Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z dobraniem paska napędowego

crimson

Rekomendowane odpowiedzi

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

A masz w domu kawałek sznurka? Średnicę paska wyznaczoną za jego pomocą, pomniejsz o 3-4mm i kup płaski pasek w sklepie z częściami elektronicznymi.

Ponieważ paski są tanie, możesz również kupić kilka o średnicach różniących się od siebie o parę milimetrów i załóż ten, który nie będzie się ślizgał po elementach napędowych i jednocześnie nie będzie zbyt mocno napięty.

GM

A są jakieś sklepy internetowe z takimi rzeczami ? U mnie w mieście nie ma takiego sklepu gdzie mogę się zaopatrzyć t takie żeczy ? Mi potrzeba pasek ok. 62cm ( długość całego paska )

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Zajrzyj na Allegro http://www.allegro.pl/search.php?string=pasek&us_id=208889&country=1 i skontaktuj się z tym użytkownikiem. Jeśli mu podasz średnicę paska, to coś może dobierze.

Również tu http://www.klar-elektronics.com.pl/category53/?sort=3a&page=4 coś jest.

GM

• 1 miesiąc później...

polecam klar-elektronics w tej materii. mozesz miec problem z wymiarami.. tez mialem.

pierwszy wymiar to srednica paska ulozonego w okrag, drugi to szerokosc, trzeci grubosc. grubosc to miedzy 0,5 mm i 0.8mm (jak bedzie za gruby mimo pozornej solidnosci, przy ocieraniu o cokolwiek np: prowadnice zmiany szybkosci dzwiek moze dygotac). szerokosc to sam musisz sprawdzic (raczej to jest 5 mm). walek napedowy jest przwaznie stozkowaty, zeby dalo sie regulowac predkosc podkowka, chyba ze masz pitch elektroniczny. z pierwszym wymiarem robisz tak, ze mierzysz sznurkiem (nie napinajac) obwod. odejmujesz ze 2 cm (musisz sam wyczuc ile, zalezy jak dlugi masz pasek) i dzielisz wynik (w mm) przez liczbe pi i otrzymana liczbe mnozysz x2. potem szukasz takiej mniej wiecej wartosci na klar.

Gdyby ktoś pytał do pasek kupiony w sklepie www.klar-electronics.com.pl do gramofonu AU/RA G6N to:

160X4X0,8MM PASEK PLASKI (160X4X0,8MM) = 9,20zł + 10zł wysyłka

czyli średnica 160mm szerokosc 4mm grubosc 0,8mm, pasuje jak ulał. Pasek oryginalny miał długość 52cm (rozcięty) i o taką długość pytałem. Odpowiedź w jeden dzień a pasek miałem dwa dni później.

to jest to!

P.S. witam ponownie po rocznej absencji.....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.