Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie na urlop się wybrać Europo?

namelessclub

Rekomendowane odpowiedzi

Zbliżają się wakacje, część z Was wie gdzie jechać część może jeszcze nie - mam pytanie

Gdzie w tym roku warto wybrać się na urlop rodzinny oczywiście (transport własny - nie lotniczy) ?

może Grecja?

namelessclub - jest mnostwo ofert biur podrozy, ktore zalatwiaja hotel/motel/camping etc wiec nie musisz sie martwic na miejscu - najwiecej ofert bedzie w Chorwacji, Slowenia na razie jest mniej popularna, a do Grecji jednak wiekszosc wycieczek jest z transportem lotniczym.

nameless>>>

polecam, byłem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ważne: na zdjęciach wygląda gorzej niż w rzeczywistościnowe, schludne, czysto

widok na zatokę, niedaleko Trogir, piękne zabytkowe miasto z portem pełnym highendowych jachtów, niedaleko (ok100km) park KRKA, po drodze Plitvice, do Dubrovnika 240km, długo się jedzie ale warto.

Ukryta Zawartość

nameless -> konkretnymi miejsca ja nie rzuce - skorzystaj z sugestii Walerego :)

A Europa poza kierunkiem Balkany - Wlochy, Hiszpania, Francja zdecydowanie nie przypadaja mi do gustu (mowie o wczasach pobytowych - co innego zwiedzanie). No Wlochy od biedy ujda, ale nie Adriatyk tylko druga strona buta, albo jeszcze lepiej Sycylia (jeli nie masz zadnych zatargow z mafia oczywiscie ;)) ).

Dziękuje wszystkim za wpisy.

Część sugestii napewno wykorzystam.

Ale proszę sie nie krępować i podawać jeszcze jakieś ciekawe miejsca urlopowe

ktoś może coś dla siebie znajdzie :)

pozdr

Polecam Chorwację. Temperatura w sam raz a i ludzie mili (można się po polsku dogadać). Tydzień na północy (półwysep Istra, możliwość wypadów do Włoch) a tydzień gdzieś w środku (ja byłem na wyspie Rab). Najlepiej pojechać w dwie rodziny i brać apartamenty. Żadnych kampingów. Piwo jest, wino jest, owoce morza są. Nie wiem jak ceny ale kilka lat temu było ok. Morze jest czyste w przeciwieństwie do włoskiej strony. Jedyna wada to skaliste brzegi a nawet betonowe i brak fal:(

Pzdr.

Zapytam sie wiec o Polske, do ktorej jade w tym roku samochodem na kilka miesiecy. Nigdy nie bylem w Bieszczadach i jezeli ktos z was moze polecic dobre miejsca do zatrzymania sie na kilka dni do tygodnia, bede zobowiazany. Czy rower gorski jest dobrym pomylsem w Bieszczadach? Wyobrazam sobie chata/gospoda z widokiem na gory, wygodny taras, dobre zarcie, kilka ciekawych miejsc godnych uwagi w zasiegu rower/spacer, samochod jako ostatecznosc. Jade z Monachium przez Wroclaw do Warszawy, ale mysle o skreceniu w bok (co jest interesujacego w Silesii?) i wizyte w wspomnianej przez kogos Chorwacji, ktorej tez nie znam. Najchetniej maly hotel na wybrzezu z balkonem, ze znakomitym widokiem na wode, dobrym sklepem na parterze, nie musi byc bardzo tanio, ale znakomita restauracja dobrze widziana. W poblizu plaza i lajba do zaczarterowania. Plaza z piaskiem, wokol duzo knajp ze stolikami zapelnionymi pieknymi kobietami. Jak jest z wlamywaniem sie do samochodow w Chorwacji? Jaki jest stan drog? Interesujaca trasa Chorwacja - Polska. (Budapest juz dobrze znam).

Jazz - odnośnie Chorwacji to możesz rozejrzeć się tu:

Ukryta Zawartość

Polecam Trogir - jak już pisałem piękne zabytkowe miasto, port turystyczny, niedaleko Splitu, myślę że mogłoby Tobie się tam spodobać. Jak już pisałem - nie ma tam turystyki na skale przemysłową (wielkie ośrodki, hotele) bardzo urokliwie. Polecam też rozejrzeć się za rakiją, ewentualnie bardziej dla kobiet specyfik pod nazwą prosek.

Wrażeni wizualnych również nie powinno zabraknąć;-) Położenie Trogiru nie jest też przyjazne dla chcących "zaliczyć" ten piękny kraj, choć jak wyjeżdżałem w zeszłym roku kończyli autostradę co powinno dużo ułatwić.

Co do drogi to w samej Chorwacji polecam "po drodze" Plitvickie jeziora, zresztą samo porzemieszczanie się tymi serpentynami których tam nie brakuje jest bardzo urokliwe.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Jazz -> Bacowka pod Mala Rawka. Lezy u stop Malej Rawki. Pokoje w srednim standardzie schroniskowym (najmniej 2 osobowe) ale poza tym ekstra. Samochod zostawiasz 15 min. od Bacowki na Przeleczy Wyznianskiej. Niedawno wrocilem stamtad - zatrzymywalem sie tam po raz 3ci w ciagu 4 lat. Jest ok.

Jesli nie bacowka to Koliba na Przyslupie ale warunki akademicko/schroniskowe - za to okolica piekna i wiele ciekawostek.

W Bieszczadach jest malo schronisk niestety.

Pozdr.

Stryjek -> samochodem to upierdliwie troche, mozna do Nynashamn i ruszyc na polnoc szwecji az na Nordkapp przez Lulea i Kirune a potem z powrotem wybrzezem Norwegii. Ale to trasa na wiecej niz 2 tygodnie.

Poza tym w Skandynawii pogoda sie robi wlasnie piekna...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.