Skocz do zawartości
IGNORED

Co po Bel Canto ?

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

A moze by tak Lamm M2.2 ?

[Wiem, wiem, nie mozna tego w PL posluchac :-)]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

i....LAMM nie poprowadzi Eidolonow tak jak trzeba....been there, done that :-)

Pozdr.

“I drink a great deal. I sleep little and I smoke cigar after cigar. That is why I am in the two-hundred percent form” Winston Churchill

Czytajac ta strone, gosc bardzo pozytywnie wypowiada sie o LAMM ML2. A tak po za tym interesujaca lektura:

Ukryta Zawartość

Romy The Cat byl przez pewien czas dosc aktywny na diyAudio, ale z powodu zbyt otwartej postawy wobec so called "Audio-Moron ™ ", zostal z forum usuniety ;-)

Ukryta Zawartość

Hmm,

Może zaprosić go na nasze forum? ;)))

Bardzo podoba mi się podpis pod rysunkiem żółwika. Zgadzam się :)

Kurcze, ale bezkompromisowy system... i jaka akustyka pokoju (wykres) ...

... a wszystko razem zatkało mnie :)

• 2 tygodnie później...

Kolejny glos na CATa, mam nadzieje za autor sie nie obrazi:

> TO: Elberoth2

>

> I am Rick Schultz owner of Virtual Dynamics. You asked one of the Audiogon

> members about the CAT JL2. Well I thought I would let you know my opinion.

> Ken supplies my cable with them so I was obligated of sorts to try one.

> Well the JL2 is simply the finest thing I have ever heard there is

> literally nothing I know of even in the league. I build amps of my own but

> Only Ken Stephen's builds a CAT. My opinion is buy one! It is that simple.

> Get the new signature version if you can it is soon to be launched. But be

> forewarned Ken is never in a rush so be patient when ordering, it is worth

> the wait.

> I am know honored to supply the cable that come with CAT.

> Rick Schultz

> www.virtualdynamics.com

Najbrdziej podoba mi sie to zdanie: "Well the JL2 is simply the finest thing I have ever heard there is

literally nothing I know of even in the league." Jakby z ust wyjete Arturowi Salvatore :-)

Jest jeszcze CJ 350, entuzjastycznie oceniony przez Martina Collomsa z HiFi News, ktory tez ma Eidolony, tylko jak tego w PL posluchac ? :-(

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth-->>>>

Virtual Dynamics dostarcza swoj cheese powercord, bo ten co mial CAT przed tem to byl raczej bardzo disappointing.(lamp cord)

Ken nie lubi jego kabli bo nie maja praktycznego zastosowania (sa bardzo sztywne) Kenny's ulubiony kabel Transparent.

JL-2 BEST BUY, nothing touches for $13000.00

Pozdr.

Jest jeszcze CJ...no way...JEDI JA-200

“I drink a great deal. I sleep little and I smoke cigar after cigar. That is why I am in the two-hundred percent form” Winston Churchill

Terminale sa istotnie pojedyncze, a do tego akceptuja tylko wtyki widelkowe. Jest to o tyle niefortunne, ze moje kable glosnikowe (AQ Kilimanjaro) zakonczone sa bananami :-(

>Jeszcze proszę, jaka ilość tych kolumn już pracuje w Polsce?

Osobiscie nie slyszalem, aby ktos w PL mial Eidolony, tym bardziej model Vision, ktory trafil do sprzedazy w kwietniu 2005. Podobno ktos ma tansze Opusy.

BTW dzisiaj ide odsluchac Opus Ceramique Podobno jest _bardzo_ duza roznica w klasie dzwieku miedzy Opus i Eidolon, powiedzial to 'bez bicia' nawet dystrybutor.

Jestem ciekawy wrazen, bedzie gralo z ARC (Ref3+VM 220).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - no i kabelek powędrował do działu ogłoszeń, cena w sumie atrakcyjna biorąc pod uwagę sklepową. Poza tym Everest jest lepszy i droższy :)

Ukryta Zawartość

Sorry, ale nie mogę się powstrzynmać ;-) Elberoth napisał w Evereście za 38 kzł !!!! w tym wątku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) m.in :

"Jak kiedyś będę obrzydliwie bogaty, napadnę na bank lub dostane spadek od nieznanej cioci z ameryki - na pewno sobie taki kabel kupię. I na pewno nie będę uważał, że są to wyrzucone pieniądze w błoto"- to znaczy co się tarfiło - spadek czy planujesz napad ? ;-)))

Ukryta Zawartość

zyzio

Audioquest Kilimanjaro 10ft - latest model

Ukryta Zawartość

Asking $3300.00

New Retail $6000.00

Za pół roku, jeśli jesteś cierpliwy, kupisz za cenę poniżej $2000.

Nie warto się śpieszyć :-)

Transport lotniczy (bagaż podręczny), znajomej "mrówki", nic nie kosztuje :-)

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

MAŁO NIE UMARŁEM ZE ŚMIECHU

Widzisz Elberoth - już wyznaczają cenę na twój kabel......

Trzeba chłopaków pocieszyć, że mrówka będzie zbędna

wpadłem na chwilę, pomieszałem

znikam

pozdrawiam wszystkich

P

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Elberoth -> ja zawsze kupuje tak terminowane - tzn. widly z jednej a banany z drugiej. To jest najuniwersalniejsze podejscie. Przeciez (o ile sie nie myle) JL-2 i JA-200 maja WBT'y wiec po prostu zamienisz kierunek kabla (AQ chyba nie jest reklamowany jako kierunkowy?). Z Everestem radze sie wstrzymac dopoki nie bedzie gratow w domu - a nuz nie bedzie to dobry match i wtopisz 30 kzl? Ja bym sie jeszcze wstrzymal.

Pozdr.

Qb_1->>>

JL-2 ma Cardas i wiec spades sa preferowane, pozatym bardzo mozliwe ze Elberoth otrzyma swoj JL-2 z najnowszymi juz Cardasami (takie jak na Avalon ASCENDANT) i na nowych Rowlanda ampach, osobiscie Kenniego do tego namawiam.

Tak na marginesie kable terminowane na jednym koncu z bananem i spades na drugim sa trudne w odsprzedazy. Ja sprzedaje tylko moze jedna pare na rok tak zakonczona i zawsze jest zamawiana bo nie trzymam na stanie.

R.u.s.t->>> ponizej $2000 LOL DREAM ON!!!

Pozdr.

Lacrimosa -> czyli o ile dobrze kojarze ze zlotymi CNDP? Ok. - one akceptuja banany, tylko i tak trzeba odkrecic koncowke i wtyk wchodzi prostopadle do trzpiena...to rzeczywiscie nie jest najlepsze rozwiazanie. Spades sa lepsze.

Wiem, ze niestety trzeba zamawiac...i trudniej sprzedac.

Ja bym mimo wszystko na miejscu Elberotha sie wstrzymal ze sprzedaza Kilimanjaro. Moze sie okazac i kupnem Everesta. Moze sie okazac, ze ten kabel akurat nie podpasuje JL-2 + Eidolon? Ja jestem pewien, ze sa tansze i lepsze rozwiazania niz Audioquest (You know I like Cardas but not necceassarily for tubes :-) Mimo wszystko - sadze, ze Elberoth wie co robi i przemyslal sprawe.

Pozdr.

qb_1 - moje KJ właśnie tak zamówiłem - z jednej strony banany, a z drugiej kidełki. "Na upartego" mógłbym więc kabel odwrócić (tym bardziej, że raczej nie jest kierunkowy), ale banany od strony wzmacniacza to spore ograniczenie (wiele końcówek, szczególnie tych amerykańskich akceptuje tylko widły).

Sprzedaje bez straty, więc jak sprzedam, po prostu kupię taki sam tylko nowy, a jak nie sprzedam - to trudno.

Elberoth -> Ok. To brzmi rozsadnie. Tak jak napisalem - to gniazdo Cardas'a akceptuje banany, ale to rzeczywiscie jest gorsze rozwiazanie. Wtyka sie toto prostopadle w trzpien. Rzeczywiscie - lepiej widly.

Amerykanskie piece -> coz, Levinson, Krell FPB i chyba Lamm nie akcpeptuja bananow.

Jesli Audio Aero nadal aktualne - to pewnie MKII bedzie niedlugo wyprzedawane po nizszych cenach. Jest juz model Reference. Sprawdzalem cene w Danii - kosztuje 65 kDKK czyli kolo 35 kzl :-( Ma nowa wersje STARS od ANAGRAM'a. MkII wydawaje mi sie b. ciekawy, ale Ref. jestem jeszcze bardziej ciekaw :-)

BRODA

Nie wiem ile trzeba zapłacić za sieciówki, które wymieniłeś :-(

Za używane (w USA), na pewno dużo taniej niz za nowe.

Ale czy będą lepsze (zwłaszcza NBS) od V (tego "grubszego" - N1/2), nie wiem :-)

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Broda->>>

NBS, Electra Glide nic nie wydawaj bo to jest snake oil, total crap & WORTHLESS.... Jezeli juz musisz miec best sieciowke to tylko Purist Audio Design-DOMINUS z FEROX-$1050.00 2.0m z dostawa :-)

Pozdr.

Elberoth,

Po "Bel Canto" to sam po odsłuchu wybierzesz coś najlepiej, a my Ci tylko życzliwie kibicujemy.

Niemniej na końcu zanim kupisz Everesty zmeczuj je vs XLO Limited mogę je wypożyczyć.

Ja zacząłem od tematu kabli, na których Ty pewnie zakończysz.

Niemniej w modernizacji swojego systemu jeśli będziesz uprzejmy chętnie skożystam z Twoich doświadczeń.

Pozdrawiam

R.u.s.t - Dzięki :)

Lacrimosa - Znam dzwięk kabli NBS , Electra Glide Audio niestety jeszcze nie , chociaz znam opinię że to dobre kabelki , tak więc zwracam sie z prośbą o porównanie dzwięku ww kabli z dzwiękiem wymienionego przez Ciebie Purist Audio Design-DOMINUS .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.