Skocz do zawartości
IGNORED

MFSL....warto ...chesky ...nie warto

revert

Rekomendowane odpowiedzi

Mobile Fidelity Sound Lab. Pudełka świetne! Czy warto? Jakość jest świetna, a muzyka różna. Jakeś audiofil, to kupuj jak leci - warto. Jeśliś meloman, to popatrz na muzykę - zależy. Jeśli odtwarzasz, dajmy na to, na discmanie mp3, to nie warto.

Możesz też rzucić monetą... Ceny rzeczywiście nieergonomiczne. Za jedna płytę MFSL można mieć kilkadziesiąt albo i kilkaset monet do rzucania :)

szczegolnie warty polecenia w sensie jakosci dzwieku jest Santana Abraxas i Oxygene Jarre`a, natomiast sredni jest u2 joshua tree.. ( sredni oczywiscie w kategorii MFSL). Czy cena jest wygórowana...? ciezko zaprzeczyc ..ale z drugiej strony .. zacząłem wątek bo mam wiecej tych płyt i chetnie się za inne tejże wytwórni powymieniam albo kupię.

Bezsprzecznie wolę dzwięk płyt MFSL od płyt Chesky"ego . Chesky jest zbyt sterylny i jak dla mnie zbyt ostry , wolę właśnie płyty nagrywane tak jak MFSL , DMP , Telarc .

revert - Dawaj na priva spis tych Twoich staroci :))

Broda :):) bo to prawdziwe męskie brzmienie. Wczoraj słuchałe Jopkowej i Pata w porównaniu z realizacją Linna z HiM. Pierwsza płyta (mimo przeciwników) brzmi fenimenalnie. Linna flegmatycznie i bezpłciowo. Typowo po angielsku. Brak angolom jaj czy co? :):):)

Broda,

Na koniec polecam porównać "Somthing Els" Aderleya.

GRV Ed: printed in Japan i USA mono vs MOFI stereo.

I tutaj z moim przyjacielem audiofilem już się spieramy.

Moje preferencje czytaj od końca.

Ukłony na dzisiaj.

....słucham właśnie rebeki pidgeon ( retrospective) chesky - rewelacja żadna, marta gomez cantos de agua dulce- żadnej rewelacji....best audiphile voices chesky records- troszke lepiej ale ewidentnie slychać że realizacja jest sztuczna i siłowa, co innego kiedy wrzuciłem Pink Floyd od Mobile Fidelity ...tutaj wiem co to znaczy uczta ......pózniej santana abraxas tez od mofi utrzymał mnie w przekonaniu że chesky to tylko wybieg marketingowy a MFSL to naprawdę cos....

P.S

Zdjęcia kiepskie fakt , ale chciałem się zmieścić w 50kB :(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-2841-100006629 1170269715_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zdjęcie zdjęciem ale muzyka rewelacyjna...mfsl to są uczty. niedawno kuiłem za 500 $ franka sinatre w duzej kolekcji wlasnie od mfsl i nie zaluje ani centa . podzielcie sie co macie z mfsla jeszcze? może jakaś wymiana...aha troche z innej beczki ale mam tez lp-ke mfsl nirvany nevermind....też zdrowa..

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.