Skocz do zawartości
IGNORED

DENON PMA500V (500zł) - Czy warto?

marcinmit

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad kupnem tego wzmaka za 500 zł.... Czy jest tyle warty? Będzie to grało z kolumnami Magnat Motion 880; słucham głównie: Hip-Hop, R&B, POP. Mam też na oku Denona PMA-560 za 550zł... Czy możecie mi coś doradzić?

A może doradzicie jeszcze inny wzmak w podobnej cenie?

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc:)

https://www.audiostereo.pl/topic/18188-denon-pma500v-500z%C5%82-czy-warto/

Mam do Ciebie jeszcze jedną prośbę - mógłbyś mi powiedzieć....

1. Co sądzisz o DENON PMA-880R (NEW OPTICAL CLASS-A)? Znalazłem go w cenie 550 zł - jest tyle wart? Może znasz jakieś jego parametry tech. ?

2. Myślałem żeby w przyszłości wymienić swoje obecne kolumny na JBL E 100 - czy ten sprzęt będzie dobrze z tym grał? Chodzi mi głównie o dobry, głęboki silny bas...

3. Może jakimś przypadkiem wiesz gdzie można zdobyć do tego pilota?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

PMA 880 R to dobry wzmak bierz go w ciemno nie ma zadnych wentylatorow ale przy tej mocy nie sa potrzebne. Jest dosc zdecydowany brzmieniowo choc neutralny potrzebuje jednak innych kolumn niz JBL poza tym JBL to moim zdaniem nie sa kolumny do domu a juz na pewno nie pod Denona.

Przekonałeś mnie:) - biorę PMA-880 R.

Odradzasz JBL, a co mógłbyś mi polecić (klasa budżetowa)? Zależy mi na naprawdę solidnym, głębokim basie (mile widziane kolumny z dużą śr. gł. niskotonowego) i bardzo dynamicznym brzmieniu - słucham Hip-Hop, R&B, POP?

Coś co oczywiście będzie dobrze współpracować z tym wzmakiem...

Jeszcze raz wielkie dzię ki za pomoc!!!

Pozdrawiam serdecznie!!!

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Do PMA 880 R potzrebne sa neutralne kolumny w Twoim przypadku wylacznie podlogowe. Proponuje wziasc go pod pache i udac sie na odsluch to najblizszego salony to chyba najlepsze wyjscie. Pozdrawiam.

PS Najlepsze bo najlepiej uwzglednia Twoje preferencje dzwiekowe ale mowie od razu unikaj Tanny'ow i JBL - zrobi sie z tego dyskoteka bo sa zbyt agresywne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.