Skocz do zawartości
IGNORED

CDM 4/11 - skąd części?

BeerfaN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam philipsa cd473. Wyczytałem, że cdm 4/11 to jest plastikowa odmiana cdm1 - więc napęd dobry. Niestety mój ma uszkodzony docisk płyty, przez co diablenie potrafi hałasować. Czy ktoś z Was ma może jakiś cdm, z którego mógłbym pozyskać kółko dociskowe wraz z jego mocowaniem? Wiecie, z których napędów by ono pasowało?

https://www.audiostereo.pl/topic/18295-cdm-411-sk%C4%85d-cz%C4%99%C5%9Bci/

jak uniosę ramię z krążkiem, to przestaje. Już ten krążek smarowałem, szlifowałem, głaskałem, kopałem, krzyczałem na niego...

to nie jest skrzypienie, tylko tarcie plastiku o plastik. Zależy trochę od płyty - jeśli jest ,nazwijmy to - wyważona, to nie trze. le jak lata mi po całym napędzie to mam jak walenie młotkiem czasem.

• 4 tygodnie później...

znalazłem coś takiego. nie wiem czy CDM4/19 to to samo, ale może warto.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Beerfan

Wysłałem ci dzisiaj ten krażek.Przepraszam za zwłokę, ale zapomniałem o tym po prostu, a twój mail gdzieś sie schował w gąszczu innych. Tak jak mówiłem wysłałem ci taki jak był orginalnie, który jest kiepski, plastik trze o plastik. Poszukaj od CDM 4/19, tam jest z metalową kulką i mosiężnym krążkiem. Gdzieś miałem taki, jak znajdę to ci doślę na dniach a tymczasem może taki wystarczy. Dobrze nasmaruj go.

Pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.