juz nie robia, bo jak bede mial mozliwosc sluchania i kupowania to moze sie juz promocja skonczyc.

pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.