Skocz do zawartości
IGNORED

ALPS 4 razy X z silnikiem... niby nic !?

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

Od co najmniej trzech miesięcy szukam poczwórnych potencjometrów np.ALPS'a z silnikiem z charakterystyką logarytmiczna lub krzywa alps,a 'Z"... i co i gówno!!!

ALPS Japan twierdzi że w Europie ich niet w zadnym magazynie... na googlach g.. mozna znależć..

Noooo owszem w pewnej amerykanckiej stranie sa Alpsiki poczwórne. i z silniczkiem .... ale skurczybyki jak sie okazuje wysyłaja podwójne!?!

Juz mnie klyenty podejrzewaja o jakieś códa niewidy!!!

Skoro robię w pełni zbalansowane tory to juz popeliny niema co robić... więc trza z dwuch podwójnych zrobic jeden poczwórny... czyli znów cepeliada...

==========================================

Może koledzy mnie wyprowadza z błędu w temacie dostępności poczwórnych ALPS'ów z silnikiem?

[o dystrybutorach ..autoryzowanych juz mi nie piszcie... bo ten temat mam przerobiony...].

https://www.audiostereo.pl/topic/18513-alps-4-razy-x-z-silnikiem-niby-nic/

Darkul

Zobacz moze tu od kolegi dostalem wczoraj namiar

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Mozesz tu jeszcze zobaczyc tylko nie wiem czy maja alpsy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Darkul

Jako, że nie znam języka odwiecznego wroga.... znalazłem jednak coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - zobacz, na pewno będziesz wiedział lepiej.

Krzysztof

Ukryta Zawartość

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Dobrym wyjsciem jest WM8816 z OPA1632. Zrobilem sobie w ramach testow przejsciowke do mojego druku pod OPA1632 z WM8816. Wyglada to jak "kanapka" ;) Po weekendzie bede mial aparat to moze wrzuce jakies zdjecia tego modulu. Zostalo mi jeszcze miejsce na optoizolacje - szybkie uklady ktore wlasnie dostalem powinny sie sprawdzic. Co najwazniejsze - zadnych trzaskow, mozliwosc zrobienia symetrycznego toru, duza dokladnosc i powtazalnosc nastaw. Podobne rozwiazanie stosuja w PM11S Marantza ;)

Ukryta Zawartość

post-772-100006660 1170269672_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pewnie , że nikomu nie uśmiecha się kupowanie potka za 50 Eur :(((((

ale w linku , który podał ahaja gościu sprzedaje właśnie Alpsa 6 kanałowego z motorkiem za 11 Eur

6,5 koszty wysyłki na terenie niemiec ( swoją drogą on nimi handluje na codzień )

Już wcześniej się temu przyglądałem ( preamp 6-kanałowy ) jedyny problem jaki widzę to

1 - wg info nie jest to ani liniowy ani logart. - krzywa D

2. otóż gościu podaje , że jest on 10 k ale w specyfikacji , którą znalazłem w schuro.de alps robi 6 kanałowe ale 100 k i to jest moja jedyna wątpliwość

Sam byłbym zainteresowany 1 szt jeśli okazałoby się , że jest on na 10 K no i koszt ostateczny nie byłby dużo wyższy od 11 Eur

Poprosiłem Petera Daniels'a by mi zciągnął ALPS'y takie jak na focie....

Opisane tak jak na focie .... poczwórne !!!.A..podwójne ćwoki przysłali.... za wielką wodą tez maja pierdolnik ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ALPS RK16816MG 6-fach-HiEnd-Motorpoti - w sumie to jest najtańsza wersja 4 lub 6 kanałowa

no i może z tym hi-end to przesada

klikni na link podany przez ahaja

alps serii 27 (blue ) nie robi 6 kanałowej a 4 kanałową widziałem gdzieś ale za 55 $ z motorem

( gdzies tajwan albo Hong Hong nie pamiętam )

to już thel bardziej się opłaca

darkul=>

Ukryta Zawartość

ściągnij z tąd dane katalogowe Alpsa ( na samym dole ) - wg nich ten pot 6 kanałowy ma 100k rezystancję a nie jak gościu podaje 10 k

Nadal potwierdzam , jeśli ma 10 k chętnie wziąłbym jednego , gościu ma też tanio RK 27 dual shift za 12 Euro

Ukryta Zawartość

>Dodo

Własnie kolega mi zciągnie kilkanaście sztuk....

Na priva daj namiary to jeden dam tobie w prezencie!

==================

Te 6 razy 100K sa bardzo dobrymi potkami... miałem kiedys poczwórne i do dzis grają.. wole je od granatowych...

• 9 miesięcy później...

A moze by pokombinowac w inna manke. Mozna by dac 2 podwojne alpsy z silniczkami do srodka i sterowac nimi za pomoca owych silniczkow. Jakby je dac rownolegle(te motorki) i puszczac im napiecie to ciekawe czy by sie rowno obracaly.... Mozna by zrobic jakis enkoder na wierzch i jakis uklad. Nie znam sie, tak tylko sobie mysle :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.