Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny - Wasze konstrukcje DIY

Rekomendowane odpowiedzi

hhf_pm, 16 Maj 2009, 18:35

>i przestań w końcu o fiutach i dupach, bo ludzie pomyślą, że lubisz jedno w drugie.<

Takiej akrobacji nie zrobisz, żebys sam się w siebie wsadził.

A co do pokazywania specjalisto od wyklejania mszyn wełną mineralną i pomiarów w komorze z kratami. Opowiadając bzdury niczym nawiedzony neofita, który pierwszy raz zobaczył głośnik HEX i już nic poza tym dla niego nie istnieje ... Ten kto tak stawia sprawę robi wrazenie d... nie fachowca.

Basill, 16 Maj 2009, 18:55

Miałem tu wstawić konstrukcję na GDN 17/100 ale możesz podziękować Basil temu nibyakustykowi od hałasów przemysłowych, bo się jakoś rozmyśliłem. Jednak nie będę patrzył beaczynnie gdy wprowadza ludzi w błąd wypisując pospolite kłamstwa z pozycji wszystkowiedzącego guru.

>Miałem tu wstawić konstrukcję na GDN 17/100 ale (...) się jakoś rozmyśliłem.

Uachacha! Oj, to jest naprawdę dobre :-D To jest kicha a nie konstrukcja i wiesz, że "złapiesz siarę" pokazując to, mądralo.

Siare tołapał twój ojciec na znieczulenie zanim cię zrobił. A moją konstrukcję inni już znają, a ty nie poznasz lamusie od krat w komorze bezechowej.

utopia., 16 Maj 2009, 19:27

>Qrwa panowie BOCZNICA jest od tego !!!

Dobra dobra, juz nic tu nie pisze... ale... mamy zaśmiecać BOCZNICĘ??? Przeciez to najbardziej pozyteczna zakładka na AS. Jedyna wolna od pokątnych handlarzy i samozwańczych guru

Myślę, że więcej osób niż twoją na RS180 o którym tak pewnie dyskutowałeś, fahofcu z Wólki Węglowej.

Sprawdź lepiej czy ci się w HEXIE szczeliny nie powiększyły, może tam włożysz palec albo co innego jak w szczelinę woofera Tonsilu.

Cegła, ty musisz być pierdolnięty, nie ma innej opcji. Gdybyś nie był, to byś nie powtarzał w kółko, że kolumna na RS180 była moja, bo pisałem 3 razy, że nie była.

A co , ukradłeś że nie była Twoja czy potrafiłeś mierzyć oczami. Tak przeczytałem twoje dyskusje i ty chyba jesteś z Katowic - wibroakustyk z chorobą wibracyjną. Jak następnym razem wleziesz do komory bezechowej to się upewnij, że ona jest do pomiaru głośników, bo ci się co chwilę coś pizdraczy.

Panowie, nie chcę wam psuć zabawy, ale to jest już naprawde żałosne - sprzeczacie się jak małe dzieci. Jak chcecie to ciągnąć dalej to załóżcie sobie temat na bocznicy "kto jest lepszym znawcą - Qubric czy hhf_pm?", bo tylko rozwalacie wątek tymi przepychankami.

Pozdrawiam

dobry pomysł ja im założe taki wątek bo oni znają sie tylko na audio

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

prosze nie dziekować

Ukryta Zawartość

chce aktywnie napędzić 2 x 2 seasy ca22rnx co polecacie za wzmacniacze panelowe ,tylko Nie Irka bo obsługa u niego ponizej poziomu i trzeba czekać jak na pendereckiego

utopia.,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -gdzieś na diyaudio.pl czytałem że robota Irka ale przynajmniej jest od ręki(ale drożej).

Ukryta Zawartość

marko3T, 16 Maj 2009, 22:33

>Sklejka brzoza 18mm , fornir wenge nat.<

Oblone krawędzie nie sa fornirowane? To swierćwałki czy goła sklejka?

Jeśli to jest goła sklejka, w jaki sposób najlepiej ja zabejcować? Chodzi o to żeby ni emiała koloru ciemniejszego niż reszta obudowy. Trzeba ją moczyć, czy jest jakiś podkład?

Qubric

Oblone krawędzie są fornirowane(nie na foto oczywiście)to zdjęcie było zrobione w etapie przejściowym.

Ciężko jest wybarwić sklejkę na krawędziach tak żeby było idealnie. Jeżeli juz trzeba bejcować to dobrze jest użyć bejc wodnych np. Adlera. Łatwo dobrać odcień przez rozrzedzanie i oczywiście trzeba dobierać do jakiejś próbki juz pomalowanego forniru.

Bejce nitro tez mozna rozrzedzać rozpuszczalnikami, ale te szybko parują i mogą wyjść łaty przy bejcowaniu.

Utopia nie wiem co chcesz od irka. Ja dzwonie zamawiam i mam, tylko trzeba poczekać, jak chłop to skleci, bo sam nie jesteś do zamówienia, przez tel. mi mówił, że ma tyle zamówień na nie, że nie nadąża ich wytwarzać. No ale jak się poczeka te 2-4 tyg i się ma za 500zł luksu, a jak się nie chce czekać to się idzie daje 1500-2000 za hypexa i nie marudzi.

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

cadam, 17 Maj 2009, 07:36

>dj_zibi te głośniki to STX?<

To chyba 18-130-AKX... Wygląda potężnie ale dołu ma mniej niż z 13-stki AKX.

Tam to dopiero w układzie są szczeliny magnetyczne, że rękę całą, a nie tylko palec można wetknąć. Prawda - Areczek? :)))

Z tym że STX są tak samo polskie jak Toyota Yaris jest japońska.

PS. Nooo... jeśli tego głośnika Tonsil 17/100 nie „wciąga nosem”, to znaczy że jest on znacznie lepszy od Etona HEX 7-360 :)))

... i moje tradycyjne pytanie-Co to za fornir?:)

Może troche przynudzam ale stoje przed wyborem okleiny i mam ,ze tak powiem "mały mętlik":)...a tu co konstrukcja to ładniejszy fornir-znowy sztuka wyboru sie kłania.

kondrax, 17 Maj 2009, 00:04

>Utopia nie wiem co chcesz od irka. Ja dzwonie zamawiam i mam, tylko trzeba poczekać, jak chłop to

>skleci, bo sam nie jesteś do zamówienia, przez tel. mi mówił, że ma tyle zamówień na nie, że nie

>nadąża ich wytwarzać. No ale jak się poczeka te 2-4 tyg i się ma za 500zł luksu, a jak się nie chce

>czekać to się idzie daje 1500-2000 za hypexa i nie marudzi.

Kondrat wiesz nie lubie jak ktoś robi mi łaske i to jeszcze za moje pieniądze zamówiłem panel pisałem po 3 tygodniach co i jak nie odpisał jak nie to nie i tyle

ja czekałem na odpowiedź przeszło 2 tygodnie i nie uważam, że jest to robienie łaski. Facet nie prowadzi żadnej firmy, ale grzecznościowo składa te poanele, które są przecież jego opracowaniami.

Jak już ktoś wspomniał, bierzerz Hypexa za 4x tyle i nie musisz marudzić, a jak nie to książka i lutownica do ręki i po kłopocie:)

• Pokaż nowe odpowiedzi