Skocz do zawartości
IGNORED

konkurs naima

adamm

Rekomendowane odpowiedzi

Ururam Tururam rzekl:

"Zabawa przecie? Tak, może i zabawa, ale z krzywdą cudzą - tych, którzy uczciwie do odpowiedzi doszli. Zabawa cudzym kosztem zaczyna się niewinnie, a różnie może się skończyc wedle zasady od rzemyczka do koniczka. Ostatnio jakieś chłopaki wrzucili dziewczynę do wody - dla zabawy przecie - a ta nie umiała pływać i się utopiła."

Nigdzie nie wspomniano w konkursie,ze do odpowiedzi nalezy dojsc osobiscie,nie ma tu zatem oszustwa zadnego,ani mowy o nieuczciwosci,zabawie cudzym kosztem,skoro ktos swoim wysilkiem doszedl do odpowiedzi i dzieli sie z innymi to widac taka jego wola.

ps.A te porownania do zabitej dziewczyny,to juz chorobliwe przegiecie.

Nikt nie pisał - bo to oczywiste!

Porównanie zaś było drastyczne, ale takie właśnie miało być. Tamte chłopaki też się chciały tylko zabawić nie myśląc że komuś wyrządzają krzywdę. Oczywiście, lepiej kogoś okraść na 5300zł niż go zabić, ale jedno i drugie to zły uczynek. Przy czym za konkursowe oszustwa kara nie grozi, tym bardziej więc trzeba je piętnować.

Ale to nie zbrodnia jak ktoś zapodaje na forum rozwiązanie - on to robi z własnej woli, nikt go nie zmusza, poza tym ten kto to wykorzysta nie ma pewności że jest poprawne i nie ma gwarancji że wygra Naima - to zabawa - trzeba podejść do tego z dystansem :)

k**wa "Oczywiście, lepiej kogoś okraść na 5300zł niż go zabić, ale jedno i drugie to zły uczynek." POJEBAŁO cię? co wam belfrom w głowach się poprzewracało już od tego nauczania czy co? Wiesz uczył mnie taki jeden pieprzony idealista jeszcze do siebie po nim dochodzę...

Ps:wierz mi że ja także najbardziej w tym kraju nienawidzę złodziejstwa i kombinatorstwa, ale nigdy NIGDY nie można przeginac i odrużniać rzeczywistość. A odpowiedzi umieściłem a niech sobie ktoś wyśle jak chce, i po to chyba jest forum by sie DZIELIĆ wiedzą nieprawdaż(tymbardziej że nie kazdy ma gazetki HI FI)

PS2:Odpowiedzi umieściłem z tym większą satysfakcją iż po tym jak grzecznie pewny pomocy poprosiłem "kolegów forumowiczów" o podpowiedz w drobnostce i zostałem "olany"

Ururam Tururam

Kolego powyżej troszeczkę się zdenerwował, ale muszę przyznać, że w pewnym sensie Go rozumię. Uwazam, że Twoje Uwagi w tym wątku są delikatnie mówiąc lekko zmanierowane - bo przecież co ma wspólnego jakiś prasowy konkurs z nauką ?

• Redaktorzy

Zenek kartofelek - ten "&%^#@$ idealista" po którym dochodzisz do siebie to.... no w skrócie, bez owijania w bawełnę - w Poznańskich słowikach chyba nie byłeś? ;-)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

zenek ma racje ,a ze sobie poklnie ....sam klne, zakladajac ten temat prosilem o pomoc i ja uzyskalem.jesli komus to sie nie podoba,trudno,na margnesie faceta ktory temu oponowal brakuje poprostu zyczliwosci do innych i takie tlumaczenie o samodzielnej pracy niech sobie za przeproszeni4em wsadzi.....zyczliwosc i jeszcze raz zyczliwosc

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.