Skocz do zawartości
IGNORED

MISSION-WASZE OPINIE

qman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Czy moglibyście wypowiedzieć sie na temat kolumn mission wszelkiego typu.Te które macie ,słuchacie bądź tylko testowaliście.Jak zauważyliście zbierają one pochlebne recenzje ,a nawet nagrody i wyróżnienia.

Myślę ,że należy się im nasza opinia i weryfikacja.Jakie one są i z jaką elektroniką spisują się najlepiej.

Na koniec dodam,że właśnie czekam na MISSION M33,których nie słuchałem,ale ze względu na b.atrakcyjna cenę zamówiłem w ciemno.Będą grały w 17mkw. z h/k-670 i h/d-750.Bedę wdzięczny za każdą odpowiedź.A jak wygrzeje i odsłucham to sam się wypowiem.Dziękuję i pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/18362-mission-wasze-opinie/

odsluchiwalem te paczki i musze powiedziec ze bardzo mi sie nie podobaja...graja jakos plasko, z mala przestrzenia, bas dudniacy, sluchalem na creeku

chwile pozniej podlaczyli avance dana 509 i nie ma porownania...wg mnie swietne paczki za ta cene (porownuje je z vienna aqustic bach)

pozdr

Mission to bardzo duzy producent, chyba drugi na rynku brytyjskim po B&W. Dlatego jego produkty maja dobra relacje ceny do jakosci. Kilka razy sluchalem model 782 w sklepie. Robi dobre wrazenie ale jakosc stolarki jest srednia. Trudno cos uogolniac bo liczba modeli jest ogromna. Te drozsze i lepsze graja dosc detalicznie i przestrzennie (np. 782). Tansze modele sa robione all-round i dlatego nie maja swego wyraznego stylu ale i nie maja wyraznych wad. Popularna marka dla mniej wyrafinowanych systemow. Ladne wzornictwo. Modele 782 i 783 mimo delikatnego wygladu sa trudne do wysterowania i potrzebuja solidnego wzmacniacza.

Wiele osob w review skarzy sie, ze dlugo dochodza do siebie po wyjeciu z kartonow. Drive-in do 200 godzin (!).

pzdrw

soso

dawno, dawno temu (min 10 lat temu) slyszalem w Koloni najdziwniejsza kombinacje, jaka udalo mi sie przez wiele lat spotkac: Acuphase Drive + DAC, Acuphase Pre/Power (wtedy o lacznej cenie ponad 60.000 DEM) polaczonych z Mission 751 (wtedy za ok 1.100 DEM) w pomieszczeniu ponad 50qm. Efekt byl piorunujacy - zadko slyszalem zestaw brzmiacy rownie harmonijnie i przestrzennie jak powyzszy. Tego zestawu nie zapomne do konca zycia...

xajas

www.jaschiks.com

Dwa razy miałem styczność z budżetowymi Mission: raz z M34 w salonie audio, o mało co ich wtedy nie kupiłem - w swojej cenie wydały mi się absolutnym hitem. Drugi raz u kolegi Jareksa, który chyba z nudów zdjął ze standów swoje Dynaudio Contour 1.3 i postawił w to miejsce "sypialniane" malutkie M31 (a może 32?). Nie mogłem wyjść z podziwu jak fajnie grają głośniki za około tysiąc zlotych, naprawdę nie musiały się spalać ze wstydu przy Contourach! Podsumowując : Mission? Jestem za!

• Redaktorzy

Hi

Swojego czasu dość długo przesłuchiwałem 750-ki. Do tej pory bardzo miło je wspominam, pomimo wręcz klinicznej detaliczności. Co ciekawe nie odnotowałem wyostrzeń a dźwięk pomimo angażującego charaktery nie męczył podczas długich odsłuchów. Wykonanie tych monitorków mogę określić jako wzorcowe.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

qman

Słuchałem wielokrotnie kolumn tej firmy,w różnych zakresach cenowych.

Zawsze grały bardzo dobrze niezależnie od konfiguracji.

Jestem pewien,że będziesz zadowolony z zakupu.

To jedna z nielicznych firm,która nigdy nie wypusciła knota na rynek.

pzdr

Witam!

Jestem szczesliwym posiadaczem M35i. Graja u mnie w pokoju prawie 30m.

Przed zakupem sluchalem roznych zestawow m.in. Jm Lab Chorus 716s - prawie je kupilem, Kef Q5, B&W 603 s3, Mission M34, Wharfedale 9.5, JBL E90, JBL XTi 80, Dali 6006.... Oczywiste jest, ze te drozsze sluchane przeze mnie graja w niektorych aspektach lepiej od M35i, ale przy Mission'ach mozna sie zrelaksowac i nie obawiac sie, ze po kilkugodzinnej sesji uszy beda bolec przez kilka dni;) Po prostu sluchanie ich to przyjemnosc, a im glosniej tym lepiej;)

U mnie graja na przemian z NAD'em C350 i Denonem 1604 (ze wskazaniem na NAD'a;) Jeden i drugi bardzo dobrze.

Polecam!

• 5 tygodni później...

Posiadam kolumny Mission 733i.

Testowane z Tannoy M1 i AE100 wypadły bardzo dobrze, ale to niedrogie monitorki.

Przy JBL LX8, Mission to anemicznie choć przestrzennie grające budżetówki.

Potem skonstruowałem sam duże trójdrożne podłogowce i powiem nieskromnie, że inżynierowie z Mission powinni się ze mną konsultować :)

Teraz Mission stoją sobie (czasem zagrają jako tyły w KD) bo zdeklasowała je moja konstrukcja (na budżetowych przetwornikach).

Może ktoś chce kupić 733i? Sprzedam za 25% ceny.

Przez dlugi czas gralem na 750LE i musze powiedziec ze sa to swietne kolumienki do malych pokoi, tak jak przedmowcy uwazam ze w klasie budzetowej sa jednym z liderow, bardzo przyzwoity dzwiek jak na taka cene!

Nie wiem czy dla kogos moze to byc jakakolwiek rekomendacja, ale ostatnio moj brat szukal kolumn do ok 2500zl i polecilem mu wlasnie M34. IMO bardzo fajne kolumny. Moi rodzice dla odmiany maja Avance 509 - tez fajne.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.