Skocz do zawartości
IGNORED

Pepsi czy Piwo - co jest zdrowsze???

gregin

Rekomendowane odpowiedzi

colon

a skąd kupujesz składniki na piwko? Ja warzę na zestawach z browamatora i dodaję słodu.

Raz mi sie pomerdały ilości i wyszło mi piwo, które jeszcze będąc młode miało 14-16%...ale regularnie wychodzą mi 4-5%

Jasne, że piwo jest zdrowszei lepsze, bo zawiera łatwo przysawajalny krzem i vit. B6, ale Pilzner Urkfel jest do dupy, a ja jestem po mnim chory! (rozstrój przewodu pokarmowego). Heineken też syf, a Foster's robią teraz w Polsce i nie smakuje taki jak oryginalny z Australii. Do napojów typu Okocim Palone czy Gingers i Reds dodają "źródło fenyloalaniny" czyli mózgojeb słodzik adpartam z którego powstaje także metanol i toksyczny metabolit i powinien być wycofany z użycia!

I przy śniegu i przy słońcu;) Na każdą okazje;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-4163-100006607 1170269752_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jar1, 27 Maj 2005, 10:52

Ten co pija piwo! :)))

Lekarz stwierdził ze piwo jest bardzo zdrowe i na nic nie szkodzi! Pogłoski o wątrobie piwoszy sa całkowicie przesadzone! A brzuchy rosną po nim dlatego że jest kaloryczne. Piwo podaje sie podobno maratończykom ;)

Qbric wyjątkowa racja z tym mlekiem! Czy krowa pije mleko? Nie, tylko cielak:)

Produkty mleczne należy jeść tylko przetworzone - sery, jogurty, a jak ktoś lubi to również g... typu maślanka kefir (fuj, fuj). Dorosły człowiek nie ma jakiegoś tam enzymu laktazy or sth i mleka nie trawi, to białko co w nim jest rozkładąją dopiero bakterie - gnije sobie ono po prostu w jelitach!

..a tureckiego jogurtu próbowali?? kwaaaaaaaaśny jak cholera ale super na tzatziky vel. cacyki i różne wariacje w tym temacie.... rzodkiewkowo - czosnkowo - ... ... ... - a żeby było a propos to takie cacyki + karkówka z grilla + browar /dużo/ i żadnych sensacji, no, może ból głowy :)

Nie trawimy kefiru tylko drobnoustroje które się nim żywią - robimy sobie minipastwisko jak krowy które też trawy nie jedzą ale trawią mikroflorę i faunę żywiącą się trawą. I jak tu mówić że krowy są roślinożerne?

Piję sobie zimne jasne - cały dzień na rybach to trzeba czymś pragnienie ugasić, a wieczór gorący :)

W lodówce jeszcze 3.

100 l pepsi nie sprawiłoby takiej radości.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Moje ulubione piwko to

Guiness

Nie ma lepszego piwa na swiecie od Guinessa. Teraz sacze sobie Dog In The Fog , smakuje jak nasza Warka Strong ale zdecydowanie lepiej. Warki nie trawie jest za slodka.

Pozdrawiam

Wczoraj "pogromcy mitów" w TV udowodnili że Cola (celowo nie podali czy Coca czy Pepsi - cwaniaki), nie luzuje zardzewiałych śrub, nie czyści zaśniedziałych styków akumulatorów, nie trawi mięsa, nie wywabia tłuszczu i plam z krwi. Kwas fosforowy w niej zawarty występuje w małym stężeniu niemal we wszystkim co jemy.

Ale udało im się wyczyścić Colą chromowany zderzak lepiej niż środkiem do czyszczenia, wyczyścili miedzianą monetę lepiej niż w kwasie fosforowym. Ludzkie zęby zrobiły się brązowe ale w kwasie fosforowym zostały wyraźnie trawione ;)

syntax - ani matczyne ani krowie ;) Dorosły człowiek nie ma enzymu trawiącego mleko. Niektóre dzieci też muszą pic mleko zakwaszane - może to te co są genetycznie przystosowane do piwa? :)

Piotr - człowiek chyba trawi białko ze skrzepu kazeinowego, który powstaje z mleka. Więc kefiry, jogurty itp. swiństwo powstałe z kiśnięcia mleka jest przyswajalne.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.