Skocz do zawartości
IGNORED

Co po Bel Canto ?

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Jezeli chodzi o Ancient Audio, to jest jedna rzecz dla mnie nie do przeskoczenia - cena. Jak by nie patrzec, LG jest prawie 2x drozszy niz Capitole mk II, nie wspominajac juz nawet ceny srebrnych monoblokow (ktore i tak by Avalonow nie "pociagnely").

Lacrimosa -> pamietam twoj wpis. dlatego w dalszym ciagu CAT JL-2 jest u mnie numero uno :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

tomek -> jezeli przelejesz mi na konto roznice w cenie LG vs Capitole (ok 25k zl) to kupie jutro. slowo.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

elberoth> skąd wiesz, że nie pociągną ? że "tylko" 18W ? :-) monobloki AncientAudio wydmuchają Avalony :-)

Nie sugeruję akurat AA - może być inny,

do ceramików najlepiej pasuje lampa i basta ! :-)

Elberoth->

powyzej padly juz rozne ciekawe propozycje, min CAT JL-2 i ARC VTM-200, Ref300.

Jak rozumiem bedzie to system na dlugie lata i w takim przypadku odzalowalbym troche grosza i odwiedzil kilku dystrybutorow poza Polska w celu odsluchow i zakupu.

pozdrawiam z Krainy Deszczowcow

Argument, odnośnie ceny, że Grand 2x droższy jak najbardziej do mnie przemawia. Jeśli producent miałby opuścić 50% cenu , podłożyłby sam sobie nogę.

Co do monobloków Silwer ... myślę, że producent nie odmówiłby przyjazdu z klockami do domu, byś mógł odsłuchać w znanych ci warunkach. W końcu ilu jest chętnych na sprzęt z tej półki?

Chyba , że już znasz te monobloki i ci po prostu nie odpowiadają. Czy pociągną, czy nie nie mam pojęcia, ale wyobrażam sobie, że klocki z takiego pułapu cenowego mają odpowiednio rowziązane ukady zasilania. Przecież wiadomo, że ktoś kto to kupuje nie napędz tym kolumn za 5 000zł. Zresztą producent , być mże ma jakieś doświaczenie w tej materii i może od razu odpowiedzieć, pociągną czy nie. Może warto zrobić eksperyment, choćby dla potencjalnych nabywców.

eksperymnet taki jest zapewne jak najbardziej możliwy do wykonania - i to niezobowiązująco :-)

elberoth, mógłbyć sciągnąć sobie jeszcze ze 2-3 takie klocki i to by było dopiero ciekawe porównianie !

o wartości kształcącej i doświadczalnej nie wspominając :-)

... no jeśli nie Pan Jaromir ... to może Pan Marków wykona coś na specjalne zamówienie w swym warsztaciku ... ten to ma głowę ... a jego wynalazki to wciągają wszystko .....

Elberoth skoro kolumienki kupiłeś w "ciemno" obawiam się byś nie przeszedł na ciemną stronę mocy ;)

a tak poważnie... po co pytasz przecież pewnie i tak już dawno wybrałeś...

powodzenia życzę...

zdezintegrowany 3PO

>elberoth

widze ze liczysz sie z kazdym groszem. zal mi cie bidoku. Zebys nie zebral u Waszczyszyna, zmontuje ci kit CD-PRO2 w jakims marmurze za te 25kzl. niech bedzie moja strata:)

A jesli J. Rowland dobrze gra z navalonym to dorzuce piecyk na Intelligent Power Transistor with Gain za pol ceny JR:) Co ty na to?

Sugeruje tez pogadac z Mcgyverem o modyfikacji AA:)

"Intelligent Power Transistor with Gain" :)))) LOL

"za pol ceny JR"? DHT - Ty zdzierco!!! ;) :)))))

"sugeruje tez pogadac z Mcgyverem o modyfikacji AA" :))

a niektórym brakuje humoru na forum

:)

dzięki DHT, naprawdę dowcipne (i trafne) uwagi

pozdr.

graaf

• Redaktorzy

Elberoth, skoro elektro jednoznacznie obiecał ci Lektora Grand za cenę Capitole, grzechem byłoby nie skorzystać. Tym bardziej że Capitole nie jest uważany za najlepszy odtwarzacz na świecie. Jest więc szansa, że LG będzie grał lepiej - kto wie. Sądzę że najprostszym sposobem będzie zorganizowanie zakupu w dwu ratach. Pierwszą, w koszcie Capitole, ty zapłacisz bezpośrednio panu Waszczyszynowi. Zaś fakturę w wysokości pozostałej sumy AA prześle koledze elektro. Potem zaś zdasz na forum relację, jak gra nowy nabytek.

electro -> AA Capitole moge kupic za 16k zl. Zalatw mi za tyle LG, a obiecuje sie powaznie zastanowic.

jozwa - ludzi takich jak elektro i tomek niestety nie mozna brac powaznie. przyparci do sciany, wycofuja sie rakiem (vide 380 konne Porsche kolegi Tomka, LOL).

teraz zobaczymy pewnie lawine "ale" ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.